Bildegalleri

Fantastisk strandeiendom med stort, flott bryggeanlegg! Rett i vannkanten ved innseilingen til Tønsberg!

Kart med kartnålStrandveien 15A, 3132 Husøysund
Prisantydning27 500 000 kr
Totalpris
28 206 290 kr
Omkostninger
706 290 kr
Kommunale avg.
18 758 kr per år
Formuesverdi
2 129 940 kr
Hva er denne boligen solgt for tidligere?Prisstatistikk

Nøkkelinfo

Boligtype
Enebolig
Eieform
Eier (Selveier)
Soverom
5
Internt bruksareal
401 m² (BRA-i)
Bruksareal
407 m²
Eksternt bruksareal
6 m² (BRA-e)
Balkong/Terrasse
126 m² (TBA)
Byggeår
1850
Energimerking
E - Oransje
Tomteareal
928 m² (eiet)

Les mer om bruksareal her

Visning

Vi oppfordrer til å benytte visningspåmelding, dette sikrer god oppfølging fra megler. Ta gjerne kontakt med megler i forkant av visning dersom du har spørsmål. Husk å lese salgsoppgaven før visningen. Velkommen!
Visningspåmelding

Innhold

Frittliggende enebolig inneholder:

1. etasje: Stor hall med stor garderobe og trapp opp til 2. etasje, separat toalett med servant, walk-in closet/garderobe, kino rom, 3 soverom hvorav det en soverommet har utgang til hagen mot byggen/sjøen, sparomsavdeling bestående av dusjbad/wc, vaskerom, badstue med mer - sparommet har direkte utgang til hage/brygga og sjøen.

2. etasje: Entré, separat toalett, vaskerom, stort kjøkken/allrom med stor spisesplass og utgang til veranda, stor stue med peis, romslig soverom, bod og kjølerom.

3. etasje: Stue med kjøkken og vask samt utgang til overbygget veranda, master-bedroom med direkte adkomst til dusjbad, separat toalettrom, barnerom.

Stor garasje i tilknytning til boligen. Direkte adkomst fra garasjen til boligen.

Standard

Velkommen til Strandveien 15 A! En unik eiendom og sjelden mulighet!

Eiendommen har sjøgrense samt stort, flott og påkostet bryggeanlegg. Særdeles romslig og innholdsrik enebolig med mange rom og flere bruksmuligheter!
Flere flotte uteplasser/soner, hvor man kan nyte utsikten, sommer og sol - enten på brygga eller på den store uteplassen utfra kjøkkenet.

Boligen er påkostet, oppgradert og modernisert de senere år. Legg spesielt merke til den store uteplassen som vender mot sjøen, med smekkert og stilrent glassrekkverk. Store og fine vindussammensetninger, som bidrar til at man enkelt kan nyte den fine utsikten samt at det strømmer inn rikelig med herlig lys.

Stort kjøkken med stor, god og praktisk arbeidsbenk. Stor spiseplass i tilknytning til kjøkkenet, her kan man dekke langbord til hyggelige lag for familie og venner. Kjøkkenet og spiseplassen til sammen, danner et herlig allrom og har utgang til en stor og helt fantastisk uteplass (vendt mot sjøen og bryggeanlegget). Stor stue med gode møbleringsmuligheter.

Lekker spaavdeling i 1. etasje. Herfra kan man enkelt går ut og ta seg et bad i sjøen, forså inn i spaavdelingen og ta seg en dusj eller benytte badstuen.

Dette er en spennende bolig med masse plass som bør oppleves! Uteplassene og bryggeanlegget må fremheves.
Vedrørende boligens tilstand og standard henvises til vedlagte boligsalgsrapport i salgsoppgaven som er utført av takstmann Gunnar Sverrisson. Velkommen til en sjelden vare og en fantastisk perle av en eiendom!

Beliggenhet

Velkommen til Strandveien 15A!

Beliggende praktfullt til på idylliske og populære Husøy. Husøy er en øy med veiforbindelse til Føynland og Nøtterøy ca. 7 km. fra Tønsberg sentrum.
Eiendommen har egen kystlinje, brygge og fantastisk utsikt mot sjøen, innseilingen til Tønsberg og mot Jarlsø. Med perfekte båt- og bademuligheter er sommeridyllen sikret. For de som vil ta en tur med båten er Tønsberg og Nøtterøys flotte skjærgård lett tilgjengelig utenfor Husøy.

Eiendommen ligger i et eldre, veletablert og trafikkstille boligområde med hus i "sørlandsstil". Strandveien er en del av den vakre kyststien som er rundt Husøy. Kyststien går i nydelig natur og skjærgård, samt passerer forbi en rekke fine badesteder. Borgestranden og Nebba er kjente og kjære badeplasser på øya.

Det er gangavstand til skole, barnehage, bussholdeplass, fergeforbindelse til fastland via Ole III, idrettsanlegg, friarealer, Borge hotell med korthulls golfbane, Fjærholmen seilforening og flere offentlige strender. Føynlandsenteret med dagligvareforretning og spisested er også å finne nærområdet.

Et særdeles hyggelig villastrøk for barnefamilier. Eiendommen kan benyttes som fritidsbolig/sommerhus da her ikke er boplikt. Dette er virkelig en drøm som kan gå i oppfyllelse!

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:

TV/internettleverandør via Telenor. Kostand vil variere etter hvilket abonnement og leverandør som velges.
Frivillig medlemskap i velforening utgjør kr. 200,- pr. år.
Alarm og evt. bygnings-/innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

Gjensidige

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2, avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
- Innvendig gulv i garasje: Gulv i garasje er tilnærmet uten fall og med oppkant ved port.
- Våtrom bad/vaskerom overflater vegger og himling: Flisfugene er litt oppsprukket både i og utenfor våtsone, som kan tyde på bevegelse i underliggende konstruksjon. Etter befaring har kunden fuget på ny slik at det ikke en noen synlige sprekker i fuger, dokumentasjon med bilder.
- Tomteforhold drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det mangler eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler utvendig fuktsikring av grunnmuren - ved kjeller/underetasje. Der det er fritt eksponerte murvegger (ikke gjenkledde) er det tegn til mindre fuktighet nederst. Dette indikerer at det er en viss fukttransport og skader vil være påregnelig. I underetasje vil det alltid være kapillært oppsug av fuktighet da det ikke ble brukt fuktsperre mot grunnen da dette huset ble bygget. Dette vil også trekk opp i yttervegger og delevegger med påfølgende fuktighet og saltutslag nederst.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2, avvik som kan kreve tiltak:
- Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverk på balkong mot nord er for lavt iht. gjeldene forskriftskrav. Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Det ble stedvis observert manglende eller noe utilfredsstillende kontakt ("bom") på noen av flisene på balkong mot nordvest. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Innvendig radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Innvendig rom under terreng: Det er brukt plast/fuktsperre bak plater under bakkenivå som var vanlig praksis på 70-90 tallet, dette er å betrakte som feil utførelse iht. dagens byggemetode.
- Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Rekkverk har en høyde på ca. 80 cm, krav til rekkverks høyde er 90 cm. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Overflater vegger og himling på bad/vaskerom i underetasje: Vegger gis TG: 2 under henvisning til at 50 % eller mer av forventet levetid på fliser/membran betraktes som oppbrukt.
- Overflater gulv på bad/vaskerom i underetasje: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Sluk, membran og tettesjikt på bad/vaskerom i underetasje: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen i bad/vaskerom underetasje.
- Sanitærutstyr og innredning på bad/vaskerom: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
- Overflater gulv på bad i 2. etasje: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist sprekker i fliser. Sprekk i en flis inn til toalettrom.
- Ventilasjon på bad i 2. etasje: Det etablerte avtrekkssystemet fungerer ikke tilfredsstillende. Avtrekksvifte virket ikke på befaringsdagen. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Overflater og konstruksjon på toalettrom i underetasje: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.
- Overflater og konstruksjon på toalettrom i 1. etasje: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. TG: 2 gjelder kobberrør med alder over 25 år der mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt.
- Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Gulv i garasje: Gulv i garasje er tilnærmet uten fall og med oppkant ved port.
- Drenering: Det mangler eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler utvendig fuktsikring av grunnmuren - ved kjeller/underetasje. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Der det er fritt eksponerte murvegger (ikke gjenkledde) er det tegn til mindre fuktighet nederst. Dette indikerer at det er en viss fukttransport og skader vil være påregnelig. I underetasje vil det alltid være kapillært oppsug av fuktighet da det ikke ble brukt fuktsperre mot grunnen da dette huset ble bygget. Dette vil også trekk opp i yttervegger og delevegger med påfølgende fuktighet og saltutslag nederst. Ikke montert klemlist på knotteplast mot nord. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3, store eller alvorlige avvik:
- Pipe og ildsted: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Ildfast plate mangler på gulvet under/foran ildstedet. Ifølge. brannforskrifter skal plate av ubrennbart materiale stikke 300 mm fram foran ilegget, det er ikke i dette tilfellet. Sprukken glassdør på peis. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Trapp til underetasje: Det er ikke montert rekkverk. Ved nivåforskjeller på mer enn 0,5 meter må det sikres med rekkverk eller lignende iht. gjeldende forskrifter, slik er det ikke nederst ved trapp og på det grunnlaget er det satt TG: 3. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Elektrisk anlegg: Løs kabel ved sikringsskap og på det grunnlaget er det satt TG: 3 på elektrisk anlegg. Ut over det ingen unormal avvik men da det ikke foreligger noen samsvarserklæring ved oppgradering av boligen i 2018 anbefales det kontroll av el-anlegget. Kostnadsestimat gjelder kontroll av anlegget og ikke eventuelle utbedringer/oppgradering. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.

I tilstandsrapport er følgende konstruksjoner ikke undersøkt (TG IU):
- Våtrom bad/vaskerom tilliggende konstruksjoner våtrom: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig på grunn av tilliggende konstruksjoner, baderom har våtsone mot tidligere yttervegg og badstue. Det ble foretatt enkle søk etter fukt i vegger med fuktindikator. Måler viste ikke indikasjoner på unormale fuktverdier på befaringsdagen.
- Tomteforhold andre tomteforhold: Det er etablert uteplasser lagt med treverk og egen brygge tilhørende boligen. Brygge og uteplass er ikke vurdert i tilstandsrapporten.

Boligens areal

Primærrom: 347 kvm, Bruksareal: 407 kvm, BRA-i: 401 kvm , BRA-e: 6 kvm , TBA: 126 kvm

Underetasje:
BRA-i: 175 m². Følgende rom er oppgitt som BRA-i: Vindfang/hall m/trapp, toalettrom, 3 soverom, bod, kino, gang, teknisk rom, bad/vaskerom, badstue og garasje.
BRA-e: 6 m². Følgende er oppgitt som BRA-e: Utvendig bod.

1. etasje:
BRA-i: 135 m². Følgende rom er oppgitt som BRA-i: Vindfang, toalettrom, spisestue, stue, kjøkken og kott.
TBA: 96 m².

Ved oppmåling av terrasse i 1. etasje er det tatt med alt areal som avgrenset med glassrekkverk.

2. etasje:
BRA-i: 91 m². Følgende rom er oppgitt som BRA-i: Loftstue, kott, 2 soverom, bad, garderobe og toalettrom.
TBA: 30 m².

Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealene. Arealene er oppmålt av bygningssakkyndig og ikke kontrollert/oppmålt av eiendomsmegler. Arealene er oppgitt iht. NS 3940 Areal- og volumberegninger av bygninger.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 02.05.2024, utført av takstmann Gunnar Sverrisson. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Kjør Nøtterøyveien over Kanalbroen, følg Smidsrødveien over Teie Torv i retning Årøysund. Ta av til Foynland i Ekeneskrysset, kjør over broen ved Foynlandssundet følg veien videre til Husøy, over toppen og ned til sjøen/bryggen. Ta inn Strandveien til venstre, eiendommen ligger så på høyre side av veien, ned mot sjøen. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 928 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Stor garasje i tilknytning til boligen med direkte adkomst fra garasjen til boligen. Det er ladeanlegg/ladeboks for el-bil.

Byggemåte

Enebolig i 1 og ½ etasje + kjeller/underetasje, bygningen er antageligvis oppført mitt på 1800 tallet. Bygningen ble opprinnelig oppført som næringslokaler men påbygd med leilighet i 1947. Videre ble bygningen total ombygget i 1989-1990 og det meste konstruksjon over underetasje/kjeller antas å være fra den tiden. Eier har i tillegg total oppusset hele boligen i 2018-2019 der alt av utvendige overflater er nytt der inkludert ny kledning, vinduer og dører samt taktekking med renner mm. Innvendig er det meste oppusset samtidig der inkludert ny kjøkkeninnredning samt nytt baderom i 2. etasje, baderom i underetasje fra 2009. Som det fremgår av rapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand/dagens krav, det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene samt strengere forskriftskrav. Det vises for øvrig til rapportens enkelte punkter med tilstandsgradering og nærmere beskrivelse.

Utvendig
Saltak tekket med flat betongtakstein, undertak av rupanel. Taket er besiktet fra bakkenivå. Takkonstruksjon er bygget om med kvister mot øst i 2018, samtidig ble det byttet papp, slisser, lekter og takstein ifølge. selger. Takrenner, nedløp og beslag av plastbelagte/lakkerte stålplater. Renner og beslag byttet sammen med taktekking. Yttervegger med bindingsverks konstruksjon og liggende bordkledning som var ny i perioden fra 2017 til 2019 ifølge. selger. Plassbygd takkonstruksjon av tre med undertak av rupanel. Bygningen har tre og PVC-vinduer med 2 og 3-lags glass, vinduer byttet i perioden fra 2017 til 2019. Hovedytterdør av stål og tre i malt utførelse, PVC balkongdører. Utgang fra stue 2. etasje til overbygd nordvendt balkong av betong lagt med fliser, rekkverk av tre. Areal av balkong er 22 m², i tillegg det utgang fra samme etasje til to østvendte balkonger på ca. 4 m2. Utgang fra stue/kjøkken hovedetasje til terrasse over garasje og boligdel lagt med betong elementer, bjelkelag og 48x198 treverk samt kunstgress. Utvendig trapp av betong lagt med naturstein/skifer med glassrekkverk. Det er etablert uteplasser lagt med treverk og egen brygge tilhørende boligen. Brygge og uteplass er ikke vurdert i denne rapporten.

Innvendig
På gulv i underetasje er det hovedsakelig laminat. Fliser i vindfang hovedetasje med laminat på øvrige gulv, parkett på gulv i 2. etasje. Vegger kledd med malte plater og tak med malte plater. Etasjeskiller er av betongdekke, betongelementer over garasje. Mindre skjevheter/retningsavvik på 5-10 mm i etasjeskiller som ikke er unaturlig alder på konstruksjon tatt i betraktning. Pipe i lettbetongelementer med to røykløp. Sotluke i teknisk rom og i stue. Pipen er helbeslått med plastbelagte stålplater over tak. Boligen har lakkert tretrapp mellom 1. og 2. etasje. Innvendig har boligen malte glatte dører.

Våtrom
Bad/vaskerom i underetasje fra 2009 og teknisk forskrift fra 1997 - 2010 lagt til grunn ved vurdering, ingen dokumentasjon. Fliser på gulv og vegger, baderom inneholder dusjhjørne, klosett, bidé og servant i innredning samt opplegg for vaskemaskin.

Baderom i 2. etasje fra 2018, ingen dokumentasjon. Fliser på gulv og vegger, baderom inneholder dusjnisje, klosett og to servanter i innredning.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning fra 2018 med slette fronter, delvis glass. Benkeplater av stål og Corean. Integrerte hvitevarer med kjøleskap, oppvaskmaskin, stekeovn, dampovn, mikrobølgeovn, kaffemaskin og induksjonstopp. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledninger i underetasje er av kobber. Stoppekran i teknisk rom. Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør) med rørskap i toalettrom hovedetasje. Det er besiktiget i rørskap. Det er avløpsrør av plast. Boligen har naturlig ventilasjon samt mekanisk fra våtrom. Varmepumpe med luft til luft i stue, en på kjøkken og en i 2. etasje. Varmepumper montert i perioden fra 2017 til 2020. Det er to varmtvannstanker på ca. 200 liter plassert i teknisk rom. Sikringsskap i teknisk rom i underetasje samt ett i toalettrom 2. etasje. 63 Amp. hovedsikringer, 28 kurser for lys og oppvarming. Anlegget er utstyrt med automat sikringer og jordfeilbryter. Brann/røykvarslere i hver etasje og brannslokkingsapparat. Anlegget er ikke funksjonstestet.

Tomteforhold
Det er byggegrunn av fjell ifølge. tidligere rapport. Boligen er drenert med plastrør og vegger tettet med knotteplast rundt grunnmur, drenering fra 1990 ifølge tidligere rapport. Bygningen har grunnmur i betong med sparestein i gammel del, grunnmur i tilbygg at betong. Eiendommen er beliggende i skrånende terreng med betydelig høyere terreng mot vest der det er asfaltert vei og belegningsstein inn mot boligen samt i parkeringsplass. Eiendommen er tilkoblet offentlig vann og avløpsnett, ledningsnett fra 1990 tallet og antas å være av plast. Ut over det foreligger det ikke noen opplysninger om tilstand på vann og avløpsnett.

Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
- Faglært hos Haukemyr Bygg AS har utført arbeid på bad/våtrom ved nytt bad 3. etasje. EL utført ved faglært hos Vestfold Elektro AS.
- Tettesjikt/membran/sluk oppdatert/fornyet ved nytt bad 2018.
- Faglært hos Haukemyr Bygg AS har utført arbeid ved terrasse/garasje/tak/fasade.
- Faglært hos Vestfold Elektro AS ved fornyelse EL-anlegg 2017-2019.
- Samsvars erklæring foreligger.
- Det er ladeanlegg/ladeboks for el-bil.
- Ferdigattest er under innhenting.

Selger opplyser videre:
- Gnr. 159 bnr. 68 har rett til å ha en båt liggende longside på sin egen brygge - se tinglyst erklæring (tinglyst 30.01.2014).

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Gunnar Sverrisson, datert 06.05.2024.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger brukstillatelse for påbygg, tilbygg, bruksendring fra forretning til enebolig, datert 27.09.2023 (kommunen opplyser om bruksendring og ombygging til enebolig med garasje 1989), ferdigattest for fasadeendring, datert 13.10.2023, ferdigattest for støttemur og treplatting, datert 11.10.2023 og ferdigattest for plassering av boblebad og oppføring av steingjerde/støttemur i nabogrensen, datert 12.12.2023.

Det foreligger tegninger på brygge, men ingen ferdigattest.
Tegninger er vedlagt i salgsoppgaven. Selger opplyser om at arkitekt er på saken med å lage nye tegninger som stemmer med dagens bruk, herunder fasadetegninger og ferdigattest. Selger vil besørge og bekoste dette.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Takstmann opplyser at det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Det foreligger tegninger fra 1989 som viser datidens planløsning. Tegningene stemmer ikke og rom er derfor definert etter bruk på befaringsdagen. Det gjøres oppmerksom på at enkelt rom i under etasje er bygget om fra sekundærareal (S-rom) til boligareal (P-rom). Endringer av romfordeling har ikke noe innvirkning på rømningsveier.

Barnehage / skole i området

For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Varmekabler, vedfyring og varmepumper. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 48 700 kWh. pr. år. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 18 758,25 pr. år
Dekker vann, avløp, renovasjon samt tilsyn- og feiegebyr. Kommunale avgifter betales kvartalsvis.

Kommunale avgifter vil kunne variere/øke. Det tas forbehold om endring av avgifter og gebyr

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 2 129 940 pr. 31.12.21
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 7 667 784 pr. 31.12.21

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, som i kommuneplanen er avsatt til boligbebyggelse - nåværende, ras- og skredfare, hensyn bevaring bygning og annet kulturmiljø samt byggegrense. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler. Reguleringskart med bestemmelser er vedlagt i salgsoppgaven.

Nærområdet med Husøy Havn er under utvikling og utbygging for nye byggetrinn.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
- Bestemmelse om båtplass, tinglyst 30.01.2014, dagboknr. 85707, rettighetshaver gnr. 159 bnr. 68 (teig av Strandveien 12) - gjelder: Gnr. 159 bnr. 68 gis rett til å ha liggende båt longside på nordvestsiden av eksisterende brygge på gnr. 159 bnr. 68. Servitutt foreligger ved meglers kontor.

Det er registrert følgende servitutter/rettigheter på andre eiendommen - rettighet på gnr. 159 bnr. 31 (Strandveien 12):
- Erklæring/avtale, tinglyst 10.10.1990, dagboknr. 15297, rettighetshaver gnr. 159 bnr. 400 (Strandveien 15A) - gjelder: Bestemmelse om septiktank m.m. Nåværende og fremtidige eiere av gnr. 159 bnr. 400 (Strandveien 15A), gis rett til å benytte og vedlikeholde septiktanken som er beliggende på gnr. 159 bnr. 31 (Strandveien 12). Servitutt foreligger ved meglers kontor.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger i handelen: Alle hvitevarer samt ladeanlegg/ladeboks for el-bil.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.

Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 23 95 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.  

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen som den er , og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Strandveien 15A, 3132, Husøysund, Gnr. 159 bnr. 400 i Tønsberg kommune

Eier

Trond Leithe

Oppdragsnummer

28-23-0134

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,85% beregnet av salgssummen. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5 900,-, tilrettelegging kr. 12 750,- og internettannonsering kr. 18 990,-. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.

Salgsoppgaven beskriver vesentlig og lovpålagt informasjon om eiendommen

Se komplett salgsoppgave

Beliggenhet

kart

Logo for Bakke Sørvik & Partners.

Sterk oppgang i boligprisene i februar

Lurer du på hvordan boligprisene utvikler seg? Vi holder deg oppdatert på boligprisstatistikken hver måned.

Les mer om boligprisene her

Derfor bør du foreta en verdivurdering av din bolig nå

I en tid med prisøkninger og rentestigning, så er det svært nyttig å vite hva boligen din er verdt

Les mer om verdivurdering her

Sparetips - hvordan gi møblene et nytt liv

Er det på tide med en oppfriskning i hjemmet, men lommeboken er litt slunken? Her er noen tips til deg som ønsker å oppgradere møblene på budsjettvennlig måte.

Få tips her!

Annonseinformasjon

FINN-kode316871395
Sist endret07. juli 2024 00:22
Referanse28230134

Rapporter annonse

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.