Aleksandra (34) lever av å pusse opp og selge møbler fra FINN!

Aleksandra (34) lever av å pusse opp og selge møbler fra FINN!

- Gjenbruk er veldig viktig for meg.

Helt siden jeg var liten har jeg elsket å male, dekorere og fikse litt på tingene rundt meg, forteller Aleksandra Kulczycka (34):

  • Jeg synes det er så koselig å gjøre alle stedene jeg bor og tingene jeg eier mer personlig, det var derfor jeg startet med redesign av møbler.

Hektet på redesign

34-åringen, som i dag driver nettbutikken, Facebooksiden og instagramkontoen «Aleksandra’s Furniture», flyttet til Norge for åtte år siden, egentlig for å jobbe som danselærer. Men etter å ha møtt kjæresten sin og flyttet til et lite hus, bestemte hun seg for å gi det nye hjemmet deres en mer «personlig touch».

  • Aleksandra Kulczycka

    Aleksandra Kulczycka

Det var da interiørprosjektet hennes virkelig startet. Først ved å rengjøre og pusse, deretter ved å male og pynte.

  • Plutselig var alle rommene i det nye huset vårt fulle av møbler og ting jeg hadde malt om og fikset på, men jeg følte meg liksom ikke helt ferdig. Jeg var blitt hektet på redesign og klarte ikke stoppe. Det var slik «Aleksandra’s Furniture» startet, forklarer hun: Jeg inspireres av absolutt alt. Om det så er mønster fra klærne mine, rotet på pulten min, eller måten militæret kamuflerer jagerflyene sine på, sier hun.

PS. Møbler du kan pusse opp, eller redesigne finner du flust av på FINN torget! Du kan også sjekke ut kategorien gis bort.

  • Aleksandra kommode2

Møbler fra FINN.no

Mesteparten av møblene Aleksandra redesigner og selger i dag, er kjøpt på FINN torget, eller hentet fra Gis bort på torget.

I begynnelsen kjøpte eller hentet hun møblene selv, pusset dem opp og solgte dem – både via sin Facebookside og nettbutikken på FINN.no. Etter hvert har hun også begynt å ta bestillinger fra kunder som ønsker seg noe helt unikt. De «nye» møblene selger hun fra 500 kroner og oppover, og siden 2016 har hun drevet med møbelredesign på fulltid.

  • Hvis en kunde ser etter noe spesifikt, går jeg alltid rett til FINN.no. Det er den raskeste måten å finne rimelige møbler, forteller hun.

LES OGSÅ: Slik pusser du opp en kommode eller et skap på 1-2-3

  • Før-etter bord

Elsker «håpløse prosjekter»

34-åringen har i dag over 9400 følgere på Facebooksiden, og jobber fulltid med møbelprosjektene sine. Og hun pusser opp alt fra gamle trekommoder og skap fra 60, 70- og 80-tallet, til nattbord, stoler og bord.

Jeg har spesialisert meg på det jeg kaller «håpløse prosjekter», ting folk gir bort gratis eller selger til en kjempebillig penge. Disse møblene kan gjøres om til noe helt fantastisk. Jeg elsker å fjerne gamle lag med maling, for så å oppdage nydelige trekvaliteter, som teak og mahogni, forklarer Aleksandra:

- Gjenbruk er veldig viktig for meg. Jeg bryr meg ikke om ny mote og billige plastmøbler. Det er derfor mine absolutte favoritter er de vanskelige prosjektene. Hadde det ikke vært for at jeg kjøpte eller skaffet meg disse møblene, så hadde de kanskje endt opp på dynga. Etter at jeg har pusset dem opp, kan de nok en gang brukes i mange år, og dersom et møbel ikke kan reddes, så er det alltid deler av det jeg kan bruke.

  • Før-etter stol

Puss opp selv

34-åringen innrømmer at det er krevende arbeid, likevel oppfordrer hun flere til å bruke kreativiteten sin og pusse opp gamle ting før man vurderer å kaste det.

Det er jo arbeid som tar mye tid og tålmodighet. Du bør ha litt kompetanse og erfaring for å bruke en del av teknikkene jeg bruker når jeg pusser opp ting, men du trenger ikke være «prof» for å lage noe fint selv, sier hun:

Det er så enkelt å gjøre gode kjøp eller funn på FINN, og ofte er alt du trenger en god idé, litt tid, et stykke sandpapir og maling. Du kommer veldig langt med det.

LES OGSÅ: Lag en unik daybed som tåler vær og vind

  • Før-etter kommode

Foto: Aleksandra Kulczycka - Aleksandra's Furniture

FINN noe spennende til huset her:

Se flere på FINN.no