Kvinne fotograferer

Slik tar du gode annonsebilder

Hovedbildet i en annonse er det som skal få en potensiell kunde til å ønske og lese mer om varen. Vi har samlet våre beste tips til hvordan du tar gode bilder til dine annonser.

Publisert 24. januar 2020 kl. 12.52

Godt lys

Bilder blir best med godt lys. Dagslys er det beste. Finn et vindu hvor du kan legge tingen du skal selge, eller ta bildet ute. Pass på at det ikke er for mange forstyrrende skygger rundt.

Ikke bruk blitz, det skaper et unaturlig lys.

Bakgrunn

Tingen du selger på Torget skal være i fokus. En enkel og ren bakgrunn er bedre enn rot og andre forstyrrende elementer i bildet.

Eksempelvis kan du stille opp sykkelen utenfor butikken, i stedet for å ta bilde i butikken med mange andre varer i bakgrunnen.

Uskarpe bilder

Ta en ekstra sjekk når annonsen er laget og se at bildet ditt er fokusert og ikke uskarpt. Uskarpe bilder gjør det vanskelig for kjøperne å få et riktig bilde av det du selger.

Se gjerne over annonsen også når den er publisert.

Filter

Det er viktig å gi et riktig bilde av tingen du skal selge. Unngå overdreven bruk av filter og redigering av bilder.

Detaljer

Det kan være lurt å legge ved et bilde av detaljer på tingen du skal selge på Torget. Dette gjelder både for positive og negative sider av tingen.

Er det for eksempel en ripe på sykkelen du skal selge, er det fint å ta bilde av dette så kjøpere kan vurdere den faktiske tilstanden. Det er jo bedre at kjøpere vet hva de får enn at de ombestemmer seg når de ser varen.

Bilder fra nettbutikk?

Noen ganger kan det være fristende å bare droppe å ta bilder, og heller finne et bilde av tingen på nettet. Det er OK, så lenge man også har med bilde av tingen som man har tatt selv. Kjøperne på Torget liker bilder av den faktiske tingen de skal kjøpe, og man får mer tillit til annonser med "ekte" bilder.

Det kan også føles enklest å ta et skjermbilde med mobilen av produktet i nettbutikken. Da blir oppløsningen, altså kvaliteten på bildet ofte ganske dårlig. Det gjør at kjøperne for eksempel ikke kan zoome inn og se nærmere på detaljer i bildet. Prøv heller å laste ned bildet på telefonen din før du legger det til i annonsen.

Hvor mange bilder?

Vi i FINN vet at annonser med tre eller flere bilder blir fortere solgt på Torget.

Bilder av klær

Når du skal selge klær på Torget er det fint å vise hvordan plagget ser ut på. Få en venn til å ta bilde av deg med plagget på, eller kanskje vennen din vil være modellen? Et alternativ er å henge plagget på en henger og ta bilder. Husk godt lys.

Selger du flere plagg bør du lage en annonse per plagg. Eksempelvis bør du lage en annonse per type bunad, i stedet for å legge inn bilder av alle bunadstypene i samme annonse.

Det kan også lønne seg å ta bilder av merker, vaskeinstruksjoner og størrelse. Er det andre detaljer ved plagget du vil vise frem, som mønster, farger eller stoffet?