Maria Stavang image 67221249

Maria Stavang har en høne å plukke med sånne som "Kim (32)"

Alle har en "Kim" på kontoret.

Det er en vanlig mandag på kontoret, Kim (32), i lyseblå skjorte og nyklipt, snakker om hvordan helgen har vært. Jeg liker Kim, han er sosial, kvikk og hyggelig og ikke sånn irriterende blid. Han ler ikke av egne vitser. Etter å ha snakket om vendepunktet i serien han følger med på går han over til det evig aktuelle lunsj-temaet «Helgen». Det har vært en helt vanlig helg i uke 48. Jeg og kollegaene mine ler når han forteller om at han falt på isen og en gammel dame må hjelpe han opp. Haha det er faktisk typisk Kim.

Jeg nyter 3 knekkebrød med ost og tenker «Jeg lever et helt normalt og rolig liv». Men plutselig skjer det og det kommer så brått på hver gang. Mellom tyggene av kaviarskiven sier Kim «Også spilte jeg Padel i helgen, det må dere prøve! Hey kan ikke alle på kontoret dra i løpet av uken og spille? Jeg lager en gruppechat. Tror dere Irene vil være med?» Der skjer det, en ny hobby.

Det er ikke første gang Kim har fått alle på kontoret med på noe nytt. I april het gruppechatten «Klatremusene ;)». I juni var det «Ja sjokolade er digg, men har du prøvd halvmaraton?» Og jeg glemmer aldri september sin gruppechat «Topptur = Bra Helse og Kropptur».

Og nå har det skjedd igjen, enda en ting som det må skaffes utstyr til. Det har ikke en gang rukket å komme støv på Hokaskoene i boden til 3000 kr! Hvordan skal dette gå når en pakke med ost koster 50 kr?»

Etter jobb går jeg innom «Roberts-sportsbutikk» for se på Padel utstyr. Du visste det egentlig men skuffelsen slår deg likevel. En padelracket er hele ostebudsjettet mitt for en måned x7. Jeg spør han i kassen om du ikke kan få den litt billigere fordi jeg er så søt. Den 17 år gamle gutten med Roberts neongule piqueskjorte ler ikke, ikke du heller, du skammer deg over vitsen og drar uten å kjøpe padelracketen. Ikke bare på grunn av vitsen, men også fordi den er faktisk for dyr.

Jeg vil jo spille padel med gjengen på kontoret, men hvordan? Desperat ser jeg om det ligger noen billigere på nettet og brått kommer jeg over «Padelracket selges billig, brukt en gang.» For det er flere som deg, som har fått en ny hobby på kontoret, presentert av venner, et forsøk på en artig gave til jul. For jeg har ikke noe forskningsrapport på det, men jeg vet at en nordmann skal ha i gjennomsnitt 47 dyre hobbyer i løpet av et liv. Det er ikke nok dager i døgnet til det, men det er nok annonser på FINN.

Padeldagen kommer og jeg stiller med min egen padelracket, brukt en gang snart brukt to. Jeg rakk ikke en gang å komme med en vits om jeg kunne få den billigere da jeg skulle kjøpe den på FINN fordi det er null kontakt med Fiks Ferdig. Racketen ligger ferdig pakket inn på dørmatten noen dager etter kjøpet.

Nå står jeg her og lyden av tennisballer som går frem og tilbake fyller den store padelhallen. Jeg smiler og ler med mine venner og tenker at «vet du hva, nå koser jeg meg ordentlig altså» fryder meg over dette nye livet som nyfrelst padelentusiast.

Brått kommer det fra Kim, «Hei har dere hørt om frisbeegolf?» Så er det påan igjen.