IMG 7092

Mathias (26) lever av å selge brukte sofaer

Startet i en liten container – nå har han eget showroom, og må stadig utvide.

Mathias Duma (26) startet konseptet Miljøsofa i september 2020. Fra å selge brukte sofaer ut fra en liten container og gjøre alt selv, har han på et år skaffet seg et showroom på 300 kvadratmeter - og nå får han snart sin første ansatte!

Mer om det senere. La oss først bli litt bedre kjent med mannen og idéen bak sofaene.

  • 134266883 216948486743246 4453226695216479258 n

– Idéen kom under pandemien, forklarer Mathias.

– Før jeg begynte med dette har jeg blant annet spilt mye fotball, og reist rundt omkring i verden. Jeg var i Thailand da Covid-19 gjorde sitt inntog, og måtte brått reise tilbake til Norge.

Som for mange andre, ble det en ny hverdag for den unge mannen fra Gjerdrum. Han forteller at idéen kom etter et sofa-kjøp han selv ikke var så fornøyd med:

– Jeg møtte også kjæresten min i fjor, og vi skulle flytte sammen. Vi trengte en sofa, som vi tenkte å kjøpe brukt. Alt så greit ut da vi dro og hentet den, men da vi kom tilbake til leiligheten var den ikke like fin som vi trodde den var. Først blir man jo skuffet, men så begynte jeg å gjøre litt research: Hvordan kan jeg gjøre denne sofaen litt bedre, tenkte jeg.

– Jeg oppdaget at mange anbefalte en tekstilrens-maskin. Så jeg leide en slik, og prøvde meg litt fram. Etter hvert ble jo sofaen som ny! Det var sånn selve idéen kom, husker han.

– Dessuten var jeg i en livssituasjon der jeg var nødt til å få meg noe å gjøre ganske raskt - jeg og kjæresten min ventet barn. Så jeg er veldig fornøyd og takknemlig for at jeg kom opp med den idéen.

  • IMG 6840

Må ansette og utvide

Et år senere har Miljøsofa for lengst vokst ut av den lille containeren der det hele startet, og Mathias har sitt eget showroom på Høvik, der kunder kan komme å se og prøve sofaene. Her er det til en hver tid utstilt over 20 sofaer - men det er heller ikke nok lenger:

– Det bare vokser og vokser, smiler Mathias.

– Vi fyller opp lokalet hver eneste måned nå, så jeg er nødt til å finne et nytt sted. Og i dag skal jeg skrive kontrakt med min første ansatte, sier den unge gründeren fornøyd.

Frem til nå har han nemlig gjort det aller meste selv:

– Det er klart det har vært har vært tunge løft til tider. Særlig når man henter en i 7 etg. uten heis, så er det skikkelig jobb. Men det har vært verdt det!

  • IMG 7092

Lite tid til sofasitting fremover

Mathias er som nevnt i gang med å utvide lokaler, og i nærmeste fremtid ser han også for seg å utvide sortimentet:

– Jeg har allerede begynt å ta inn noen stoler, og det håper jeg på å gjøre mer av. Så er tanken å begynne med flere typer møbler etter hvert - skjenker, og andre ting. Vi får se, avslutter han.

Vi ønsker masse lykke til videre! 🛋️

Se alle sofaer til salgs på FINN torget:

Se flere på FINN.no