Getty Images 1273629310

Det har skjedd en papparevolusjon på FINN

Aldri før har så mange norske fedre handlet brukt! Vi tok en prat med en av dem.

Tre av fire mødre og over halvparten av fedrene har kjøpt brukte klær til barna sine. Aldri før har så mange norske fedre handlet brukt. Magnus Koren (42) er blant dem som presser fedrekvoten oppover.

Har du forresten prøvd Fiks ferdig? Ganske mye enklere og tryggere å handle brukt!

Årets Bruktmarkedsundersøkelse fra FINN bekrefter en positiv utvikling.

Vi kjøper og selger stadig mer brukt barneutstyr. I 2019 handlet 64 prosent av mødrene og kun 35 prosent av fedrene brukte klær til barna. I år tar fedrene innpå: 75 prosent av mødrene og hele 52 prosent fedrene har kjøpt brukte barneklær.

– Vi ser en enorm interesse i foreldre/barn-kategorien, både i antall annonser og antall søk.

Norske foreldre er bevisste, og fornuftige. De vet hvor fort barna vokser, og hvor kort levetid hvert plagg har i podens klesskap. Det gjør at vi har et aktivt og godt bruktmarked i denne kategorien. Her er det hyppige utskiftninger i mange hjem, sier Kathrine Opshaug Bakke som er bruktmarkedsekspert og produkt- direktør for FINN torget. Hun synes det er gledelig at også norske fedre har fått øynene opp for bruktmarkedet.

  • Bruktmarkedsekspert og leder for FINN Torget Kathrine Opshaug Bakke

    Bruktmarkedsekspert og leder for FINN Torget Kathrine Opshaug Bakke

Store kvanta skistøvler

Tobarnsfar Magnus Koren i Oslo er imidlertid ikke nybegynner i bruktmarkedet. Allerede i 10-årsalderen satte han og broren inn en rubrikkannonse i Drammens Tidende for å selge legobyen de hadde vokst fra.

– Jeg husker mammaen og den lille gutten som kjøpte det. Han hadde gjort en bra handel og fikk mye Lego for pengene. Vi satte pengene på sparekonto, sier Magnus som siden da har kjøpt og solgt tonnevis av brukt utstyr via FINN.

Magnus og kona Beate bor på Berg i Oslo og har tvillinger på sju år. Klær til barna har de stort sett arvet og gitt videre til andre barnefamilier. Men Magnus har solgt og kjøpt store mengder barneutstyr siden tvillingene kom til verden. Støvler, skistøvler, barnevogner, vippestoler og sykkelseter, bilseter, barnerominnredning og barnesenger er blant det som har skiftet eiere i årenes løp.

  • Magnus og Beate Koran.

    Magnus og Beate Koran.

– Med skistøvler har vi gjort det sånn at vi har kjøpt hele sett med ulike størrelser fra det jeg kaller «skifamilier» som har ryddet i boden, sier han om støvlene han lagrer mens barna vokser seg gjennom dem par for par, før han selger dem igjen.

– Effektivt og fint, mener han.

Skistøvler med Fiks ferdig:

Se flere på FINN.no

FINN-vanen skal gå i arv

Magnus forteller at han hele tiden har en kø av ting liggende ute til salgs på Torget. I tillegg til barneklær og utstyr har han de siste årene solgt eller gitt bort alt fra en dobbelgarasje, defekte mp3-spillere, bregnerøtter og malingrester til et toalett fra 1930-tallet.

Magnus er opptatt av å sende sin livslange bruktsalgs-vane videre til neste generasjon.

– Vi tar med barna ut og henter FINN-skatter, og oppmuntrer dem til å selge leker og ting de ikke bruker lenger. De har fått et helt naturlig forhold til å få brukte ting også. De fikk nettopp to brukte sykler, og var kjempestolte. Hvis de spør, forklarer jeg alltid hva jeg selger eller gir bort og hvorfor. Så de har skjønt greia.