Tre kvinner i bunad

170 % økning i søk etter bunad

Selger du bunad er det nå du bør annonsere. Fra mars til april i fjor økte antall søk i denne kategorien med nesten 170 prosent! Sørg for å legge ut annonsene dine allerede nå så kundene finner deg når de er i kjøpemodus. Og tilbyr du Nordlandsbunad kan du være ekstra populær.

I april 2018 økte antall søk etter bunad på FINN til 250 000, 170 prosent opp fra mars. På FINN torget er kun 5 prosent av annonsene for bunad fra forhandlere i dag. Det forventes et like stort hopp i antall søk i april også i år. Vi anbefaler å legge ut annonsen i god tid før dette, og har noen tips til hva som bør komme frem i annonsen.

 • Sys bunaden i Norge?
 • Hvilket materiale brukes?
 • Er det håndsøm eller maskinsøm?
 • Tilpasses bunaden til kjøper?
 • Er det mulighet for prøving underveis i produksjonen?

Plagget er tradisjonsrikt og folkekjært. Det er en stor investering, så de fleste er opptatt av godt håndarbeid, og at bunaden har mulighet for tilpasning og kan prøves underveis i produksjonen.

Folkets favoritter

Selv om det finnes omlag 450 plagg som går under kategorien bunad i Norge, er det noen som er ekstra populære, og det norske folk har kåret sin favoritt.

- Nordlandsbunaden er jo stemt frem til Norges vakreste bunad flere ganger, og det gjør den veldig populær. Denne bunaden har vært brukt også i Troms og Finnmark, så mange føler nok tilhørighet til den, sier Camilla Rossing i Norsk institutt for bunad og folkedrakt.

Ti på topp

Populariteten viser seg også på FINN, men også andre bunader søkes ofte etter. Her er de ti mest søkte bunadene på FINN torget:

 1. Nordlandsbunad
 2. Trønderbunad
 3. Vestfoldbunad
 4. Hardangerbunad
 5. Rogalandsbunad
 6. Romeriksbunad
 7. Bergensbunad
 8. Sunnmørsbunad
 9. Nordmørsbunad
 10. Vest-Agder bunad