Pernille er utvikler

Møt Pernille, utvikler i FINN

Hvordan er det å være utvikler i FINN?

Publisert 18. februar 2020 kl. 10.27

Hei Pernille! Hva gjør du i FINN?

Jeg jobber som utvikler i søketeamet på FINN.no. Det vil si at vi jobber med alt fra forsidesøket, søk på de forskjellige markedene, lagrede søk, siste søk, pushvarslinger og utsending av epostvarslinger.

Hva er den største utfordringen i FINN for deg?

Jeg tror den største utfordringen er at FINN er så stort. Vi er ca 180 utviklere fordelt på mange team som alle har sine kodebaser. Noen ganger når vi vil gjøre en endring er vi avhengige av å koordinere på tvers, noe som kan være utfordrende. Det gjør det jo ekstra gøy når vi drar i havn prosjekter hvor vi har fått til et bra samarbeid.

Når har du det mest gøy på jobb?

Når samarbeid funker bra og man lager noe kult! Vi har f.eks jevnlige hackdays hvor vi får frie tøyler til å utfolde oss som vi vil, utforske ny teknologi, og leke med nye ting og jobbe med folk man vanligvis ikke ville jobbet med.

Vi har blant annet laget et spill der man styrer en flygende katt ved at man står og flakser foran en Xbox Kinect. Vi har laget en liten Arduino-sak som snakker med systemene vi har som overvåker tjenestene våre og som piper og blinker hvis noe ikke funker helt som det skal. Også har vi laget 3D-modeller av plantegningene på boligannonser på FINN.no.

Det er også veldig gøy å lage noe som alle i Norge bryr seg om og har en mening om; man får alltid masse tilbakemeldinger på ting man lager!

Hva vil du si til de som lurer på hvordan det er å jobbe i FINN?

FINN er en super arbeidsplass. Vi har mange veldig dyktige og hyggelige mennesker her, og vi har god kultur for å dele kompetanse. Som utvikler har man stor påvirkningskraft på både egen hverdag, teknologivalg og produkter som utvikles.

Det utøves også såkallt blameless kultur. Vi pusher ofte endringer rett ut i produksjon, og hvis man tar ned FINN er det ingen som blir sure, vi tar det som læring og vedkommende blir premiert med kanelbolle.

Samtidig skjer det mye sosialt i FINN. Vi har en egen Humørgruppe som arrangerer forskjellige sosiale sammenkomster i løpet av året, i tillegg til en rekke mer spissede interessegrupper som folk i FINN arrangerer på eget initiativ.

Hva motiverer deg?

Jeg er veldig glad i å lære nye ting og utforske nye teknologier. Jeg synes det er gøy når jeg får en oppgave som også åpner opp for å prøve noe helt nytt. Det er veldig fint i FINN, vi får velge hvilke teknologier vi vil jobbe med selv. Jeg har for eksempel nylig laget min første mikrotjeneste i Kotlin. Det er selvfølgelig også veldig gøy med sånt som hackdays, hvor man kan eksperimentere helt fritt.