-Har du først prøvd denne måten å grille på, blir du raskt hekta

Har du først prøvd denne måten å grille på, blir du raskt hekta

Barbecue-kokk Angela Taliaferro er ikke i tvil om hva slags grill hun vil anbefale å kjøpe.

Hver sommer raser debatten blant grillentusiaster Norge rundt; hvilken type grill er best?

Angela Taliaferro fra Texas, som driver Texas Barbecue Café i Asker, og har skrevet kokeboken «Helt Texas – BBQ på norsk», er ikke i tvil.

-Hvis man har interesse for og tid til å grille, så er det en kullgrill som for mange vil være det soleklare førstevalget. Med en god kullgrill har man kontroll på varmen, og det er ingen andre griller som utvikler like høye temperaturer.

Angela oppfordrer imidlertid også folk til å vurdere en grill som fyres opp med pellets av tre.

Se griller til salgs på FINN her!

-Personlig er jeg stor fan av pelletsgrill, som er svært populære i USA. Fordi de fyres opp av vedpellets, er de svært bærekraftige, og de avgir en god røykearoma på maten. Har du først prøvd pelletsgrill blir du fort hekta, sier hun.

LES OGSÅ: Barbecue-ekspert: - Perfekt grillkjøtt på 1-2-3

Pelletsgrill: Den nye hotte grilltrenden

Barbecue-kokken Angela Taliaferro viser deg hvordan du bruker pelletsgrill - en miljøvennlig og knallgod måte å grille på!

Her er Angelas beste tips til deg som skal kjøpe grill:

  • Kullgrill: -Denne passer for de med større hage og for dem som ønsker den klassiske kullgrillsmaken. De er ofte rimeligere enn andre griller, men tar lengre tid å varme opp.
  • Pelletsgrill: -Pelletsgrillene tilfører maten en vedfyrt aroma, som jeg er veldig glad i De er også enkle, trygge og veldig bærekraftige i bruk, og etterlater mye mindre aske enn kullgriller. Du kan ofte bruke grillen i flere timer uten å måtte fylle på pellets, men forbruket øker jo sterkere temperatur du har på grillen.
  • Pellets i grillen

    BÆREKRAFTIG GRILLING: Angela har tatt med seg lidenskapen for pelletsgriller fra hjemlandet USA. Fordi de fyres opp med vedpellets er de svært bærekraftige i bruk. (Foto: Svein Dybdahl)

Se etter gassgrill på FINN torget her.

  • Gassgrill: -Gassgriller er svært populære, både blant de med balkong og de med hage. Det skyldes blant annet at de er enkle å bruke, starter raskt og lettere å rengjøre enn kullgriller. Den største fordelen med propangriller er nettopp at det går veldig fort å få dem varme. Siden det er fri tilførsel av oksygen inn i en gassgrill kan imidlertid oppflamming fra fett være et problem. Det har også vært noen ulykker med propanutstyr, som gjør at enkelte er ukomfortable med å bruke disse grillene.
  • Elektrisk grill: -En elektrisk grill er teknisk sett ikke en grill i mine øyne, men snarere utendørs oppvarmingskilder. Jeg mener dette kun er noe du bør vurdere hvis det ikke er tillatt med andre griller der du bor.

Se elektriske griller til salgs på FINN her!

-Spør om kjøpskvittering

Dersom du gjør god research, kan du ofte gjøre gode grillkupp på FINN, ifølge produktdirektør for FINN Opshaug Bakke.

Hittil i 2019, er det gassgrill og elektrisk grill som det blir søkt mest etter blant FINN-brukerne.

- Ha god dialog med selger, og få fullstendig oversikt over produktet du ønsker å kjøpe,

-I tillegg til at du ofte kan finne merkevarer til under halv pris, er mange av produktene som selges i veldig god stand, og like bra som nye. I tillegg er det jo et stort pluss med gjenbruk, sier Opshaug Bakke.

  • Produktdirektør i FINN Torget, Kathrine Opshaug Bakke

    GODE MULIGHETER FOR PRISKUPP: Produktdirektør i FINN Torget, Kathrine Opshaug Bakke, sier man kan finne pent brukte griller til under halvparten av ny pris på bruktmarkedet. (Foto: Caroline Roka/FINN)

Se flere på FINN.no