Fra scenen Driv Bilarena 2018

Samlet bilbransjen på DRIV Bilarena 2018

2018 var føste året DRIV Bilarena ble avholdt. Les om dagen da 350 bransjefolk samlet seg på Skur 13 i Oslo.

DRIV Bilarena samlet bilbransjen

Politikere, journalister, bransjeorganisasjoner og konsernsjefer stod på scenen da DRIV Bilarena ble arrangert for første gang. Det ble en inspirasjonsdag som ga tilhørerne mye å tenke på, samtidig som det var viktig for arrangørene FINN.no og Schibsted å male et optmimistisk syn på fremtiden for bilbransjen.

Thomas Gullestad var dagens konferansier og kunne introdusere Stefan Hyttfors, som åpnet dagen med å se inn i fremtiden i et mer globalt perspektiv. Deretter fulgte Morten Stordalen opp med å fortelle om regjeringens ambisjoner for samferdsel fremover.

Første seanse ble avsluttet med DRIV Debatt, hvor Jon Winding-Sørensen, Hanne Hattrem, Morten Stordalen diskuterte avgiftspolitikk og hvilken vei norske politikere er i ferd med å gå for bilbransjen.

Bjørn Maarud om ledelse

Etter lunsj med mingling i Skur 13, kunne deltakerne få høre konsernsjef i Bertel O. Steen, Bjørn Maarud, fortelle om ledelse i endring. Et av hans poeng var at ledere må ha en “split vision”, det vil si ett øye på dagens business og det andre på fremtidens business. Tom Colbjørnsen, som er professor ved institutt for ledelse og organisasjon på BI, fulgte opp med å gå gjennom ulike teorier rundt ledelse for en bransje i endring.

Kristin Skogen Lund oppsummerte

Laila Dahlen fra Schibsted Marketplaces ga flere eksempler på hvordan Schibsted møter den globale konkurransen fremover og til slutt kom påtroppende konsernsjef i Schibsted, Kristin Skogen Lund, på scenen og oppsummerte dagen for deltagerne på DRIV Bilarena - Vi vet ikke hvordan alle endringene blir. Det eneste vi kan gjøre med det, er å forholde oss til det og gripe de mulighetene som kommer.

Deretter strømmet 350 deltakere hver til sitt fra historiens første DRIV Bilarena ut i høstsolen på Tjuvholmen.

Se video med høydepunkter fra DRIV Bilarena 2018 her:

DRIV Bilarena 2018

DRIV Bilarena ble arrangert av FINN.no og Schibsted Media Group den 18. oktober 2018 i Skur 13 på Tjuvholmen. Denne filmen viser høydepunkter fra dagen da bilbransjen i Norge møttes til en annerledes inspirasjonsdag.

Bilder fra dagen

  • Paneldebatt Driv Bilarena 2018
  • Kristin Skogen Lund på storskjerm Driv Bilarena 2018
  • Sceneshow fra Driv Bilarena 2018
  • Publikum Drive Bilarena 2018
  • Publikum og lunsj Drive Bilarena 2018