Skurtresker høster korn

Næringsmarkedet på FINN motor med vekst i mai

Siste halvdel av mai hadde noe svakere tall enn de første ukene for næringsmarkedet på FINN motor. Med hele måneden tilbakelagt ser vi likevel en vekst sammenlignet med fjoråret.

Mai måned endte med 1,3 prosent vekst sammenlignet med mai 2019. Fortsatt er det vekst hittil i år mot fjoråret, og bruktmarkedet er sterkt. Bransjeansvarlig for FINN næring, Per Arne Berg-Heggelund, får samme signaler også fra kundene.

- Flere kunder gir tilbakemelding på at bruktmarkedet går bedre nå. Signalene vi får fra en del kunder er at salg av nye maskiner og utstyr går tregere enn normalt, men at dette også har tatt seg noe opp den siste tiden. Mange av kundene som selger nye maskiner og utstyr oppgir at den svake kronen mot utenlandsk valuta er en viktig årsak til et svakere salg av nye maskiner og utstyr.

Vekst tross nedgang siste to uker av mai

Når vi ser på tallene isolert for de siste to ukene av mai, er det noe tilbakegang i trafikken. Uke 21 har en nedgang på 1 prosent mot fjoråret og 7 prosent nedgang mot uke 20. Uke 22 har en 9 prosent nedgang mot fjoråret og 8 prosent nedgang mot uken før.

- Vi ligger likevel over fjoråret med en vekst på 1,3 prosent for mai totalt og forventer fortsatt sterke trafikktall for sommermånedene.

  • Annonsetrafikk FINN næring mai 2020

Flere kontakter selger

Når det gjelder henvendelser til selger, har vi en vekst på 12 prosent i mai sammenlignet med mai i fjor. Uke 21 hadde en vekst på 8 prosent mot samme uke i fjor og 12 prosent nedgang mot uke 20. I uke 22 var det 5 prosent nedgang i antall henvendelser mot tilsvarende uke i 2019, og 7 prosent nedgang mot uke 21.

- På tross av litt redusert fart i slutten av mai så ender vi med en vekst på hele 12 prosent, som er knallbra.

  • Henvendelser FINN næring mai 2020

Forskjeller blant kategoriene

Redskap og traktorer har en svak nedgang på trafikk til annonsene, men en økning på hele 18 og 14 prosent i antall henvendelser. Det er tydelig at brukerne er tilstede og i kjøpsmodus, og kontakter dere langt mer enn før. Treskere er vinneren i mai med en økning på hele 68 prosent i trafikk og utrolige 127 prosent i antall henvendelser!

Bygg og anlegg er en kategori hvor trafikken holder seg stabilt høyt, og antall henvendelser har virkelig økt i mai.

- Solide 31 prosent flere henvendelser er helt utrolig. Bruktmarkedet her er utrolig sterkt for tiden og kunder jeg har snakket med er helt tydelige på at det selges bra med brukt utstyr og maskiner for tiden.

I markedet for buss/minibuss, lastebil og henger har vi en liten økning på 2 prosent i trafikk og holder oss godt over fjoråret. Antall henvendelser har også økt for denne kategorien. 26 prosent flere tok kontakt med selger.

- Fortsatt godt driv i markedet

Berg-Heggelund oppsummerer næringsmarkedet på FINN motor i mai slik:

- Vi ser at trafikken har gått noe ned de siste ukene, men dette er på ingen måte urovekkende siden vi ligger jevnt over fjorårets trafikktall. Dette er svingninger som er sesongbasert. Alle underkategorier har til dels sterk vekst i henvendelser mot at noen har lavere trafikktall. Dette understreker at brukere fortsatt er i kjøpsmodus og at det er et godt driv i markedet.

  • Topp ti søkeord FINN næring mai 2020