Finnurligheter 5

Finnurligheter på insta

Har du fått med deg @finnurligheter på instagram? Se hvordan Tina Mee Johnsen (admin) kom opp med ideen og hvordan hun finner de morsomme annonsene som for oss alle til å le.

Publisert 25. august 2020 kl. 13.09

Kanskje du har sett etter en ny sofa på FINN.no, og ledd av hvor morsomme folk er, både frivillig og ufrivillig? Kanskje du også har delt annonsen videre til vennene dine?

Da er du ikke alene. Det var akkurat slik en av våre absolutte favorittkontoer på insta ble til. Vi har tatt en prat med Tina Mee Johnsen, grunnleggeren av en av de morsomste kontoene på instagram, @finnurligheter, for å høre om hvordan det hele startet. Kontoen var i utgangspunktet kun ment for Tina`s venner, men plutselig var det flere nordmenn (hele 27 900!) som ville ta del i morsomhetene på mulighetenes marked!

Når startet du profilen?
Jeg la ut mitt første innlegg på @finnurligheter 23.august 2018.

Hvordan kom du opp med ideen og hvorfor?
Det startet med at jeg akkurat hadde flyttet inn i studenthybelen min og så etter en sofa på FINN. Underveis kom jeg over en del morsomme annonser som jeg sendte til vennene mine. Etterhvert ble det litt for mange annonser i gruppechatten at de ba meg lage en Instagramkonto for at de lettere kunne følge med der. Jeg tenkte ikke over at profilen var offentlig, og plutselig var det flere enn bare vennene mine som fulgte meg!

Hvordan finner du frem til annonsene?
I begynnelsen var det helt tilfeldig etter hva som ble anbefalt til meg på FINN, men nå får jeg tilsendt veldig mange annonser på både mail og Instagram. Jeg pleier å gå igjennom innboksen min og velger den første jeg ler av!

Hvordan velger du ut hvilke annonser som skal publiseres? Hva er kriteriene?
Det eneste kriteriet jeg har er at jeg selv må synes at annonsen er morsom eller FINNurlig! Det har hendt at jeg har fått tilsendt en annonse veldig mange ganger, men så har jeg valgt å ikke publisere det fordi jeg selv ikke har syntes det har vært morsomt. Kontoen er bare en morsom hobby for meg, og jeg vil at den skal være genuin. I tillegg bør jeg kunne klare å komme på en bra caption til annonsen!

Hva er de 3 morsomste annonsene du har publisert?

Eksotisk sofa

Artur Ditur

Jeg orker ikke mer

Hva er suksessoppskriften for å lykkes med å få så mange følgere på insta?
Jeg aner ikke! Hvis jeg skal snakke utifra egen erfaring så tror jeg det er å ikke være redd for å legge ut innhold som du selv liker, og å si nei til det du ikke er komfortabel med. Det er en klisje, men det viktigste er nok å ha det gøy!

Har du noen gang blitt kontaktet av noen av de som har laget disse annonsene?
Ja, et par ganger. Det mest merkverdige var da selgeren bak denne annonsen kontaktet meg og sa ifra om at det gikk bra med han og samboeren!


Tusen takk for praten, Tina. Det skal også nevnes at Tina er en av de dyktige sommerstudenter som jobbet hos oss i sommer (som forøvrig lagde denne kick-ass løsningen!).

Om Tina

  • Studiested og år:

    Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo, Design 3.året

  • Er fra:

    Nes kommune i Viken og liker mango og mekaniske tastaturer! Tina er admin av instagramkontoen @finnurligheter #finnfluencer 😎