Bildegalleri

Logo for Landkreditt Eiendom AS.

Har du noen spørsmål rundt salget av denne eiendommen?

Megler for dette salget

Jeg svarer gjerne på spørsmål om eiendommen og området.

Jan Endre Strandbakken

Eiendomsmegler MNEF

Solgt

Flott gård m/nydelig utsikt. Velholdte bygg, fyringsanlegg og utleiedel. Vakker seter. 1455 daa totalt.

Kart med kartnålVestsidevegen 621, 2634 Fåvang
Prisantydning8 550 000 kr
Totalpris
8 777 757 kr
Omkostninger
227 757 kr
Kommunale avg.
14 861 kr per år
Formuesverdi
331 509 kr
Hva er denne boligen solgt for tidligere?

Nøkkelinfo

Boligtype
Gårdsbruk/Småbruk
Eieform
Eier (Selveier)
Soverom
4
Internt bruksareal
271 m² (BRA-i)
Bruksareal
314 m²
Eksternt bruksareal
43 m² (BRA-e)
Balkong/Terrasse
39 m² (TBA)
Byggeår
1965
Energimerking
F - Mørkegrønn
Tomteareal
1 455 000 m² (eiet)
Boligselgerforsikring
Ja

Les mer om bruksareal her

Velkommen

Velkommen til Hammeren - et flott gårdsbruk på Lågens vestside, med velholdt bygningsmasse. Gården har en attraktiv seter med opprinnelse fra 1750 på Bånsetra, ca. 9 km fra tunet. Nær setra ligger to skogteiger, den ene satt av til hyttefelt i kommuneplanen, noe som kan gi fremtidige inntekter. Ved Svartvatnet, vest for setra, eier gården en ideell halvpart av et båthus.

Tunet har et solid våningshus over tre plan, tilbygd med en sommerstue fra 2011 med baksteovn og peis. Huset har kjøkken med spisestue, stue med karnapp, bad med badekar, et vaskerom, wc, fire soverom og et nyere trimrom med mer. Moderne fyringsanlegg i garasjen står for mye av oppvarmingen. Videre er det en stor driftsbygning med leilighet, et redskapshus, drivhus, gjestehus, og et sjarmerende stabbur fra 1880.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et landlig område på Fåvang, i Ringebu kommune, solrikt plassert på vestsida av Gudbrandsdalslågen, rett sør for Linvikstjønnet. Det er fine turmuligheter på egen eiendom, langs elva og i skogen. Setra ligger tett opp mot populære turdestinasjoner, med mulighet for helårs rekreasjon og fine fjellturer. Gårdsbruket ligger ca. 4,8 km fra Fåvang sentrum og ca. ett kvarters kjøretur fra Ringebu.

Kvitfjell ligger ca 10 minutters kjøretur unna - et snøsikkert sted som har ett av alpinanleggene med flest skidager. Her finner man alt fra bratte OL-løyper for de mer erfarne, til familievennlige løyper der kosen står i høysetet. Hvert år arrangeres det Verdenscuprenn i begynnelsen av mars. Gudbrandsgard hotell ligger ved foten av anlegget, med restaurant, skibar, peisestue, spa og barnevennlig bassengområde. Fra mars har hotellet uteservering på terrassen.

Området er barnevennlig med aktiviteter som Junior-skipatruljen og Barnas World Cup-løype. Langrennsløypene har også en svært høy standard. Det finnes ca. 600 kilometer med løyper som har utgangspunkt fra Kvitfjell. Det er også kort vei til Hafjell alpinanlegg, samt til Lilleputthammer og fantastiske Hunderfossen. Ellers har kommunen et godt tilbud innen flere idrettsgrener.

Det er ikke bare vinterstid at Kvitfjell gir gode naturopplevelser. Sommerstid kan fjellet og områdene rundt by på fantastisk turterreng. På Hafjell ligger Hafjell Bike Park, og ca. 15 minutter videre kommer du til Lillehammer med sjarmerende gågate, Maihaugen, badeland på Jorekstad og den kjente hoppbakken.

Servicetilbud:

Dagligvarehandelen kan gjøres på Kiwi Fåvang og Coop Extra, som ligger ca. 7 minutter unna med bil. I tillegg finnes delikatessebutikken Fåvang Skafferi. Ønsker du ytterligere servicetilbud har både Fåvang og Landsbyen Ringebu et variert utvalg. Lillehammer har alt av bymessige fasiliteter og ligger omtrent 35 minutters biltur unna. Kollektivtilbudet i området er buss og det er buss-stopp ved fylkesvegen rett ovenfor garden.

Fra eiendommen er det skolebussordning til Fåvang barneskole og Ringebu ungdomsskole. Vinstra, Gausdal, Otta og Lillehammer har videregående skoler. Kommunen har også et utvalg av både private og kommunale barnehager. Fåvang barnehage ligger ca. 4 km unna.

Kort fortalt:

- Flott gårdsbruk på 1455 daa.

- Solrikt på vestsiden av Lågen.

- Nydelig utsikt over landskapet.

- Velholdt og solid bygningsmasse.

- Gården har over 1000 daa skog.

- Vakkert setertun på Bånsetra.

- Skog satt av til hyttetomter.

- Halvpart av båthus ved Svartvatnet.

- Ombygd driftsbygning på 330 kvm.

- Innredet med utleieleilighet og lager.

- Stort redskapshus på 307 kvm.

- Garasjebygg over to plan.

- Flisfyringsanlegg fra 2010 i garasjen.

- Vannbåren varme til flere bygg.

- Sjarmerende stabbur fra 1880.

- Drivhus fra 2014, gjestehus fra 2012.

- Våningshus over tre etasjer.

- Tilbygd sommerstue fra 2011.

- Vedfyrt baksteovn og åpen peis.

- Entré med garderobedel.

- Omkledningsrom tilknyttet entré.

- Lys stue med ildsted og karnapp.

- Kjøkken med god arbeidsflate.

- Spisestue med åpen peis.

- Gang med moderne peisovn.

- Fire soverom, flere med skap.

- Bad fra 2005 med dusj og badekar.

- Vaskerom fra 2006 med dusj.

- Toalettrom fra 2006 ved gangen.

- Flott trimrom innredet i 2011.

- Grovkjøkken tilknyttet trimrom.

- Boder, loft og walk-in closet.

Adkomst

Se kart.

Jord, skog og tun

Gårdsbruket består av drøye 1455 dekar, der det blant annet er 89,4 dekar fulldyrka jord, over 1000 dekar skog, samt innmarksbeite, myr, fastmark og uproduktiv skog.

Eiendommens arealer nyttes til grasproduksjon. Fulldyrka jord, overflatedyrka og innmarksbeite, er bortleid for 10 år med kontrakt fra 1.1-2024 som ifølge eiere er indeksregulert med konsumprisindeksen hvert år med første justering 1.1.2025 . Årets leie kr 47.000-.

Nederste del av jordet samt alt fulldyrka areal på naboteigen 180/1 nyttes som hamning. Dette arealet gjødsles med traktor, men vurderes for bratt til å høstes med dagens høstemetode som er pressing av rundballer. Arealet utgjør tilsammen ca 25 daa.

Øvrig fulldyrka areal er jordet rundt gardstunet og seterkvea. Fulldyrket areal rundt gardstunet er litt kupert, og er godt egna til grasdyrking. Jordarten opplyses å være morene, eier opplyser at det er moderat med stein og ingen bløthull med grøftebehov.

Seterkvea på ca 23 daa er et lettbrukt areal med fin helning. Nederste del av kvea er grøftet, og et mindre parti i øvre del har ifølge eiere noe grøftebehov.

Produktiv skog er fordelt på 12 teiger, og har et produktivt skogareal på 960 daa.

Gjennomsnittlig tilvekstprosent er oppgitt til 3,3 %, mens tilveksten i hogstklasse 3 er 5,2 % og tilveksten i hogstklasse 5 er 2,1%. Av stående kubikkmasse på drivbare arealer utgjorde grana 11638 m3 og lauv 975 m3, alle tall brutto før fratrekk av bark, avfall og miljøhensyn. Det er ikke noen miljøregistrering i skogen, men likevel er det et kvantum på 578 m3 som er unntatt for hogst. Dette kan være bekkekløfter etc, og kartverket for skogbruksplanen bør studeres nøye før hogst. Et naturvernområdet som berører eiendommens areal utenfor jernbanelinjen kan være noe av forklaringen.

Brutto årlig produksjonsevne for gran er beregnet til 392 m3. Tilveksten på 26 m3 i lauvskogen antas å gi ingen eller svært liten driftsnetto, og trekkes ut av beregningen. Med et stadig økende krav til miljøhensyn med kantsone-vegetasjon etc, fradrag for topp, råte og miljøhensyn så settes dette fradraget til 15 % av tilveksten. Antatt årlig netto avvirkning beregnes til 330 m3. Ved verdiberegningen er dagens tømmerpriser er justert ned 15 % for å ta høyde for svingninger i tømmermarkedet. Skogen har stort sett bra driftsforhold, og tilnærmet alle areal kan kjøres med skogmaskiner. Noen av teigene må ha utkjøring av virke over naboteiger.

Eiendommen har beiterett i lia ovenfor gardstunet og seterområde.

Parkering:
Det er parkering i garasjebygg fra 2010 med fire biloppstillingsplasser i underetasjen. Underetasjen har to elektriske leddporter i 3 meter bredde og 2,6 meter høyde. Traktorgarasjen i første etasje har 3,2 meter høye porter. Garasjen inneholder også flissilo og fyrrom i underetasjen. Det er ellers rikelig med parkeringsplasser i driftsbygg og redskapshus, samt på gårdsplassen.

Jakt

Skog og utmark er oppdelt i flere teiger, og utnyttelse av jaktrettigheter oppnås med å delta i felles utmarkssamarbeid. Eiendommens arealer er innmeldt i Søre Strand utmarkslag og mottar i snitt et årlig utbytte på ca kr. 5000.

Innhold og standard

Eiendommen, Hammeren, ligger solrikt plassert på vestsida av Lågen, rett sør for Linvikstjønnet, ca. 5 km fra avkjøringen ved E6. Gårdsbruket består av drøye 1455 dekar, der det blant annet er 89,4 dekar fulldyrka jord, over 1000 dekar skog, samt innmarksbeite, myr, fastmark og uproduktiv skog.

Utsikten strekker seg vidt over landskapet til Lågen, nordover dalen til Fåvang sentrum, og sørover i retning Tretten. Bygningsmassen på tunet er solid med høy standard. Her ligger et stort våningshus over tre etasjer, med solrike, overbygde verandaer mot sør utenfor spisestuen og kjøkkenet i første etasje, og utenfor loftstuen og hovedsoverommet i andre etasje.

Verandaen utenfor kjøkkenet har adkomst fra steinsatt uteplass som strekker seg langs hele vestveggen av boligen og blir en del av inngangspartiet. Her er det lagt varmeslynger i dekket, som sikrer isfri adkomst. Det er også en mindre veranda vendt mot vest utenfor det ene soverommet i andre etasje.

Eiendommen har mange forseggjorte gråsteinsmurer. Dette er håndarbeid utført i Alme-stein fra Sør-Fron.

Den øvrige bygningsmassen på tunet består av et sjarmerende, rødmalt stabbur fra 1800, et stort garasjebygg fra 2010 med fyringsanlegg, en ombygd, fullisolert driftsbygning på 330 kvm, et stort uthus/redskapshus på 307 kvm fra 1995, et gjestehus fra 2012, et pumpehus fra 1991, og et drivhus på ca. 20 kvm fra 2014. Stabburet ble flyttet i 2010 og fikk samtidig nytt torvtak og fundament.

Gjestehuset er fullisolert, har to sengeplasser og oppvarming med vannbåren varme fra gårdens fyringsanlegg. Drivhuset har vannbåren gulvvarme, og pumpehuset benyttes til vedlagring. Det er en fin hage omrammet av stakittgjerde rundt våningshuset, og her er det plantet stauder, busker og trær.

Driftsbygningen er ombygd og påbygd i flere omganger, og er nå regulert til annen næring.

I dag består driftsbygningen av en leilighet over to plan med bad og inngang i første etasje, og allrom med stue/kjøkken/soveplass i andre etasje. Leiligheten har gitt leieinntekter på kr. 5800,- pr. måned. De øvrige deler av bygget har vært brukt til elementproduksjon for hytter, samt lagerutleie med vinterlagring av campingvogner og lignende.

Driftsbygningen hadde tidligere en kapasitet på 25 mordyr, og vanligvis var besetningen på ca. 60 dyr. Selv om innredningen er fjernet, vil det være mulig å tilbakeføre lokalene til husdyrbruk. Skog og utmark på eiendommen er oppdelt i flere teiger, og utnyttelse av jaktrettigheter oppnås med å delta i felles utmarkssamarbeid.

Eiendommen har også en tilhørende seter på Bånsetra, ca. 9 km fra eiendommen. På veien opp til setra ligger to skogteiger, der den øverste delen er satt av som hytteområde i kommuneplanen. Det er ennå ikke utarbeidet en reguleringsplan for området, men det kan være snakk om 8 hytter på det aktuelle området, noe som kan gi økte inntekter i fremtiden med tanke på salg av hyttetomter.

Setra ligger fint plassert i landskapet, med utsikt som strekker seg godt over området med høye fjelltopper og skogkledde åser i horisonten. Området er et godt utgangspunkt for fotturer opp til Bånseterkampan - en spektakulær fjellrygg på 1200 moh. med flott utsikt til Prestkampen og Skeikampen i vest og Fåvang og Kvitfjell i øst. Setertunet rammes inn av skigard og det er skiferheller ved inngangspartiet.

Setra har velholdt bygningsmasse med opprinnelse fra 1750 - et sjarmerende sel på ca. 83 kvm, oppført i tømmer med torvtak. Selet har gang, bad, to soverom, velutstyrt kjøkken, peisestue og hems, samt kjellerrom med tekniske installasjoner, og plass til kjøleskap, fryser og vaskemaskin med mer. Selet kan benytte strøm til belysning fra vindmølle og solcelleanlegg, eller fra installert 220-volt. Det er varmekabler i kjeller, vindfang, gang og bad, og sanitæranlegget ble godkjent i 2004.

I tillegg har setra en fullisolert, lafta vinterstuggu med sengeplasser og vedfyring, samt en badstue og et romslig uthus. Badstua er gravd ned i bakken, oppført i isoblokk. Den har vedovn, torvtak og steinkledde yttervegger. Seterkvea er på ca. 23 dekar med lettbrukt areal. Ved Svartvatnet, vest for Bånsetra, har eiendommen en ideell halvpart av et båthus fra 2006, med overnattingsmulighet, utedo og skåle.

Våningshus:

1. etasje: Vindfang, gang, toalettrom, vaskerom, stue, kjøkken, kontor, garderoberom, spisestue, grovkjøkken og sommerstue.

2. etasje: Gang, tv-stue, bad, walk-in closet og 4 soverom.

Underetasje: Kjellerstue/trimrom, gang m/trapp og 3 boder.

Kaldloft: Lagerplass.

Inngang: Velkommen inn i et svært innholdsrikt våningshus med velholdt standard, pene overflater, energieffektiv oppvarming og flere nyere vinduer. Boligen har opprinnelse fra 1965, men ble totaloppusset rundt 1990 og bygget på med karnapp, ny inngang og uteplasser. I 2011 ble boligen tilbygd med en herlig sommerstue.

Boligen har steinsatt uteplass med varmeslynger i dekke utenfor inngangspartiet. Det er overbygg over inngangen, og på innsiden er det et vindfang med flislagt gulv, lysmalte panelvegger og hvitmalt panelhimling med downlights. Vindfanget har egen garderobedel med oppheng for tøy. Det er også inngang til et omkledningsrom med sluk i gulv, plassbygd servantinnredning, garderobeskap, speil og belysning.

Fra entreen er det dør med glassfelt inn til en lys gang som har dør til toalettrom, vaskerom og kjellertrapp, samt åpning mot stuen. Rommet har samme overflater som vindfanget, en stilig rammevegg mot trapperommet og en steinkledd vegg bak peisovn. Et plassbygd garderobeskap gir bra med oppbevaringsplass.

Kjøkken: Hovedkjøkkenet i våningshuset er et ekte gårdskjøkken, med god skap- og benkeplass. Rommet ligger åpent mot en separat spisestuesone med gruepeis i benkehøyde. Kjøkkensonen har innredning langs tre sider, en kjøkkenøy og en barløsning med spiseplasser ved vinduet.

Keramisk koketopp er plassert under en ventilator, som er pent bygd inn i en grueløsning, for å understreke den landlige stilen. Stekeovn og oppvaskmaskin er også integrert og det er plass til kjøleskap. Alle de integrerte hvitevarene er fra 2005.

Innredningen har lyse, profilerte fronter, skrog i heltre, noen vitrineskap, samt benkeplate i heltre på øya og i skiferplate ellers. Det er lagt fliser og belysning over benken, og det er vindu over benken på to sider. Rommet har tregulv, lysmalte vegger og hvitmalt himling med dekorbjelker. Det er god plass til langbord og framskap i spisestuesonen. Herfra er det også utgang til en sørvendt veranda.

Stue: Stuen i første etasje er lys og luftig med gode vindusflater, karnapp og nydelig utsikt mot Lågen og Gudbrandsdalens grønne landskap. Under karnappet, der utsikten er optimal, er det en plassbygd benk. Rommet har lysmalte panelvegger, hvitmalt panelhimling og et mørkt gulv i heltre.

I hjørnet av rommet står en steinkledd peis med glassdør og stort flammebilde. Det er god plass til sofagruppe, tv-løsning, skap og mer i rommet. Fra stuen fører en trapp opp til andre etasje.

Loftstue: Stuen i andre etasje har tregulv, lysmalte panelvegger, hvitmalt panelhimling, og god plass til sofa og tv-løsning. Fra stuen er det utgang til en sørvendt veranda med overbygg og gode solforhold.

Stuen har adkomst fra trappegangen, samt inngang til hovedsoverom, bad og walk-in closet. Stuen kan fungere som en del av en suite med hovedsoverommet, eller som et sosialt samlingspunkt - en stue som dette gir god fleksibilitet.

Sommerstue: I 2011 ble boligen tilbygd med sjarmerende sommerstue, tilknyttet med vaskekum, opplegg for oppvaskmaskin, hyller og plass til kjøleskap. Sommerstua har flotte panoramavinduer mot nord og øst med utsikt over Lågen og langt nedover dalen.

Gulvet i sommerstua har vannbåren varme og dekke av bruddskifer, mens veggene er i stein og taket er i grovt, brunbeiset treverk med synlige bjelker. En åpen peis skaper hyggelig stemning, og innfelt i muren ved siden av er det en vedfyrt baksteovn. Sommerstuen har god plass til møbler, og er perfekt for sosiale lag.

Bad/wc/vaskerom: Boligen har et pent bad fra 2005, samt et separat toalettrom og et vaskerom som ble pusset opp i 2006. Badet har både et hjørnebadekar til glede for små og store, og et dusjkabinett med glassvegger.

Toalettet er veggmontert og innredningen er familievennlig med heldekkende dobbelservant på baderomsinnredning i eikefarge, matchende veggskap, en speilhylle med belysning, et innfelt veggskap, en hylle over badekaret og en håndkletørker. Rommet har mørke gulvfliser, lyse veggfliser, to vinduer over badekaret, varme i gulvet og downlights i hvitmalt panelhimling.

Toalettrom: Toalettrommet har mørke fliser på gulv med gulvvarme, lysmalte panelvegger og hvitmalt panelhimling. Innredningen består av servant med hylle, speil med belysning og et veggmontert toalett.

Vaskerom: Vaskerommet har inngang fra gangen i første etasje, og er innredet med mørke fliser på gulv, lysmalte paneloverflater, gulvvarme og et vindu mot kjøkkenet i sommerstuen. Rommet har en lys servantinnredning med heldekkende servant, et speilskap med belysning, plassbygde høyskap, et dusjkabinett og en nisje for vaskemaskin og tørketrommel i søyleløsning.

Soverom, garderobe, kontor og trimrom: Våningshuset har hele fire soverom i andre etasje, alle med tregulv, lysmalte vegger og gode vindusflater. Hovedsoverommet har utgang til en stor, sørvendt veranda, og ett av de andre har utgang til en mindre, vestvendt veranda.

Ett av de minste rommene har plassbygd køyeseng med skuffer og matchende garderobeskap. Det er plassbygde skap på ett av de andre rommene og en flott, plassbygd garderobeløsning rundt sengeplassen på hovedsoverommet. Etasjen har også et walk-in closet og garderobeskap på gangen utenfor badet. I første etasje ligger et lite kontor med teppe på gulv, plassbygd skrivepult og skap, samt vindu mot sør.

Boligen har også et trimrom fra 2011 i underetasjen. Dette har mørkt tregulv, beisede panelvegger og himlingsplater med innfelt belysning. Rommet har egen inngangsdør og adkomst direkte til grovkjøkkenet i samme etasje. Etasjen har også romslige lagringsboder.

Det er for øvrig garderobedel og et omkledningsrom med god skapplass tilknyttet entreen i første etasje. Ellers finnes det noe lagringsplass på loft og rikelig med lagringsplass i de øvrige byggene.

Bygningers arealer

Bolighus
Totalt BRA (bruksareal): 314 kvm

BRA-i totalt: 271 kvm
1. etasje: 99 kvm.
2. etasje: 93 kvm.
Kjeller: 79 kvm.

BRA-e totalt: 43 kvm
1. etasje: 42 kvm.

TBA totalt: 39 kvm

Informasjon om arealbegrepene

Fra og med 1. januar 2024 er det innført nye arealkrav, arealbegrep og måleprinsipper for bygninger gjennom NS 3940:2023. Det innebærer bl.a. at tidligere begrep som p-rom (primærrom) og s-rom (sekundærrom) ikke lenger blir benyttet. De nye arealbegrepene for bolig er:
BRA-i (Internt bruksareal) er areal innenfor omsluttende vegger. Det er for eksempel stue, soverom, kjøkken, entré, bad, innvendig bod og rom for kommunikasjon mellom disse. Dersom boligen består av en bruksenhet

BRA-e (Eksternt bruksareal) er for eksempel en ekstern bod, kjellerstue med egen inngang, gjesterom, tilleggsbygg eller andre rom som tilhører boenheten, men som ikke er direkte tilknyttet det interne arealet. Tilleggsbygg kan være for eksempel garasje, naust eller utvendig bod.

BRA-b (Innglasset balkong) er innglassede balkonger, verandaer og altaner som tilhører boenheten.

TBA (Terrasse- og balkongareal) er arealet av terrasser, altaner, verandaer og åpne balkonger som er tilknyttet boenheten.

GUA (Gulvareal) og ALH (Areal med lav takhøyde) kan opplyses om dersom det er aktuelt for den spesifikke boligen. GUA og ALH skal bare oppgis sammen med BRA for å forhindre uklarhet om hva som er boligens bruksareal.

Boligens bruksareal (BRA) utgjør totalt arealene for BRA-i, BRA-e og BRA-b, dvs.:
BRA-i + BRA-e + BRA-b = BRA.

Arealer for andre bygningstyper som ikke er bolig/fritidsbolig, f.eks. landbruksbygninger, opplyses som BRA (Bruksareal), og/eller BTA (Bruttoareal/Grunnflate).
Ta kontakt med ansvarlig megler dersom det skulle være spørsmål knyttet til arealbegrepene.

Oppvarming, piper og ildsteder

Våningshuset varmes opp med vannbåren varme fra radiatorer, supplert med elektrisk gulvvarme i oppbevaringsrom, wc og bad/vaskerom, samt på bad og walk- in closet i andre etasje. I stuen er det montert en luft-til-luft varmepumpe, og det er ildsted i flere rom.

Det er vannbåren gulvvarme i sommerstuen, samt peis og vedfyrt bakerovn. Det er også vannbåren varme i steinlagte gangveier til bolig og sommerstue. Varmtvannsbereder på ca. 200 liter er plassert i kjeller. Vannet forvarmes av flisfyringsanlegget.

Fyringsanlegget fra 2010 er plassert i garasjebygget. Fyrkjelen er en HDG Compact 80, med en makskapasitet på 80 kW, en buffertank på 1500 l, og en flissilo med plass til ca 30 kubikkmeter. Det er lagt kulverter til alle bygg, og i de deler av anlegget som kan være utsatt for frost, er det varmevekslere til egne sløyfer med glykol.

Boligen har naturlig ventilasjon med mekanisk avtrekk fra kjøkken og bad. Hovedsikringsskapet er plassert på låveveggen, og sikringsskapene for boligen er plassert i gang, i kjeller og i sommerstue. Skapene har automatsikringer. Boligen har opplegg for sentralstøvsuger. De fleste byggene har Elotec brannalarm og sentralen er montert i våningshuset. Eiendommen har nytt avløpsanlegg og septiktank i betong fra 2008, samt ny trykktank og borehull til vann fra 2017.

Reguleringsforhold

Eiendommen ligger innenfor kommuneplanens arealdel - LNFR område.

På de to skogteigene 179/1 og 180/1 som ligger inntil hverandre på veien opp mot Bånsetra, er øverste del avsatt til hytteomåde i kommuneplanen under benevnelsen F2-3. Se eget vedlagte kartutsnitt. Det er ikke satt igang med utarbeidelse av reguleringsplan for arealet, og det kan innregulert 8 hytter på det aktuelle området. Seterveien går gjennom arealet, og det er etablert strøm i feltet med trafo inne på eiendommen. Det er knyttet stor usikkerhet i når det kan bli realisert noe hyttesalg på området, men det antas å ligge en merverdi da arealet er klart for oppstart av reguleringsplan.

Odel - Konsesjon

Det er konsesjonsplikt i henhold til konsesjonsloven. Det er kjøpers risiko og kostnad å oppnå konsesjon. Utfyllende informasjon om konsesjonsrisikoen står beskrevet i salgsoppgaven.
Det er opparbeidet odel på eiendommen.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at forbrukerkjøpere har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker all advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen tegnes senest på kontraktsmøtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven. Kjøpere som handler som ledd i næringsvirksomhet har ikke anledning til å tegne boligkjøperforsikring iht. vilkår fra forsikringsselskapet.

Oppgjør

Kjøpesum og kjøpers omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være innbetalt til eiendomsmeglers klientkonto senest dagen før avtalt overtakelse. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, må det tas forbehold om dette i budet

Tilbud om lånefinansiering og forsikringer

Landkreditt Bank kan gi deg lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver i banken og som kunde hos oss lover banken en hurtig behandling av din låneforespørsel. Landkreditt Forsikring kan gi deg forsikringstilbud på eiendommen du velger å kjøpe. Samler du flere forsikringer hos Landkreditt Forsikring, kan du få inntil 23% rabatt.

Landkreditt Bank og Forsikring er lokalt til stede i store deler av Norge og tar gjerne bank- eller forsikringspraten hjemme hos deg.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt i salgsoppgaven.

Alle bud, budforhøyelser og budendringer skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal legitimeres og med budgivers signatur.

Bud inngis fortrinnsvis via budgivningsplattformen Tryggbudgivning.no på nett hvor legitimasjon og signatur bekreftes ved å benytte e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Link til budskjema på Tryggbudgivning.no ligger tilgjengelig i nettannonsen på Finn.no, link kan også fås tilsendt av megler. Om ikke denne benyttes kan ordinært budskjema i salgsoppgaven brukes. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt.

Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen.
Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Bud og senere budforhøyelser/endringer bør derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Budforhøyelser bør derfor skje i god tid før fristens utløp.
Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Selgers eventuelle mangelsansvar og kjøpers undersøkelsesplikt reguleres av bestemmelsene i avhendingsloven kapittel 3.
Det er vedtatt endringer i avhendingsloven som trådte i kraft 01.01.2022. Som følge av endringene vil det gjelde ulike regler, om kjøper er en forbrukerkjøper eller ikke. Dette er redegjort for nedenfor:

Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
* Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.
I tillegg til å sette seg grundig inn i dokumentene, oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye.
Eiendommen kan ha en mangel dersom den ikke samsvarer med kravene til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Videre vil eiendommen ha mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen, jf. avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8.
Ved salg til forbrukerkjøper er det ikke anledning til å ta forbehold om at eiendommen selges "som den er" eller med lignende generelle forbehold. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok til å kunne innvirke på kjøpsvurderingen, anses likevel som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som mangel jf. avhendingsloven § 3-9 (2) andre setning.
Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, gjelder bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-6 om generelle krav til eiendommen, arealavvik og tilbehør. Disse bestemmelsene supplerer altså det som følger av avtalen.
Boligens alder, type og synlige tilstand har betydning for hvilken kvalitet og stand som kan forventes. For eksempel kan det ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. Eldre boliger er vanligvis bygget etter andre krav og med andre materialer, og vil i tillegg ha varierende grad av slitasje og skader som følge av blant annet bruk, værpåkjenninger og annen aldersforringelse. Skader og forringelser som er naturlige følger av dette vil normalt ikke bli ansett som kjøpsrettslige mangler.
Kjøper kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått. Dersom kjøperen før avtaleinngåelsen har undersøkt eiendommen, eller uten rimelig grunn unnlatt å følge oppfordringen om undersøkelse, kan kjøperen ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Det gjøres oppmerksom på at selv om det skulle være mangel ved eiendommen, må kjøperen selv dekke tap og kostnader opp til et beløp på 10 000 kroner (kjøpers "egenandel"/ "egenrisiko"), om ikke annet er sagt i loven.
Kjøpers egenrisiko har ikke betydning for spørsmålet om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er en mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for.

Følgende gjelder ved salg til noen som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet (ikke-forbrukerkjøper):
Dersom kjøper ikke er forbrukerkjøper selges eiendommen "som den er". Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9:
Endå eigedomen er selt 'som han er' eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.
Informasjonen ovenfor om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Ved spørsmål, kontakt megler for mer informasjon.
I alle tilfeller forutsettes det, med mindre annet er avtalt, at hjemmel overføres til kjøper ved overtakelse.

Salgsoppgaven beskriver vesentlig og lovpålagt informasjon om eiendommen

Se komplett salgsoppgave

Beliggenhet

kart

Logo for Landkreditt Eiendom AS.

Hva skal til for å få finansieringsbevis?

Det å kjøpe en ny bolig er en spennende hvor det å sikre økonomisk støtte for boligkjøpet er en viktig del. Hva trenger du for å få et?

Klikk her for å søke

Er du i ferd med å etablere deg som bonde?

Med Ny bonde-lån får du ekstra gode betingelser på landbrukslånet ditt de tre første årene.

Klikk her for å se mer
Logo

Landkreditt Eiendom AS

NÅR KOMPETANSE TELLER

Prisstatistikk

Vestsidevegen 621

10 053 klikk

på annonsen

31 549 kr

prisantydning per kvadratmeter

Prisfordeling

Pris per m² ligger 4 549 kr over snittet for gårdsbruk/småbruk i Ringebu.

Grafen viser antall gårdsbruk/småbruk solgt i Ringebu siste året fordelt på pris per m² - totalt 4 gårdsbruk/småbruk

Antall boliger

0.00.20.40.60.81.01.21.4
Histogram som viser prisfordeling for boliger i RingebuDenne boligen koster 32000 kr per kvadratmeter, mens gjennomsnittet er 27000 kr per kvadratmeter13 00021 00029 00037 000Pris per m² i krDenne boligen32 000 krGjennomsnitt27 000 kr

Kvadratmeterpris tilsvarer prisantydning pluss fellesgjeld per kvadratmeter (p-rom eller BRA-i). Prisene i grafen er avrundet til nærmeste 1000 kr.

Eiendommer solgt i samme område

I løpet av de siste 12 månedene

Bilde av kartet på finn.no

Annonseinformasjon

FINN-kode354140710
Sist endret30. mai 2024 08:49
Referanse40240010

Rapporter annonse

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.