På bildet ser man blå himmel og sol, grønne trær og to personer på hver sin røde ATV (firhjuling), som kjører over en bekk.
Foto: stockstudioX / E+ / Getty Images

Fantastisk trafikk på FINN MC i sommer

– Selve sommeren har hatt en jevn og veldig god trafikkvekst, så det står absolutt ikke på interessen hos to- og firehjulsentusiastiske nordmenn, sier bransjeansvarlig for FINN MC, Lars Erik Aas.

– MC-sesongen 2021 er snart over! Vi i FINN MC er svært fornøyd med trafikken og utviklingen i antall besøk hos oss, som har vært jevn og god, sier bransjeansvarlig for FINN MC, Lars Erik Aas.

April, mai, juni og august i år troner på topp 5 over beste trafikkmåneder, og har dyttet nesten hele fjoråret av pallen. Trafikken satte fart allerede i mars, med en vekst på over 11 % og over 3,7 millioner besøk. April fikk en all-time high med litt over 4,2 millioner besøk, og lå da på samme nivå som vi gjorde i mai i fjor. Det er tydelig at mange så etter vårens og sommerens kjøretøy tidlig etter en kald vinter!

– Det står absolutt ikke på interessen hos to- og firehjulsentusiastiske nordmenn! Frem til og med september har vi hatt en solid vekst på 4,7 prosent, og det er vi veldig fornøyde med, sier Aas.

  • Lars Erik Aas, bransjeansvarlig for FINN MC.

    Lars Erik Aas, bransjeansvarlig for FINN MC.

Stor etterspørsel, men utfordringer med leveranser og transport

– En utfordring er at andelen motorsykler og mopeder til salgs er mye mindre enn etterspørselen. Flere importører melder om et solid salgsår av nye motorsykler, men at de har hatt problemer med levering av disse til Norge. Transportutfordringer på verdensbasis preger fortsatt vårt MC-marked og leveranser. Andre importører sitter med store ordrebanker, men sliter med å skaffe sykler, sier Aas.

Ikke bare er det leveringsutfordringer, men kostnadene for frakt med containere har gått opp med flere hundre prosent, noe som er krevende for både importører og forhandlere.

– Til syvende og sist er det dessverre kunden som må betale for prisøkningen, legger Aas til.

At etterspørselen er større enn hva som befinner seg i markedet, gjenspeiles også hos FINN. Antall henvendelser mellom kjøper og selger har falt hittil i år, med en nedgang på nesten 6 % mot fjoråret.

– Dette er sannsynligvis et resultat av at det i noen måneder har vært mindre tilgjengelige motorsykler, mopeder og ATV-er på FINN enn i fjor. De som var tidlig ute i år, eller som kanskje allerede sikret seg ny MC i fjor, har vært heldige og har sannsynligvis hatt en strålende MC-sommer, sier Aas med et smil.

  • Søkeord FINN MC

ATV er på topp i år igjen

Populære søkeord hittil i år har ikke forandret seg drastisk fra i fjor. Søkene er litt mindre spesifikke, og det kan godt være fordi flere benytter filter og har blitt bedre kjent med navigeringen hos FINN. Kanskje søker brukerne mer kategoribasert for å få et bedre overblikk over markedet, før de filtrerer seg inn på spesifikke produkter.

– At ATV er det søkeordet som ligger på topp også i år, er ikke overraskende! Det har det gjort i flere år, sier Aas.

– Interessen for moped, scooter og lette motorsykler er fremdeles også høyt, sammen med mopedbil, Vespa og Tempo.

Nå er sesongen definitivt på hell, og vi håper at vi avrunder den med stil. Vi håper også at det står noen motorsykler på båter rundt om i verden som skal til Norge før snøen kommer – kanskje vi får en positiv slutt med litt mer i omløp, som igjen kan føre til at det blir flere MC-er tilgjengelige på FINN?

– Vi krysser i alle fall fingrene, avslutter Lars Erik Aas.