-Ikke gjør tabben som kan ødelegge robotgressklipperen

Ikke gjør tabben som kan ødelegge robotgressklipperen

Drømmer du om å skaffe deg brukt robotgressklipper? Da er det ett spørsmål du aldri bør glemme å stille.

Robotgressklippere blir bare mer og mer populære – også på bruktmarkedet.

De siste årene har antall søk økt jevnt og trutt, og hittil i år har det blitt søkt over 10 000 ganger etter de ettertraktede selvgående maskinene.

Se robotgressklippere til salgs på FINN her!

Ifølge daglig leder i Mowerspesialisten AS, Geir Aandahl, bør imidlertid potensielle kjøpere sjekke en robotgressklipper nøye, for å unngå dyre ekstra regninger.

-Spør alltid om robotgressklipperen har vært på service

Han sier det viktigste spørsmålet man bør stille, er om eieren har hatt maskinen jevnlig på service.

 • En robotgressklipper inneholder en pakning som skal byttes annet hvert år. Det vet jeg det er mange som slurver med. Hvis man ikke gjør det, risikerer man at vann suges inn i maskinen. Da kan den gå i stykker.
 • Spør om å få se kvittering på at den har vært jevnlig på service. Da har du så god trygghet som mulig for at du får det du betaler for, sier Aandahl.
 • Svart robotgressklipper

  -SJEKK SERVICEHISTORIKKEN: Dersom ikke robotgressklipperen blir sendt til service annen hvert år, kan det komme fukt inn i maskinen. Det kan i verste fall føre til at du må kaste klipperen, sier Geir Aandahl i Mowerspesialisten AS.

Les flere forbruker tips på FINNspirasjon!

Sjekk batteri og reservedeler til robotgressklippere

En annen feil som kan oppstå på brukte robotgressklippere er at batteriet kan svikte. Aandahl forslår derfor at du holder deg til merker som det er lett å få tak i reservedeler til, hvis du skal kjøpe brukt.

-Mange reparatører jobber kun med modeller fra én produsent, så det kan være vanskelig å få hjelp hvis man har en klipper fra et lite merke. Og selv om man har tilgang på hjelp, så bør man ta med i beregningen at det å bytte et batteri fort kan koste fra 1000-5000 kroner.

Se alle gressklippere til salgs på FINN her!

Når du skal velge robotgressklipper anbefaler Aandahl at du tenker på følgende:

 • Kapasitet: - Mange gjør feilen at de kjøper en for liten klipper for plenen sin. Det fører til at den bruker veldig lang tid fordi den går tom for batteri. Er modellen utstyrt med GPS, vil den huske små partier den har glemt, og prioritere klipping på områder med mer gressvekst.
 • Terreng: Sjekk at du har en robotgressklipper som klarer hellingen i hagen din. Til de bratteste bakkene bør du ha en klipper med firehjulstrekk. De kommer seg frem de fleste steder – selv i unnarennet i Holmenkollen!
 • Går maskinen i mønster?: Maskiner som går frem og tilbake vil skape slitespor på plenen. Derfor anbefaler jeg en som går i varierende mønster.

Pynte i hagen? Se utemøbler til salgs på FINN!

 • Produktidrektør i FINN Torget, Kathrine Opshaug Bakke

  -HAGEPRODUKTER ER POPULÆRE PÅ BRUKTMARKEDET: Produktidrektør i FINN Torget, Kathrine Opshaug Bakke, sier mange nordmenn benytter seg av bruktannonsene på FINN når de skal fornye hagen. (Foto: Caroline Roka/FINN).

Husk å kjøpe nye begrensningskabler

For at robotgressklipperen skal vite hvilket område den skal klippe, må det legges begrensningskabler rundt plenen før den begynner.

Selv om du kjøper en brukt robotgressklipper, bør du alltid kjøpe nye kabler, ifølge Aandahl.

-Begrensningskabler blir slitte og et kabelbrudd kan føre til maskinen stopper opp. I tillegg så er det ikke sikkert kabelen den forrige eieren har brukt er stor nok for din plen.

-Prisene på kabler variere fra merke til merke, så sjekk på nettet før du kjøper.

LES OGSÅ: - Har du først prøvd denne måten å grille på, blir du raskt hekta

Aandahl anbefaler også at man forsikrer seg om at robotgressklipperen er utstyrt med en tyverisikring, som kan låses opp med en pin-kode eller via en app.

Mange klippere kommer også med timer, slik at de ikke brukes på kveldstid, hvor mange små dyr, som pinnsvin, er ute og kan komme til skade.

Stor etterspørsel etter robotgressklippere

Gressklippere, utemøbler og annet hageutstyr, er meget populært på FINN, særlig om sommeren, sier produktdirektør for FINN Torget, Kathrine Opshaug Bakke.

-Mange nordmenn elsker å fornye og pynte i hagen, og da er det å handle brukt en økonomisk og miljøvennlig måte å gjøre det på.

-Siden mange fornyer ofte, så ser vi at det gjerne legges ut ting som er like gode som nye, men til langt rimeligere pris enn i butikk.

Huskeregler for å kjøpe brukt robotgressklipper:

 • Sjekk om maskinen har vært jevnlig på service.
 • Kjøp alltid nye begrensningskabler
 • Ikke kjøp robotgressklipper med for liten kapasitet
 • Har du bratt skråning i hagen, bør du vurdere klipper med firehjulstrekk
Se flere på FINN.no