Bildegalleri
(1/14)
Juletilbud! Håndsmidd japansk Kiritsuke + slipestein!
Til salgs999 kr
Beskrivelse
Japansk Kiritsuke + Slipestein
Dette er en veldig godt tilbud, vi har et skikkelig juletilbud på vår bestselgende pakke for 2025.
Kiritsuke 220 mm:
Dette er et stykke japansk knivmytologi – en form som tradisjonelt kun var forbeholdt kjøkkensjefen (“kitchen captain”) i japanske restaurant kjøkken. Kiritsuke-bladet regnes som et symbol på mestring, og er i dag en av de mest ettertraktede allround-knivene for både profesjonelle kokker og lidenskapelige entusiaster.
Kiritsuke stammer fra Edo-periodens Japan, der kun én person i kjøkkenet fikk lov til å bruke den:
Oyakata – mesteren.
Hvorfor?
Fordi kiritsuke er en kombinasjon av to ekstremt krevende knivtyper:
Den lange, presise yanagibaen for fisk og sashimi
Den kraftige, allsidige usubaen for grønnsaker
Resultatet er en kniv som krever respekt – men som gir en uovertruffen balanse mellom kraft, finesse og kuttefølelse.
Med sitt karakteristiske kiritoshi-spiss og lange, slanke profil er dette den kniven japanske mesterkokker bruker når arbeidet skal være perfekt, ikke bare bra.
Men - Jeg som som ofte er i japan, liker å lage mat - men er langt fra noen kokk bruker til daglig 2 slike.
Selv om vi har hundrevis av kniver på lager i alle knivklasser til www.senko.no bruker jeg i hverdag 2 slike.
Mest for enkelhet og at to slike kan brukes til omtrent 90% av hva jeg lager på kjøkkenet.
Det er en hybrid - kutte grønnsaker, finhakke, kjøtt/fisk og alt dette.
Har også småkniver, sashimikniver og til utbening/sløying av fisk - men det kan gå mange uker mellom jeg bruker disse.
Den sitter fint i hånden, vektbalansen er god - Etter min mening har jeg ikke funnet noe ligende i denne prisklassen.
Denne kiritsuken er smidd i ekte 67-lags damaskusstål – hver bølge i mønsteret er et resultat av varme, press, tid og presisjon. Ikke laserprint. Ikke industriprodusert mønster.
Dette er ekte damaskus, med et kjerne stål som holder skarphet på ekstremt nivå.
Egenskaper:
Kjerne: VG10 High-Carbon Stainless Steel – et av Japans mest legendariske knivstål.
- 67 lag damaskus for styrke, fleksibilitet og en hypnotisk estetikk
- Ultratynn egg for friksjonsfritt kutt
- Lang holdbarhet med minimal sliping
For deg som vil eie noe som varer
Denne kniven er laget for å vare i flere tiår – og for å bli bedre med tiden. En ekte japansk kiritsuke er ikke en kjøkkenkniv.
Det er et symbol på kvalitet, håndverk og smak.
Om du liker kvalitet som skiller seg ut, eller vil gi en gave som aldri blir glemt – da er dette kniven.
- Dersom du trenger ekspertise til å oppdatere kniver, skjærefjøler og har spesielle krav, kan være slipesteiner, type tre på skjærefjøler, spesielt japansk te-sett eller noe unikt. Kontakt meg på mail så har vi flere hundre varer fra forskjellige leverandører. Svær lite av dette finnes på nettbutikken.
Dette er en veldig godt tilbud, vi har et skikkelig juletilbud på vår bestselgende pakke for 2025.
Kiritsuke 220 mm:
Dette er et stykke japansk knivmytologi – en form som tradisjonelt kun var forbeholdt kjøkkensjefen (“kitchen captain”) i japanske restaurant kjøkken. Kiritsuke-bladet regnes som et symbol på mestring, og er i dag en av de mest ettertraktede allround-knivene for både profesjonelle kokker og lidenskapelige entusiaster.
Kiritsuke stammer fra Edo-periodens Japan, der kun én person i kjøkkenet fikk lov til å bruke den:
Oyakata – mesteren.
Hvorfor?
Fordi kiritsuke er en kombinasjon av to ekstremt krevende knivtyper:
Den lange, presise yanagibaen for fisk og sashimi
Den kraftige, allsidige usubaen for grønnsaker
Resultatet er en kniv som krever respekt – men som gir en uovertruffen balanse mellom kraft, finesse og kuttefølelse.
Med sitt karakteristiske kiritoshi-spiss og lange, slanke profil er dette den kniven japanske mesterkokker bruker når arbeidet skal være perfekt, ikke bare bra.
Men - Jeg som som ofte er i japan, liker å lage mat - men er langt fra noen kokk bruker til daglig 2 slike.
Selv om vi har hundrevis av kniver på lager i alle knivklasser til www.senko.no bruker jeg i hverdag 2 slike.
Mest for enkelhet og at to slike kan brukes til omtrent 90% av hva jeg lager på kjøkkenet.
Det er en hybrid - kutte grønnsaker, finhakke, kjøtt/fisk og alt dette.
Har også småkniver, sashimikniver og til utbening/sløying av fisk - men det kan gå mange uker mellom jeg bruker disse.
Den sitter fint i hånden, vektbalansen er god - Etter min mening har jeg ikke funnet noe ligende i denne prisklassen.
Denne kiritsuken er smidd i ekte 67-lags damaskusstål – hver bølge i mønsteret er et resultat av varme, press, tid og presisjon. Ikke laserprint. Ikke industriprodusert mønster.
Dette er ekte damaskus, med et kjerne stål som holder skarphet på ekstremt nivå.
Egenskaper:
Kjerne: VG10 High-Carbon Stainless Steel – et av Japans mest legendariske knivstål.
- 67 lag damaskus for styrke, fleksibilitet og en hypnotisk estetikk
- Ultratynn egg for friksjonsfritt kutt
- Lang holdbarhet med minimal sliping
For deg som vil eie noe som varer
Denne kniven er laget for å vare i flere tiår – og for å bli bedre med tiden. En ekte japansk kiritsuke er ikke en kjøkkenkniv.
Det er et symbol på kvalitet, håndverk og smak.
Om du liker kvalitet som skiller seg ut, eller vil gi en gave som aldri blir glemt – da er dette kniven.
- Dersom du trenger ekspertise til å oppdatere kniver, skjærefjøler og har spesielle krav, kan være slipesteiner, type tre på skjærefjøler, spesielt japansk te-sett eller noe unikt. Kontakt meg på mail så har vi flere hundre varer fra forskjellige leverandører. Svær lite av dette finnes på nettbutikken.
NB: Knappen for å vise hele beskrivelsen har kun en visuell effekt.
Generell info
Sendes over hele landet, ta kontakt for en prat :)
46 56 56 56 - send gjerne sms hva det gjelder først så ringer jeg opp.
46 56 56 56 - send gjerne sms hva det gjelder først så ringer jeg opp.
Beliggenhet
| FINN-kode | 441489027 |
|---|---|
| Sist endret | 11.12.2025 kl. 18:47 |

















