To kvinner sitter i bagasjeluken på bil

God vekst for bruktbil på FINN i oktober

Det ble tidenes beste oktober for bruktbilsalget, og annonsetrafikken på FINN bil leverte også vekst mot oktober i fjor. Selv om “cabriolet” nå rykker nedover i søkeordlistene, ser det ut til å være et fortsatt godt bilmarked på FINN.

Oktober startet svært bra for trafikken til bilannonser på FINN. Selv med nedgang de andre ukene av måneden, ble det vekst for oktober totalt sammenlignet med fjoråret.

Ifølge Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV), passerte bruktbilsalget 50 000 i oktober, som er tidenes beste oktober. For nybilmarkedet koker det enda, og det endte på nesten 13 000 personbilsalg i oktober. En økning på hele 23 prosent fra samme periode i fjor.

— Den skyhøye trafikken til bilannonser på FINN i sommer har holdt seg forholdsvis stabil utover høsten. Når vi sammenligner oktober mot september, ser vi en svak nedgang i trafikk til bilannonsene. Likevel endte måneden med over 7 prosent vekst mot samme periode i fjor, sier Matthias Sloreby, salgssjef i FINN motor.

  • Motor nyhetsbrev nov 2020

14 % flere henvendelser i oktober

Når vi gjør opp regnskapet for annonsetrafikken på FINN bil i oktober, ser vi en oppgang på hele 14 prosent mot fjoråret. Sammenlignet med september er det en liten nedgang. Likevel har alle uker i oktober over 110 000 henvendelser, altså antall som har klikket på “Send melding”-knappen i bilannonser.

  • Statistikk for henvendelser på FINN bil i oktober

Husker du å opplyse om innbytte i annonsene?

“Cabriolet” var det hotteste søkeordet ut september, men faller ned til en syvendeplass i oktober. Pickup klamrer seg fortsatt fast til en tredjeplass, og tett bak finner søkeordet “innbytte”.

Hittil i 2020 er det gjort 62,5 millioner søk med søkeord på FINN bil. At de som besøker FINN i stor grad bruker søkeord for å finne frem til bilen de vil ha, stiller strengere krav til deg som annonserer. Hvorfor? Jo, det er nemlig slik at når man skriver inn et søkeord så er dette ofte et ord som sier noe om bilen, utstyret eller tilleggstjenester.

“Innbytte” er et eksempel på ord som finnes på vår topp 10-liste. Når dette søkeordet brukes, ser FINNs søkemotor gjennom alle annonser på FINN og filtrerer vekk de som ikke inneholder dette søkeordet. Så tilbyr du innbytte, men har glemt å skrive inn dette i annonsen? Ja, da blir bilen din filtrert vekk når den egentlig burde vært en av de aktuelle objektene. I dag ligger det ute 35 000 biler fra bilforhandlere, kun 25 000 biler har med seg ordet “innbytte” i annonsen. Nå er det ikke sikkert alle tilbyr innbytte, men vi antar at de fleste gjør det.

Tilbake på topplista i disse dager, finner vi “mobility” og “delebil”. Dette kan tyde på at flere ser etter alternative løsninger som ikke nødvendigvis binder opp mye kapital i et lån.

Ser vi på søkeord på FINN bil isolert, topper “pickup” listen for oktober. Inkluderer vi hele FINN motor med alle markedene, er det interessant å se at campingvogn og bobil topper listen selv utenfor sesong. For noen uker siden arrangerte vi en digital caravanmesse i samarbeid med Norges Caravanbransjeforbund. Om det er den som har påvirket til at flere søkte etter campingvogn og bobil er uvisst, men mulig.

  • Motor nyhetsbrev nov 20203