Person filmer bil med mobiltelefon

Bilfoto med mobilen — slik gjør du det

Det er både raskt og enkelt å ta bilder av bil med mobiltelefonen. Her er våre beste tips til hva du bør huske på.

Publisert 6. oktober 2020 kl. 12.56

Det å ta bilder av bilen før du legger den ut til salgs er så mye mindre stress enn du tror! Husk at de færreste kjøper bil uten å ha sett den på ordentlig først, så derfor trenger du egentlig ikke å ta en hel haug med bilder. Det viktigste er at du gir et helhetsinntrykk av bilens utseende, tilstand og eventuelle store skader. Det går også fint an å ta bildene med telefonen, og hvis du har 'portrettfunksjon' tilgjengelig, så kan dette være med på å heve bildene skikkelig!

Do's and dont's

Alle bilene er tatt med mobil og er helt uredigerte.

Tenk på bakgrunnen

Det er kanskje enklest å ta bildene på en parkeringsplass eller i bilbutikken blant andre biler. Kjør gjerne litt unna så du unngår forstyrrende elementer i bakgrunnen.

Sola i ryggen

Lys har mye å si. Tenk at du alltid skal ha sola i ryggen, som i bildet til høyre.

Pass på vinkelen

Det er alltid fint å vise detaljer fra innsiden av bilen, men pass på å ta bildene fra riktig vinkel. Bildene under har samme motiv, men de er tatt fra ulik vinkel, så bildet til høyre viser mange flere detaljer.

Eksperimenter med perspektiver

Detaljbilder kan være fint å ha med, men hva er finest? Et bilde av døra med uheldige speilbilder, eller et stilig bilde av fronten, kanskje tatt litt på skrå i froskeperspektiv?

Forstår alle hva som vises?

Ta også bilde av noe som "vanlige" folk umiddelbart skjønner hva er, ikke bare de som kan mye om bil. Bildet til venstre er ikke like lett å forstå som det til høyre. Disse bildene er kanskje mest til pynt, så da er det ekstra viktig at de er litt mer fancy.

Ikke nødvendig å overdrive

Til slutt; du trenger ikke ha med bilder bare for å ha de med. Her er eksempler på tre bilder som ikke hadde vært nødvendig i en bilannonse.

Huskeliste for bilfoto

Håper dette ga deg noen nyttige tips til photoshooten. Lykke til med bilsalget!