Kvinne fotograferer

Slik tar du gode annonsebilder

Hovedbildet i annonsen er det som skal få en potensiell kunde til å klikke seg inn og lese mer om varen. Vi har samlet sammen noen tips til hvordan du tar gode bilder til dine annonser!

Bilder sier mer enn tusen ord. Det har du sikkert hørt tusen ganger før – men det er helt sant! Bildene er noe av det første kunden ser, og vil sette forventningene for resten av annonsen din. Tiltrekk deg kjøpeklare kunder med knallgode bilder!

Belysning

Bilder blir best med godt lys! Dagslys er det beste, gjerne når det er litt overskyet dersom du skal ta bilder ute. Skal du ta bilder inne, kan du finne et vindu hvor du kan plassere objektet ved, eller på gulvet foran vinduet (slik at du står med vinduet bak deg for å sikre best mulig lys på objektet). Prøv å unngå å bruke blits, da dette skaper et unaturlig lys og av og til uheldige skygger.

Bakgrunn

Objektet du skal selge på Torget er det som skal være i fokus. Det er ikke mer enn en enkel og ren bakgrunn som skal til - har du en nyere mobil eller et profesjonelt kamera, kan du også ta bilder slik at alt i bakgrunnen er ute av fokus dersom det skulle være forstyrrende elementer der.

For eksempel: Du kan stille en sykkel opp utenfor butikken ved ytterveggen i stedet for å ta bilder inne i butikken, hvor det er masse andre produkter rundt.

Unngå bruk av filtre

Det er viktig å gi et riktig bilde av objektet du skal selge. Unngå gjerne bruk av filtre og redigering av bildene, spesielt fordi det du selger skal presenteres slik det er. Av og til kan filtre og redigering for eksempel gjøre at bildet gjengir feil farger.

Bildeskarphet

Før du laster opp bildene dine, zoom litt inn på de du har valgt ut for å se at objektet er skarpt og i fokus. Uskarphet kan gjøre det vanskelig for kjøperne å få et riktig bilde av det du selger, og det føles ofte mer profesjonelt med klare, sylskarpe bilder!Se gjerne også over bildene i annonsen en ekstra gang når den er blitt publisert.

Detaljer

Legg ved bilder av detaljer på objektet! Dette gjelder både positive og negative elementer - for eksempel et kult mønster, eller en skrape.

Å være ærlig og vise frem eventuelle skader er tillitsbyggende, og kjøperne får mulighet til å vurdere den faktiske tilstanden. Da unngår du at kjøperen ombestemmer seg når de ser varen!

Bruk dine egne bilder

Noen ganger kan det være fristende å droppe å ta bilder, og heller finne et bilde av tingen på nettet. I enkelte tilfeller er det greit, men da bør du også ha med bilder du har tatt selv. Ekte bilder skaper mer tillit, og folk liker å se hva de faktisk skal kjøpe.

Skal du bruke bilder fra nettet, bør du lagre disse på datamaskinen eller telefonen, og unngå å ta skjermbilde. Dette resulterer ofte i dårlig oppløsning, og kjøperne kan dermed ikke zoome inn for å se detaljer.

Bilder av klær

Vi anbefaler å vise klesplagg slik at man kan se hvordan de ser ut på. Du kan bruke deg selv, en venn/kollega eller en utstillingsdukke. Et annet alternativ er å henge plagget på en henger og ta bilder av det. Husk godt lys.

Selger du flere plagg, bør du lage én annonse per plagg. For eksempel bør du lage en annonse per type bunad, i stedet for å legge inn bilder av alle bunadstypene i samme annonse.

Ta også bilder av detaljer som mønster, farger, stoff, vaskeinstruksjoner, merkelapp og lignende!