Anders Halvorsen, salgssjef i FINN motor

Mai ble beste måned på tre år for FINN bil!

Også mai ble en sterk måned for FINN bil med økning i både trafikk til annonsene og antall henvendelser til bilselger. Tallene er faktisk så gode at mai 2020 er den beste på tre år!

Selv om nybilmarkedet har lagt noen tøffe måneder bak seg, er det ingenting som tyder på at bruktbilmarkedet lider samme skjebne. Gjennom hele mai har vi hatt en sterk trafikkvekst på FINN bil sammenlignet med samme periode i fjor, og månedens to siste uker er intet unntak.

- Selv om det noe færre besøk i uke 21 og 22 sammenlignet med første halvdel av mai, er det fortsatt formidabel vekst sett opp mot fjoråret, forteller Anders Halvorsen, salgssjef i FINN motor. - Ser vi på mai totalt opplever vi faktisk over 10 prosent flere besøkende sammenlignet med mai måned i fjor. Med dette setter vi en fantastisk rekord med beste måned på tre år for bilmarkedet på FINN!

  • Annonsetrafikk FINN bil uke 21 og 22

Ni prosent flere eierskifter enn i fjor

Når vi gjør opp regnskapet for mai ser vi også at vi har hele tre uker med over 100 000 henvendelser, altså antall som har klikket på “Send melding”-knappen i bilannonser. Selv om uke 22 hadde noe nedgang sammenlignet med uke 21, ser vi at perioden for ukene totalt har god vekst sammenlignet med samme periode i fjor på henholdsvis syv og to prosent oppgang.

Ser vi på faktiske eierskifter i hele mai øker også disse, med ni prosent sammenlignet med mai i fjor (kilde: ofv.no). Indikasjonene er tydelige på at vi ikke bare har folk som er ute og sonderer markedet, men som faktisk nærmer seg et kjøp.

120 forhandlere har chatfunksjon i sine FINN-annonser i dag, og vi ser at denne har blitt flittig brukt i perioden vi er inne i. Dette er en god mulighet for forhandlerne å gi raske svar til kundene sine og vi ser at de som har chatfunksjon har nokså stabile trafikktall noe som kan tyde på at dette er en løsning folk ønsker å benytte.

Nå kan du prøve videochat gratis frem til 1. juli! Les mer og bestill videochat her.

  • Henvendelser FINN bil uke 21 og 22

Cabriolet på søketoppen i mai

Med mai tilbakelagt og snart tid for sommerferie, er det ikke overraskende at det er nettopp cabriolet som er det hotteste søkeordet akkurat nå. Cabriolet skyver dermed “russebil” ned fra plasseringen som det mest brukte søkeordet fra i fjor og helt ned på en åttendeplass, så det er tydelig at årets fraværende russefeiring også gjenspeiler seg i søkeordstatistikken.

Like interessant er det at “mobility” kommer inn på topplisten i disse dager. Dette kan tyde på at flere ser etter alternative løsninger som ikke nødvendigvis binder opp mye kapital i et lån.

  • Topp 10 søkeord FINN bil mai 2019 og 2020