Hjemmegym til under 2000 kroner? Ja, det er mulig!

Hjemmegym til under 2000 kroner? Ja, det er mulig!

Sjekk hvordan blogger Christina Fraas skaffet seg eget treningrom hjemme!

Jeg er en av dem som har prøvd det meste. Yoga, gruppetimer, fitnessboksing for jenter og dansing. Men av en eller annen grunn faller jeg av lasset.

Det har ikke akkurat blitt noe lettere å holde seg i form heller, med stengte treningssentre og annerledes hverdag. Likevel vil jeg ha en god treningsrutine.

Derfor bestemte jeg meg for å lage et fleksibelt hjemmegym, som skal kunne bistå med mye: Bevegelighetstrening når jeg har sittet for lenge foran skjermen, en real svettefest før jobben og et sted jeg kan få fyre løs når jeg er frustrert!

Man trenger ikke mye eller fancy utstyr for å trene hele kroppen, det meste kan du finne like bra brukt til en rimeligere penge!

En kettlebell kan brukes til masse, har du i tillegg ei matte kan du gjøre en hel del med egen kroppsvekt. Mitt valg falt på en god gammeldags ribbevegg (så awesome, så retro!).

Finn deg et hjørne hjemme, søk «utstyr» på FINN torget og lag din egen kick-ass-hjemmegym!

Nedenfor er mitt treningsprogram som trener hele kroppen, rett fra stua:

Jeg liker å kjøre såkalt «supersett», det vil si at jeg kjører to øvelser om hverandre, før jeg tar en liten pause og starter på to nye.

 • Christina treningsplan
 • Christina ribbevegg

  Ribbeveggen har fått et strøk maling og ser skikkelig kul ut. Her er det så mange muligheter, en killer er benvev for å trene magen! En ribbevegg koster fort 2000 kroner, men følger du med på FINN torget (eller lagrer søk) kan du spare mange hundre.

 • Kettlebellen funker til roing også! Her må kjernen holdes stabil. Fokuser på at bevegelsen skal skapes av skulderbladene og ikke bare albuene. Min er 16 kg og koster 800 kroner ny, jeg fikk min for 400 kroner i perfekt stand!

  Kettlebellen funker til roing også! Her må kjernen holdes stabil. Fokuser på at bevegelsen skal skapes av skulderbladene og ikke bare albuene. Min er 16 kg og koster 800 kroner ny, jeg fikk min for 400 kroner i perfekt stand!

TIPS: PÅ nettet finnes det masse videoer og bloggere som deler økter helt gratis. På kirsebærhagen kan du se mitt program detaljert. Bytt på mellom yoga, styrke og en løpetur i frisk luft. Et stort pluss: Kort reisevei og ingen kø på utstyret!

Husk å følge @kirsebaerhagen på Instagram!

 • Mental og fysisk trening i ett? Noen dager er det digg å bare delje løs på boksesekken med høy musikk. Det kan være en økt i seg selv, eller en god oppvarming før hjemmetreningsprogrammet. Jeg ga 600 kroner for denne, nypris er det dobbelte!

  Mental og fysisk trening i ett? Noen dager er det digg å bare delje løs på boksesekken med høy musikk. Det kan være en økt i seg selv, eller en god oppvarming før hjemmetreningsprogrammet. Jeg ga 600 kroner for denne, nypris er det dobbelte!

Treningsutstyr på budsjett

I kategorien sport og friluftsliv på FINN torget ligger utstyr til både innendørs og utendørs bruk. Jeg har spart langt over halvparten av nypris ved å kjøpe brukt!

En håndvekt eller kettlebell kan fungere både til overkropp, underkropp og mageøvelser. En matte er alltid lurt å ha tilgjengelig.

Har du en bosuball eller en ribbevegg er gymmen din så godt som proff! Sett sammen ditt eget program eller få hjelp av en PT.

 • Mange basisøvelser kan gjøres på matte med egen kroppsvekt. Sideplanke tar skikkelig i mage og kjernemuskulaturen. Matten kostet meg 100 kroner på FINN.

  Mange basisøvelser kan gjøres på matte med egen kroppsvekt. Sideplanke tar skikkelig i mage og kjernemuskulaturen. Matten kostet meg 100 kroner på FINN.

 • Christina trener med kettlebell

  Kettlebellsving trener både bein, rumpe og rygg. Hold kettlebellen med begge hender, bena i skulderbreddes avstand og støt eksplosivt fra hofta. Det er denne bevegelsen som løfter kettlebellen, ikke armmusklene. La kettlebellen svinge ned igjen, og gjenta.

 • Med FINN-appen kan du gjøre kupp på pent brukt treningsutstyr.

  Med FINN-appen kan du gjøre kupp på pent brukt treningsutstyr.

Denne saken er et samarbeid mellom Christina Fraas og FINN.no. Tekst: Christina Fraas, Foto: Silje Thoen.

Mange fine treningsapparater finner du her:

Se flere på FINN.no