Bildegalleri

Husvik - Idyllisk eiendom med sjøbod, brygge, grense til sjø og strand. Rammetillatelse på ny arkitekttegnet enebolig.

Kart med kartnålStålveien 9, 3124 Tønsberg
Prisantydning12 000 000 kr
Totalpris
12 316 290 kr
Omkostninger
316 290 kr
Kommunale avg.
16 389 kr per år
Formuesverdi
3 200 000 kr
Hva er denne boligen solgt for tidligere?Prisstatistikk

Nøkkelinfo

Boligtype
Enebolig
Eieform
Eier (Selveier)
Soverom
1
Primærrom
107 m²
Bruksareal
111 m²
Byggeår
1870
Energimerking
G - Oransje
Tomteareal
1 247 m² (eiet)

Les mer om bruksareal her

Visning

Vi oppfordrer til å benytte visningspåmelding, dette sikrer god oppfølging fra megler. Ta gjerne kontakt med megler i forkant av visning dersom du har spørsmål. Husk å lese salgsoppgaven før visningen. Velkommen!
Visningspåmelding

Innhold

Frittliggende enebolig som inneholder følgende:
1. etasje: Entré, 2 stuer med doble dører som skiller stuene og hvorav den ene stuen har tøff peis og utgang til terrasse som vender mot sjøen, kjøkken, dusjbad/wc, soverom og bod (tidligere kjøkken).
Loft: 1 innredet rom, samt 2 soverom.

Det gjøres oppmerksom på at det foreligger kun plantegning av 1. etasje som viser et soverom - ingen plantegning av 2. etasje. Rom/soverom er definert etter bruk.

NB! Det foreligger rammetillatelse for ny, stor arkitekttegnet enebolig tegnet av Tommie Wilhelmsen - tegningene er vedlagt i salgsoppgaven.

Standard

Velkommen til Stålveien 9!

En sjelden mulighet på Husvik.
Nydelig og sjarmerende sted som oser av sjarme og idyll.
Dersom man ikke ønsker denne koselige boligen, foreligger det rammetillatelse på helt rå tegninger på ny enebolig tegnet av arkitekten Tommie Wilhemsen. Tegningene ligger vedlagt i salgsoppgaven.
I tillegg til tomten og eksisterende bolig, byr eiendommen på en sjøbod, sandstrand og brygge.

Velkommen til en hyggelig visning!

Beliggenhet

Fantastisk eiendom på Husvik, ned til sjøen med brygge, strand og sjøbod.

Eiendommen ligger i et veletablert og barnevennlig boligområde på Husvik/Tangen i Tønsberg kommune ca. 6 km fra Tønsberg sentrum og ca. 1 time og 15 minutter fra Oslo. Det er også kort vei til Husvik barneskole og offentlig kommunikasjon.

Husvik er mest kjent for sin nærhet til skjærgården, et ekte eldorado for kajakkpadlere blant annet. Her finner du flere perler av noen badeplasser og badestrender. Kyststien er populær og kan føre deg til blant annet Jarlsø som har dagligvare, velværesenter, sandstrand, samt populær kafé. Rødstein ligger også i gangavstand, en lokal perle med deilige bademuligheter og herlig utsikt til skjærgården. Ellers byr Flint på et flott idrettsanlegg med flere fotballbaner, tennisbaner samt sandvolleyball. I området ligger også Slagenhallen med et godt innendørstilbud. Det er også kort vei til lekeplass, klatrevegg, golfbaner, skiløyper og treningssenter.

Området har god offentlig kommunikasjon via buss, med hyppige avganger innover mot Tønsberg sentrum. Fergen Ole III tar deg over til Husøy med og uten sykkel. Det er ikke uten grunn at det heter "Sykkelbyen Tønsberg". Her får du bruk for både terreng- og landeveissykkelen din direkte utenfor døra!

Tønsberg er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte av båtlivets gleder og et stort utvalg av restauranter, kaféer og barer. På vinteren, når forholdene tilsier det, er det kun 20 minutter med bil til Re og Storås, hvor mange kilometer med flotte oppkjørte langrennsløyper tilbys publikum.

Velkommen!

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
Årlig betaling for snømåking/vedlikehold av privat adkomstvei utgjør ca. kr. 1 500,-
Alarm og evt. bygnings-/innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2, avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
- Utvendig takkonstruksjon/loft: Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etasje. Det ble registrert fuktmerker i undertak enkelte steder som ikke er unormalt alder på konstruksjon tatt i betrakting. Det ble ikke registrert noen unormale fuktverdier i området. Det meste av takkonstruksjon er lukket som begrenser inspeksjonsmulighet.
- Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Trappen er nokså bratt og lite egnet for trapp mellom boligrom.
- Andre innvendige forhold: Innvendige overflater er oppusset i senere tid samt generelt vedlikehold dvs. tapetsering/maling av vegger og tak etter behov.
- Våtrom bad overflater gulv: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det ble stedvis observert manglende eller noe utilfredsstillende kontakt ("bom") på noen av flisene.
- Tekniske installasjoner vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Tilstandsgrad 2 gjelder kobberrør med alder over 25 år der mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt.
- Tomteforhold drenering: Det mangler eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler utvendig fuktsikring av grunnmuren - ved kjeller/underetasje. Kjeller virket tørr på befaringsdagen men når det ikke er lagt noen drenering rundt boligen og ingen fuktsikring inn mot mur kan det forventes noe vann i kjeller.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2, avvik som kan kreve tiltak:
- Utvendig taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Generelt slitt og mosegrodd taktekking.
- Utvendig nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Mangler enkelte nedløpsrør som også bør ledes vekk fra bygningen.
- Utvendig vinduer 1. etc. nord: Vindu mot nord er generelt slitt.
Kostnadsestimat: Kr. 10 000,- - kr. 50 000,-.
- Utvendig balkonger, terrasser og rom under balkonger: Generelt slutt terrassedekke og rekkverk.
Kostnadsestimat: Kr. 10 000,- - kr. 50 000,-.
- Utvendig sjøbod: Generell alders slitasje.
- Innvendig radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Innvendig krypkjeller: Det er ikke tilfredsstillende ventilering av krypkjeller. Det er begrenset tilgang til hele krypkjelleren. Det er ikke tilkomstmulighet for inspeksjon av del av bjelkelaget og dette er svært uheldig. Bjelkelag av denne typen (lukket konstruksjon) er å betrakte som en risikokonstruksjon og med det menes at det er høy risiko for skader. Antall ventiler og plasseringen av disse er utilfredsstillende ut fra en byggfaglig grunnlag.
Kostnadsestimat: Kr. 10 000,- - kr. 50 000,-.
- Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.
Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Våtrom bad sluk, membran og tettesjikt: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.
- Våtrom bad sanitærutstyr og innredning: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
- Kjøkken overflater og innredning: Mindre fuktmerker i enkelte fronter, slitte hengsler på enkelte dør samt skader i sokler.
Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Tekniske installasjoner ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.
Kostnadsestimat: Under 10 000
- Tekniske installasjoner elektrisk anlegg: Sikringsskap i trappegang 2. etasje. 50 Amp. hovedsikringer, 18 kurser for lys og oppvarming. Anlegget er utstyrt med automatsikringer og jordfeilbryter. Nytt sikringsskap i 2012. Ingen unormal avvik men pga. alder på ledningsnett, kontakter og brytere samt det faktum at det ikke foreligger noen opplysninger om anleggets tilstand, anbefales det kontroll av elanlegget. Kostnadsestimat gjelder kontroll av anlegget og ikke eventuelle utbedringer/oppgradering.
Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-
- Tomteforhold grunnmur og fundamenter: Det er registret sprekker i fuger mellom steinblokkene flere steder. Sprekkdannelsene er likevel ikke spesielt store sett fra utsiden og de bør sees på i sammenheng med alderen på huset.
Kostnadsestimat: Kr. 10 000,- - kr. 50 000,-.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3, store eller alvorlige avvik:
- Utvendig veggkonstruksjon: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Deler av den utvendige veggkledningen er oppsprukket og værslitt nederst og det er registrert påbegynnende råte enkelte steder (mest mot syd). Kledning mot nord er avsluttet helt ned på grunnmur som gjør at den lett trekker opp fuktighet med følgende fare for fukt og råteskader. Skade i eternitt plater flere steder. Eternitt plater er ett forbudt produkt som ikke kan repareres og på det grunnlaget er det satt tilstandsgrad 3 på utvendig kledning.
Kostnadsestimat: Over kr. 300 000,-
- Utvendig terrassedør: Det er påvist dør(er) med fukt/råteskader. Råte i terrassedør.
Kostnadsestimat: Kr. 10 000,- - kr. 50 000,-.
- Andre utvendige forhold: Glassveranda er generelt slitt med råte i vegger, vinduer og tak.
Kostnadsestimat: Kr. 50 000,- - kr. 100 000,-.
- Innvendig etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Mindre skjevheter/retningsavvik på +/-10 mm i etasjeskiller som ikke er unaturlig alder på konstruksjon tatt i betrakting. Det er målt høydeforskjell på ca. 30 mm gjennom hele rommet i stue og ca. 12 cm i soverom mot øst på loft.

I tilstandsrapport er følgende konstruksjoner ikke undersøkt (TG IU):
- Våtrom bad tilliggende konstruksjoner: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig på grunn av tilliggende konstruksjoner, baderom har våtsone mot yttervegg og kjøkken.

Boligens areal

Primærrom: 107 kvm, Bruksareal: 111 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 97 m².
Primærrom: 93 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang/hall, bad, soverom, kjøkken, spisestue og stue.
Sekundærrom: 4 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.

2. etasje:
Bruksareal: 14 m².
Primærrom: 14 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom og 3 soverom.

Takstmannens kommentar til areal i henhold til tilstandsrapporten:
I 2. etasje er det er kun soverom mot øst som er målbart, øvrige rom har takhøyde under 1,90 meter, derfor ikke måleverdig areal i henhold til NS 3940. Gulvet areal i det området som ikke er målbart er ca. 39 m².

Takstmannens kommentar til lovlighet i henhold til tilstandsrapporten:
- Byggetegninger: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Avvik i tegninger gjelder romfordeling i 1. etasje og har ikke noe innvirkning på rømningsveier. Det foreligger ikke noen tegninger som viser planløsning i 2. etasje og rom er derfor definert etter bruk på befaringsdagen. Innredning av loftsetasje til boligformål er ikke søkt om godkjent av bygningsmyndighetene.
- Brannceller: Det er ikke påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift.
- Nyere håndverkstjenester: Det er ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år. Utbedring av el-anlegg i 2022, kvittering fremlagt.
- Krav for rom til varig opphold: Det er påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde. Da standarden sammenligner eiendommen med nye forskriftskrav vil det alltid være avvik i fra byggeår og til gjeldene krav. Ut ifra de vurderingene som er gjort, er det ikke registrert noen vesentlige avvik basert på forskrifts krav som gjaldt på søketidspunktet som er grunnlag for vurdering.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.
Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert av megler.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Gunnar Sverrisson avholdt 20.06.2023 datert 23.08.2023. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 247 kvm, Eierform: Eiet tomt

Fantastisk eiendom med strandparsell, sjøbod og brygge. Hagen er anlagt med plen. En hekk av syriner som skjermer hagen fra ytre omgivelser. Stor terrasse/herlig uteplass som ligger vendt ned mot sjøen. Herlig hage, solrike omgivelser og nydelig utsikt med idyll. Her kan man tusle ned til egen strand og brygge for å ta seg et morgen- eller kveldsbad.

Sjøboden står over på annen manns eiendom.

Garasje / Parkering

Biloppstillingsplass i gårdsplass.

Byggemåte

Enebolig i 1 og ½ etasje oppført på slutten av 1800 tallet, boligen er oppgradert i senere tid med nytt baderom i 2012 samt kosmetisk oppgradering av innvendige overflater. Som det fremgår av tilstandsrapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand/dagens krav, det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene samt strengere forskriftskrav. Utbedring av bygningsdeler gitt tilstandsgrad bør prioriteres.

Utvendig
Saltak tekket med betongtakstein fra 2000 tallet, undertak av panel. Taket er besiktet fra bakkenivå. Usikkert med alder på underlag. Takrenner, nedløp og beslag av plastbelagte/lakkerte stålplater. Yttervegger med bindingsverks konstruksjon og stående bordkledning på syd og nordvegg samt delvis mot vest. Øvrige vegger kledd med eternitt plater. Plassbygd takkonstruksjon av tre med liggende åser tekket med over/underligger. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass, alt hovedytterdør. Utgang fra stue til østvendt terrasse fundamentert med pilarer på løsmasser, areal av terrassen er 51 m². Glassveranda ved inngang fundamentert med pilarer på leire/løsmasser. Vegger av tre med 1 lags glass i vinduer, tak tekket med asfaltpapp.
Frittliggende sjøbod. Bygningen er fundamentet på løsmasser med støpt betonggulv lagt med fliser. Yttervegger i bindingsverk, kledd utvendig med stående kledning. Pulttak tekket med dobbeltkrum betongtakstein. Takrenner og nedløpsrør av plastbelagte stålplater. Bygningen har inngangsdør i malt utførelse samt glassdører ved sitteplasser mot øst. Enkel kjøkkeninnredning med innlagt sommervann og avløp til terreng. Eget sikringsskap med automatsikringer. Samlet areal for begge rom er 22 m².

Innvendig
Innvendig er det parkett på gulv, veggene kledd med plater med malte overflater. Innvendige tak har malte plater. Det meste av innvendige overflater er oppusset med maling av vegger og tak i selgers eiertid. Etasjeskiller er av trebjelkelag. Boligen har mursteinspipe med nytt røykrør i ca. 2010, sotluke i baderom. Bygningen har krypkjeller under trebjelkelag og stubbegulv. Boligen har malt tretrapp. Innvendig har boligen malte fyllingsdører.

Våtrom
Baderom fra 2000 tallet og teknisk forskrift fra 1997 - 2010 lagt til grunn ved vurdering, ingen dokumentasjon. Fliser på gulv og vegger, baderom inneholder dusjnisje, klosett og to servanter i innredning.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning fra 2000 tallet med fronter i malt utførelse. Rustfrie kummer. Benkeplater av granitt. Integrerte hvitevarer med kjøleskap, oppvaskmaskin, stekeovn og induksjonstopp.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledninger er av kobber og plast (rør i rør) med fordeler i kjeller. Det er avløpsrør av plast. Boligen har naturlig ventilasjon. Varmtvannstanken er på ca. 200 liter og plassert i kjeller. Sikringsskap i trappegang 2. etasje. 50 Amp. hovedsikringer, 18 kurser for lys og oppvarming. Anlegget er utstyrt med automatsikringer og jordfeilbryter. Nytt sikringsskap i 2012. Brann/røykvarslere i hver etasje og brannslokkingsapparat. Anlegget er ikke funksjonstestet.

Tomteforhold
Det er byggegrunn av fjell og løsmasser. Det er neppe lagt noen drenering rundt bygningen. Bygningen har grunnmur i natursteinsmur. Eiendommen er beliggende i skrånende terreng med noe høyere terreng mot nord, gruset innkjørsel. Avløpsrør av plast, vannledning av plast (PEL). Eiendommen er tilkoblet offentlig vann og avløpsnett. Ukjent alder på ledningsnett. Alle opplysninger om materialer på skjult ledningsnett er ifølge eier.

Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
- Det har vært rørbrudd i kjeller for ca. 3 år siden. Kommunen hadde en feil i sitt nett.
- Det har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp ved faglært hos Tønsberg kommune. Feil på en av kommunens vannledninger i grense mellom vår eiendom og naboen. Reparert av kommunen.
- Grunnmur fra 1870 - det er noen sprekker på grunn av alder.
- Noe problem med mus i kjeller og opp til kjøkken om høsten.
- Det er tinglyst adgang for de som kan dokumentere tidligere bruk å gå over eiendommen til sjøen.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Gunnar Sverrisson avholdt 20.06.2023 datert 23.08.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

I følge kommunen foreligger ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest for eneboligen noe som ikke er unormalt på boliger fra denne tiden.
Det foreligger godkjente tegninger for enebolig 1958, men det er avvik på disse i forhold til innredning av rommene i dag.

På tegning ifra 1958 vises ikke garasje, skur og 2. etasje, men dette vises på tegning ifra 2006. Det er uvisst om når garasje, skur og 2. etasje ble tilbygget boligen da det ikke foreligger ferdigattest eller godkjente tegninger. På kartutsnitt fra www.1881.no ifra 1938 fremkommer tilbygg.
I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.
Kommunen etter-utsteder ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for tiltak omsøkt før 1.1.1998.

Det foreligger ikke ferdigattest for ny balkong 2006, men det foreligger godkjente tegninger.
Det foreligger ingen ferdigattest for fasadeendring sjøbod 2013, men det foreligger godkjente tegninger for fasadeendringen.

Det foreligger ingen tegninger på brygga, men dette er ikke unormalt. Brygga vises på foto fra 1881 helt tilbake i 1938.

Det foreligger rammetillatelse på bygging av ny enebolig, tegningene ligger vedlagt i prospektet.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Husvik. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Varmekabler, vedfyring og ellers elektrisk oppvarming.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G.
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 9 862 kWh. pr. år. Energiforbruket er innhentet hos Lede og vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 16 389,25 pr. år
Kommunale avgifter betales kvartalsvis.

Kommunale avgifter vil kunne variere/øke. Det tas forbehold om endring av avgifter og gebyr.

Formuesverdi

Formuesverdi kr. 3 200 000,- pr. 31.12.2021.
Det er kun oppgitt ett beløp vedrørende formuesverdi fra Skatteetaten.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, som i kommuneplan vedtatt 22.05.2019 er avsatt til boligbebyggelse-nåværende og byggegrense.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
- Bestemmelse om gjerde, tinglyst 16.09.1920, dagboknr. 900403 - gjelder: Gjerdeplikt.
- Erklæring/avtale, tinglyst 25.08.1942, dagboknr. 2389 - gjelder: Forbud mot ytterligere bebyggelse. Eier av gnr. 157 bnr. 19 (Stålveien 9) er forpliktet til å ikke å bebygge eiendommen utover de bygninger der nå forefinnes på tomten (modernisering og vedlikehold er unntatt), i anledning av et planlagt tankanlegg på eiendommen gnr. 157 bnr. 61 (Stålveien 11B).
- Erklæring/avtale, tinglyst 13.06.1968, dagboknr. 502534 - gjelder: D.a. frafaller tidligere rettigheter som har vært utøvd over jordstykket mellom d.e. og bnr. 61, 12 og 32 mot å få bryggerett på bnr. 1. Eier av gnr. 157 bnr. 19 gis rett til adgang til sjøen over hovedbølet sydvest for egen eiendom og eiendommen gnr. 157 bnr. 61 med rett til å sette opp brygge samme sted. Gjelder denne registerenheten med flere.
- Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 07.12.1999, dagboknr. 15011 - gjelder: På grunn av grensejustering har de som kan dokumentere adkomstrett til sjøen over gnr. 157 bnr. 1 også adkomst over gnr. 157 bnr. 132.
- Bestemmelse om vannledning, tinglyst 12.09.2017, dagboknr. 990408, rettighetshaver gnr. 157 bnr. 252 - gjelder: Eiendommen gnr. 157 bnr. 252 gis rett til tilknytning og vedlikehold av vann- og avløpsanlegg over eiendommen gnr. 157 bnr. 19.
- Bestemmelse om kloakkledning, tinglyst 12.09.2017, dagboknr. 990408, rettighetshaver gnr. 157 bnr. 252 - gjelder: Eiendommen gnr. 157 bnr. 252 gis rett til tilknytning og vedlikehold av vann- og avløpsanlegg over eiendommen gnr. 157 bnr. 19.

Det er tinglyst følgende rettigheter på gnr. 157 bnr. 1 (hovedbøl Husvikveien 110) og gnr. 157 bnr. 255 (Husvikveien 122):
- Bestemmelse om vannrett, tinglyst 16.09.1920, dagboknr. 900406, rettighetshaver gnr. 157 bnr. 19 (Stålveien 9) - gjelder: Bestemmelse om adkomstrett til sjøen. Bestemmelse om veg. Rett for bnr. 19 til å ta vann i brønn herpå rett til adgang sjøen samt utvei til prosjekterte vei til Aldershvile - Valløveien. Gjelder denne registerenheten med flere.
- Bestemmelse om båt/bryggeplass, tinglyst 13.06.1968, dagboknr. 502534, rettighetshaver gnr. 157 bnr. 16 (Stålveien 17) og gnr. 157 bnr. 19 (Stålveien 9) - gjelder: Bestemmelse om strandrett. Gjelder denne registerenheten med flere. Frafall av tidligere rettigheter som har vært utøvd over jordstykket mellom d.e. og bnr. 61, 12 og 32 mot å få bryggerett på bnr. 1. Eier av gnr. 157 bnr. 19 gis rett til adgang til sjøen over hovedbølet sydvest for egen eiendom og eiendommen gnr. 157 bnr. 61 med rett til å sette opp brygge samme sted.

Det er tinglyst følgende rettighet på gnr. 157 bnr. 26 (Husvikveien 141):
- Erklæring/avtale, tinglyst 20.06.2017, dagboknr. 654617, rettighetshaver gnr. 157 bnr. 19 (Stålveien 19) - gjelder: Rett til beskjæring av hekk/vegetasjon i henhold til krav om frisikt. Eier av gnr. 157 bnr. 26 plikter å beskjære hekk/vegetasjon i krysset mellom Stålveien og Husvikveien til enhver tid.

Det er tinglyst følgende rettighet på gnr. 157 bnr. 232 snr. 1 (Stålveien 1A):
- Erklæring/avtale, tinglyst 18.07.2017, dagboknr. 782866, rettighetshaver gnr. 157 bnr. 19 (Stålveien 19 - gjelder: Bestemmelse om beskjæring av hekk/vegetasjon. Gnr. 157 bnr. 232 plikter å beskjære hekk/vegetasjon i krysset mellom Stålveien og Husvikveien til enhver tid.

Det er tinglyst følgende rettighet på gnr. 157 bnr. 232 snr. 2 (Stålveien 1B):
- Erklæring/avtale, tinglyst 18.07.2017, dagboknr. 782893, rettighetshaver gnr. 157 bnr. 19 (Stålveien 19) - gjelder: Bestemmelse om beskjæring av hekk/vegetasjon. Gnr. 157 bnr. 232 plikter å beskjære hekk/vegetasjon i krysset mellom Stålveien og Husvikveien til enhver tid.

Det er tinglyst følgende rettighet på gnr. 157 bnr. 232 snr. 3 (Stålveien 1C):
- Erklæring/avtale, tinglyst 18.07.2017, dagboknr. 782900, rettighetshaver gnr. 157 bnr. 19 (Stålveien 19): Bestemmelse om beskjæring av hekk/vegetasjon. Gnr. 157 bnr. 232 plikter å beskjære hekk/vegetasjon i krysset mellom Stålveien og Husvikveien til enhver tid.

Det er tinglyst følgende rettigheter på gnr. 157 bnr. 1 (hovedbøl Husvikveien 110) og gnr. 157 bnr. 255 (Husvikveien 122):
- Bestemmelse om veg, tinglyst 28.07.2017, dagboknr. 819444, rettighetshaver gnr. 157 bnr. 19 (Stålveien 19) - gjelder: Gjelder denne registerenheten med flere. Rettighet for etablering og vedlikehold av vei, vann og avløpsanlegg over annen manns eiendom gnr. 157 bnr. 1), til ny eiendom som skilles ut fra gnr. 157 bnr. 19 Stålveien 19.
- Bestemmelse om vannledning, tinglyst 28.07.2017, dagboknr. 819444, rettighetshaver gnr. 157 bnr. 19 (Stålveien 19) - gjelder: Gjelder denne registerenheten med flere. Rettighet for etablering og vedlikehold av vei, vann og avløpsanlegg over annen manns eiendom gnr. 157 bnr. 1), til ny eiendom som skilles ut fra gnr. 157 bnr. 19 Stålveien 19.
- Bestemmelse om kloakkledning, tinglyst 28.07.2017, dagboknr. 819444, rettighetshaver gnr. 157 bnr. 19 (Stålveien 19) - gjelder: Gjelder denne registerenheten med flere. Rettighet for etablering og vedlikehold av vei, vann og avløpsanlegg over annen manns eiendom gnr. 157 bnr. 1), til ny eiendom som skilles ut fra gnr. 157 bnr. 19 Stålveien 19.

Nevnte servitutter/heftelser/servitutter foreligger - be om kopi ved henvendelse til meglers kontor.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst fra offentlig vei via privat adkomstvei.
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.
Informasjon innhentet fra Tønsberg kommune.
Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.
Man må kunne påregne kostnad for brøyting/vedlikehold av privat adkomstvei.

Offentligrettslig pålegg

Vestfold Interkommunale Brannvesen opplyser det ble utført tilsyn ved fyringsanlegget 13.01.2009.
Det er registrert følgende avvik på pipe/fyringsanlegg i rapport etter tilsyn med fyringsanlegget:
- 1. etasje: Det skal være minst 30 cm fra sotluken til brennbart materiale. Elektrisk ledning skal ha en avstand på minst 23 cm fra røykløpets innvendige kant. Dampventil i skorsteinsvangen må fjernes og hullet tettes på godkjent måte.
- 2. etasje: Teglskorstein skal ha en avstand på minst 23 cm. fra røykløpets innvendig kant til brennbart materiale, dette er ikke ivaretatt. Skorstein har dårlige fuger.
- Loft: Teglskorstein skal ha en avstand på minst 23 cm. fra røykløpets innvendig kant til brennbart materiale, dette er ikke ivaretatt.
- Loft/tak: Det er ikke tillatt med nedsenket stålrør i skorsteinstoppen, stålrøret må fjernes.
- Tak: Det mangler innfestningsskinne i toppen av takstige/trinn, som det er krav til i henhold til monteringsanvisning.
Videre anbefaler VIB at ubenyttet feieluke i 2. etasje fjernes og hullet tettes på godkjent måte dette grunnet at feiingen utføres fra tak.

Kjøper overtar ansvaret for forholdene. Tilsynet er kun visuelt og kan ikke benyttes som tilstandsrapport forøvrig. Rapporten er vedlagt i salgsoppgaven.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger i handelen: Integrerte hvitevarer med kjøleskap, oppvaskmaskin, stekeovn og induksjonstopp.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.

Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 23 95 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.  

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen som den er , og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Stålveien 9, 3124, Tønsberg, Gnr. 157 bnr. 19 i Tønsberg kommune

Eier

Helle C Skaug Staveland
Tore Staveland

Oppdragsnummer

28-23-0144

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,90% beregnet av salgssummen. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 6 900,-, tilrettelegging kr. 12.500,- og internettannonsering kr. 18 990,-. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.

Salgsoppgaven beskriver vesentlig og lovpålagt informasjon om eiendommen

Se komplett salgsoppgave

Beliggenhet

kart

Logo for Bakke Sørvik & Partners.

Sterk oppgang i boligprisene i februar

Lurer du på hvordan boligprisene utvikler seg? Vi holder deg oppdatert på boligprisstatistikken hver måned.

Les mer om boligprisene her

Derfor bør du foreta en verdivurdering av din bolig nå

I en tid med prisøkninger og rentestigning, så er det svært nyttig å vite hva boligen din er verdt

Les mer om verdivurdering her

Sparetips - hvordan gi møblene et nytt liv

Er det på tide med en oppfriskning i hjemmet, men lommeboken er litt slunken? Her er noen tips til deg som ønsker å oppgradere møblene på budsjettvennlig måte.

Få tips her!

Annonseinformasjon

FINN-kode316858303
Sist endret06. mai 2024 00:24
Referanse28230144

Rapporter annonse

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket, selger eller utleier.