28 A5636

Litt swag på tur kan hjelpe mye på motivasjonen

For livet er best i bevegelse, sier Emil og Safari

For de av dere som ikke har sett Emil og Safari på Safari: gled dere! Det er noe av det godeste, ærligste og fineste innholdet om å oppleve Norge som finnes på YouTube. Nå går gutta i bresjen for at tur ikke trenger å være så omfattende, og oppfordrer flere til å komme seg ut!

Fjerner stress i hodet

Siden første turen til Rjukan for to år siden er det mer enn bare evnen til å skjønne når det er lurt med stillongs som har utviklet seg hos Safari.

– Før YouTube-serien var jeg aldri på tur, men nå søker jeg ofte til skogen helt alene. Det er mye som skjer i hverdagen som gir meg mye stress i hodet, men så fort jeg kommer meg ut føler jeg at jeg får restartet hodet mitt, sier han.

Hva er det som appellerer mest til deg med det å være ute?

– At det er helt stille - bortsett fra fuglene som synger - og at lufta er digg. Sånne omgivelser hjelper meg med å ikke overtenke ting.

Emil er enig og legger til at han har mange late kompiser han prøver å få ut.

– Livet er best i bevegelse, sier jeg til de av vennene mine som liker seg best inne! Også får man mange flere gode opplevelser ute i naturen sammen med venner. Det viktigste er bare å generelt ikke legge lista for tur så høyt, sier han.

Hvordan kan man legge lista lavt, da?

– Først og fremst: ikke alle turer trenger tur- eller skalljakke, eller noe som helst fancy utstyr for den saks skyld. Dessuten trenger du ikke å gå så langt. De fleste norske byer har tilknytning til skog, og det er ingen som bestemmer at det er feil å bare være 10 minutter ute i første omgang. Ta det i minidoser først, så blir det avhengighetsskapende etter hvert, sier Emil.

– Men akkurat dette med utstyr og klær kan det hende at Safari er litt uenig i, flirer han.

 • 428 A4785 kopi

'Swag ønskes kjøpt'

Det er vanskelig å ikke legge merke til at Safari er en temmelig fet fyr, som helt åpenbart får mye glede av å kle seg kult. Du kan jo bare la Instagramprofilen hans tale for seg selv 😍: safari.shaban.

– Jeg behandler turklærne og turutstyret mitt med respekt og hele mitt hjertet, og det gir meg faktisk ekstra motivasjon på tur, sier Safari.

– Jeg er opptatt av å kjøpe klær og utstyr som jeg føler meg bra i, og bryr meg ingenting om det er gjenbruk. Hvis det er noe jeg har lyst på, som jeg ikke finner i butikken eller på FINN, legger jeg bare ut en 'ønskes kjøpt'-annonse, så blir jeg ofte kontaktet. Jeg gjorde det nylig med en svart skalljakke fra Bergans som jeg ville ha, men som ikke var i butikken lenger, forteller han.

Ah, det treffer FINN midt i hjertet!<3

– Jeg har prøvd å få til Safariswagen, men jeg endte bare opp med å se ut som en fyr som prøvde å se ut som Safari, sier Emil.

– De fargekombinasjonene og måten han liksom leker med størrelser på er så fett. På han! Og det beviser bare at man ikke trenger å kle seg på én bestemt måte for å være ute i naturen.

– Tur kan også være swag, sier Safari

Og swag kan også være like bra brukt, sier vi 😉.

 • Bare to kule typer på tur.

  Bare to kule typer på tur.

Tre tips for å komme deg ut

Etter flere år med mye tur, har Emil og Safari samlet masse god erfaring om hvordan man kommer seg over den klassiske, og ofte bittelitt for høye, dørstokkterskelen. De deler sine beste tre tips med oss:

 • ❤️ Ta med deg kompiser - og vær raus med dem!

  Tur er mye mer morsomt sammen, men husk å vis forståelse for at man er forskjellig. Ikke bli irritert for småting, som for eksempel at noen glemmer å ta med noe, eller ikke har booket riktig ditt eller datt. Når det er sagt, hvis dere ikke krangler litt er dere ikke ordentlige venner - så lenge dere skværer opp like fort.

 • 🕙 Start i det små

  Som nevnt tidligere, bare start med å rusle deg en 10-minutterstur i en mark nær deg. Ikke tenk at du må være pro for å nyte naturen, den er for alle! Og jo mer nedpå du tar det, jo mer mersmak er det sannsynlig at det gir.

 • 🥾 Ha turutstyr tilpasset eget ferdighetsnivå

  Det er veldig forskjell på hvilket utstyr du trenger for å sove en natt i skogen kontra om du skal krysse Hardangervidda. Det er ikke vits å bruke masse penger på dyrt utstyr om ferdighetsnivået ditt ikke matcher det. Og sjekk FINN først! Det ligger masse pent brukt der ute som ikke koster like mye, men som er minst like bra!

Se turklær til herre:

Se flere på FINN.no

Se turklær til dame:

Se flere på FINN.no

Episode 3: "Jeg trodde jeg skulle dø"

I sommer dro Emil og Safari sørover for å oppleve det beste norsk sommer har å by på, og jaggu kjøpte de ikke litt brukt fra FINN også!