To kvinner sitter i bagasjeluken på bil

Høstens populære produkter på FINN torget

Visste du at folk begynner å søke etter snøfresere allerede om noen uker? Eller at vinterdekk er aller mest populært i oktober? Få oversikt over høstens søketrender på FINN torget så du kan planlegge annonseringen din.

Trafikken til annonser på FINN torget har ligget godt over fjoråret hittil i år med over 20 prosent økning. Mens andre markeder har merket mer til koronakrisen, har mange kategorier på Torget gjort det ekstra bra i sommer. Tid til oppussing, hjemmekontor og norgesferie er medvirkende årsaker til at kategorier som “Sport og friluftsliv”, “Møbler og interiør” og “Elektronikk og hvitevarer” hadde over 30 prosent mer trafikk til annonsene i juli sammenlignet med i fjor.

De ulike årstidene gir variasjoner i søketrender på Torget. Her ser du hva som blir mest populært fremover slik at du kan planlegge annonseringen din. Husk å ta en titt på de mest brukte søkeordene og bruk disse i annonsene dine — da sikrer du at din annonse kommer med i søkeresultatene.

“Sykkel” på topp i oktober

Sykler har en lang sesong på Torget, og på høsten er “sykkel” det mest brukte søkeordet innen “Sport og friluftsliv” både i september og oktober. Så hvis du vil gjøre plass på lageret før skiene kommer, er det et supert tidspunkt å selge unna syklene nå. På Torget starter skisesongen i november, og i fjor klatrer det søkeordet fra 13. plass til fjerdeplass den måneden. Vårt tips er å gjøre klar ski-annonsene og legge de ut før november starter.

  • Torget nyhetsbrev september 2020

Tidlig start for snøfresere

Selger du snøfresere? Da bør du faktisk gjøre klar annonsene dine snart, for søkeordstatistikken fra i fjor viser at “snøfreser” var det nest mest brukte søkeordet i oktober på hele Torget. Det toppet listen i november, så det kan tyde på at folk gjør seg klar for vinteren tidlig.

  • Torget nyhetsbrev september 20202

Høysesong for vinterdekk i oktober

I september i fjor var det “tilhenger” og “båthenger” som toppet søkelistene, og etter en rekordsesong for båtmarkedet i år er det nok mange som trenger båthenger nå. Våre tall viser en vesentlig økning i antall søk etter båthenger i august i år sammenlignet med i fjor, så du kan nok fortsatt få solgt unna båthengere i september.

Vinterdekk trillet rett opp på andreplass på søkeordlisten for kategorien “Utstyr til bil, båt og MC” i oktober i fjor, med over 17 000 søk. Dette var den høyeste plasseringen for søkeordet forrige vintersesong, og vi anbefaler deg derfor å legge ut annonser for vinterdekk i god tid før oktober.

  • Torget nyhetsbrev september 20203

Hvilke søkeord er mest brukt i din kategori?

Våre selgere hjelper deg gjerne med å finne de mest brukte søkeordene i kategorien du annonserer i. Ta kontakt med oss på telefon 22 33 32 33 eller e-post til annonsering-torget@finn.no. Så får du sikkert noen gode annonsetips på kjøpet!