Christine dancke sneakers toppbilde

Christine Dancke selger sneakers-samlingen sin!

Sjekk ut tidenes kanskje kuleste sneakers-kolleksjon.

Kjærlighetsforhold med Nike

Som barn født på 80-tallet var timingen perfekt for fremveksten av enda en sneaker-samler. På den tiden gjorde basketball og fremveksten av hiphop sneakers til en kultur i seg selv, og det er ikke lenge siden jeg sluttet å vurdere hvem jeg ville date utifra hva de hadde på føttene. For meg kunne det ikke bli bedre enn metalliske Air Max 97 eller Air Max 98 i friske fargekombinasjoner, og Nike var og er den store kjærligheten min i skoenes verden.

Noen pynter seg med kjole - jeg pynter meg med sko

Jeg har samlet på sneakers siden årtusenskiftet til glede og frustrasjon for de jeg har bodd med. For venninner var ingenting bedre enn å låne av skosamlingen min da det skulle søkes jobber på de legendariske Oslo-butikkene Stress og Soleservice, mens for kjærester som er mindre opptatt av skosamling har frustrasjonen vært stor, for hvor gjør man av 200 par med sko?
Noen tar på kjole for å pynte seg, mens jeg tar på et par av mine reneste sko. En dress blir alltid finere med noen nyvaskede Air Force 1s, den kule joggedressen enda kulere med et par Air Max Plus og føttene blir ofte fornøyde når de får tråkke rundt i Air Max 1.

Skoene er for små!

Sneakersamlingen min har gledet meg i årevis og de siste årene har jeg vært flink til å rotere speakers i skapet, heller enn å kjøpe inn nye. Den siste tiden har det gått i Air Force 1s, P-6000 og Air Max 95, men nylig skjedde det noe helt merkelig. Føttene min forandret seg. Kroppen ble 20 kg tyngre da jeg bar på min kommende og nåværende datter, og føttene ble lengre! Noen sier at de krymper tilbake, men månedene har gått og lite har skjedd. Jeg har derfor bestemt at noen andre skal få muligheten til å glede seg over det vakreste man kan fylle skapet med: Sneakers!