1920x1080 header smidig content

Hva er smidig bilhandel fra FINN?

Tryggere, enklere bruktbilhandel på nett!

Bil er spennende. Uansett om du skal kjøpe ny eller selge en gammel, vil du naturligvis gjøre en best mulig handel. En trygg, enkel handel som begge parter er fornøyd med.

Det vil vi hjelpe deg med. Smidig bilhandel fra FINN tar deg gjennom hele prosessen, og fikser ting som kontrakt, midlertidig forsikring, eierskifte og omregistrering. Til og med bombrikke.

 • Eirik M Håstein, produktdirektør for FINN Motor

– Målet er å gjøre bruktbilhandel på FINN enda enklere og tryggere. En bedre brukeropplevelse hele veien, forteller Eirik Håstein, produktdirektør i FINN motor.

– Dette har vært vårt viktigste prosjekt og største satsning den siste tiden.

Trygt + Enkelt = Smidig.

Ingrid Vestby Fredriksen er UX-designer i FINN, og har jobbet tett med de nye løsningene.

– Vi hjelper brukerne gjennom hele prosessen. Den digitale kjøpekontrakten er på en måte basen. Bruk den, så guides enkelt du gjennom stegene, og ting skjer i riktig rekkefølge.

 • Ingrid V Fredriksen

Rekkefølgen på ting er viktig med tanke på sikkerheten rundt handelen. Ingrid mener brukerne kan stole på at dette er tatt på høyeste alvor:

– Begge parter må verifiseres med BankID underveis i prosessen. I tillegg må nå begge parter være FINN-bruker. Dette gjør hele prosessen svært trygg.

Dette er nytt:

 1. Pristips fra FINN - finn riktig pris på bilen

  Hva går vidunderet for? Med Pristips fra FINN, får du en idé om hva bilen du skal selge eller kjøpe egentlig er verdt.

  Pristips fra FINN
 2. To måter å selge bil på!

  FINN gir deg nå to måter å selge bilen din på. Du kan legge ut annonsen selv, og prøve vår smidigste bilhandel. Vi guider deg trygt gjennom prosessen, og fikser alt fra kontrakt og forsikring til eierskifte.

  Eller, du kan la vår samarbeidspartner Nettbil håndtere hele salget for deg, og slippe reklamasjonsansvar.

 3. Digital kjøpekontrakt fikser det meste!

  Det er her magien skjer. Den digitale kjøpekontrakten opprettes av enten selger eller kjøper, inne i selve annonsen. Det meste er allerede ferdig utfylt for deg. Bare følg stegene så ordnes forsikring, omregistrering, eierskifte og bombrikke. Det hele kan signeres via telefonen, og verifiseres med BankID. Så blir det ikke noe pes.

  Kjøpsprosessen
 4. 30 dagers gratis forsikring

  Lurer du på hva du skal gjøre med forsikring? Ikke tenk på det!

  Vi har avtalt med If og Storeband at du får 30 dager bilforsikring til 0 kr, uten videre forpliktelser. Så har du god tid til ordne videre forsikring med selskapet du bruker. Du får tilbud om dette i løpet av prosessen hvis du oppfyller vilkårene.

  Smart, ikke sant?

 5. Betaling gjennom FINN

  Med betaling gjennom FINN sikres pengene i FINN-hvelvet frem til overlevering av bilen og signering er fullført. Både kjøper og selger må identifisere seg med BankID, og pengene kan ikke flyttes før begge parter bekrefter at alt har gått etter planen. Tryggere blir det ikke!

 6. Eierskifte og omregistrering

  NYHET: Nå kan eierskifte registreres via FINN 💙

  Det vil si at du slipper å gå via Statens vegvesen for å ordne dette. Vi fikser det automatisk for deg! Omregistrering av bilen ordnes også her, så du får vognkort i ditt navn. Vi hjelper deg hele veien.

 7. Bombrikke

  Her kan du enkelt flytte en eksisterende, eller bestille ny bombrikke.
  Sim-sala-bom, ferdig!

 8. Mine kjøretøy på FINN

  Den nye bilen din er nå tilgjengelig under FINN-tjenesten "Mine kjøretøy"! Her får du full oversikt over ditt bilhold, med mange interessante opplysninger om bilen.

Ha en smidig handel!