Ny prismodell toppbanner grå

Nye priser for bilannonser på FINN fra 1. januar 2024

Fra nyttår innføres nye priser for alle bilkunder av FINN motor. Endringen trer i kraft fra 2024 – se hva dette betyr for deg.

Priskalkulator

Nysgjerrig på hva annonsene dine vil koste etter nyttår? Finn det ut ved å legge inn hvor mange annonser bedriften din eller grupperingen din publiserer ila. et år, og beregn prisen.
(Les om egen ordning for grupperingene under kalkulatoren)

En guide til hvordan du finner din bedrifts årlige annonsevolum ligger litt lenger ned på siden.

Ny ordning for grupperingene

Fra 1. januar 2024 etablerer vi et eierskapsprinsipp, hvor man må eie over 50 % av en forhandler for at volumet skal telle inn i en gruppering.

Lik prisberegning for Tydelig profil for alle kunder

Prisen på produktet Tydelig profil blir likt beregnet for alle bilforhandlere og ligger på 25 % av annonseprisen den enkelte forhandler betaler.

Hvor finner du grunnlaget for volumrabatten?

Annonseprisen for din bedrift beregnes etter hvor mange annonser dere publiserer. Bilannonser publiseres enten gjennom FINN Bedriftssenter eller FINN Admin, og fremgangsmåten for å finne volumet ditt er ulik i de to systemene.

Hvorfor gjør vi dette?

Det er to overordnede grunner til at vi gjør disse endringene.

  • Over tid har verdien og effekten av FINN økt, og de siste ti årene har vi ikke endret prisene, med unntak av årlige KPI-justeringer.
  • Vi skal bidra til en rettferdig, transparent og forutsigbar prismodell for alle våre kunder, som utjevner prisforskjellene mellom de største og minste bilforhandlerne.

Hva betyr dette?

For majoriteten av kundene vil dette kun føre til en KPI-justering som per juli 2023 lå på 5,4 % (kilde: SSB).

Har du spørsmål knyttet til de nye prisene?
Din kundekontakt i FINN motor vil kunne hjelpe deg med svar.