Traktor på jorde i sollys

Tilbake til økende vekst for nyttekjøretøy på FINN

Koronakrisen ser ikke ut til å gi noen langvarig effekt på markedet for nyttekjøretøy på FINN. Vi ser allerede nå at aktiviteten tar seg opp igjen, både for annonsører og brukere.

Aktivitetsnivået på nyttekjøretøy er tilbake, og over nivået som var før. Blant annet ble det sendt ut 23 prosent flere meldinger fra våre brukere til annonsører søndag 29. mars, sammenlignet med søndagen før.

Geografisk sett er næringsmarkedet på FINN motor relativt uendret i forhold til andeler om man ser på hvor de som ser på annonser befinner seg. Det er imidlertid Troms og Finnmark, Vestlandet og Oslo som er vinnerne når det kommer til trafikkvekst i mars.

  • Korona nyttekjøretøy fordeling

Redskap og traktor ser i liten grad ut til å være påvirket av koronakrisen. Volumet på redskap er opp 27 prosent de siste to ukene sammenlignet med fjoråret, og det er tydelig at brukerne i høyeste grad fortsatt er tilstede i dette markedet. Vi ser nemlig en trafikkøkning på nærmere 11 prosent i denne kategorien. Traktor ser vi også en økning innen, men noe svakere.

Bygg og anlegg er også et marked hvor det absolutt er stor aktivitet. Trafikken her er opp 26 prosent de siste to ukene sammenlignet med fjoråret, og annonsevolumet er også opp 21 prosent.

I markedet for buss/minibuss, lastebil og henger, er det også god fart. Med unntak av en liten nedgang i volumet på buss/minibuss, så er det et økende antall publiserte annonser. Trafikken på buss/lastebil er også svært god, og ligger nå 13,5 prosent over fjoråret når man ser på siste to ukene.

  • Korona topp søkeord nyttekjøretøy