Slik sikrer du deg drømmebrudekjolen - til halv pris!

Slik sikrer du deg drømmebrudekjolen - til halv pris!

Akkurat nå er det over 6000 brudekjoler til salgs på FINN torget.

Planlegger du bryllup og er på jakt etter brudekjole? Da gjør du lurt i å sjekke bruktmarkedene!

Høsten og våren er høysesong for å kjøpe brudekjole, og på FINN torget florerer det av brudekjoler i ulike stiler, materialer og prisklasser.

Så mye kan du spare

Ifølge Linn Tonhaug, butikksjef på Kristins Brudesalong i Oslo, er det store variasjoner på hvor mye en vordende brud bruker på en brudekjole, men et sted mellom 19.000 og 23.000 kroner er ikke uvanlig.

 • Finner du en kjole brukt, kan du (selv om du kanskje må få sydd den om) dermed fort spare over halvparten av denne prisen.

Et raskt søk på FINN torget viser for eksempel at du kan finne flere Cecilie Melli-brudekjoler (kjent, norsk kjoledesigner) til under halvparten av originalprisen. Med andre ord kan du fort spare 10.000 kroner på å kjøpe brudekjolen brukt!

Moteekspert Silje Pedersen, som driver bloggen Motesilje.com, mener det er fullt mulig å gjøre et kupp på en brukt brudekjole, så fremt du er klar over hva du skal se etter inne på FINN torget.

- Det å kjøpe brudekjole på nett kan være en utfordring, men med noen smarte forhåndsregler kan man lykkes godt med kjøpet. Selv kjøpte jeg min brudekjole på nett fra LA og det gikk veldig bra, forteller Pedersen:

- Det beste er om du vet hva slags type kjole du er på jakt etter, hvilket merke og kanskje allerede har prøvd kjolen eller en lignende modell. Kjøp heller for stor enn for liten, de fleste brudekjoler kan tas inn. Men vær obs på om de er veldig utsmykket i forstykket/sømmene, for da blir fort en kostbar affære. Har kjolen snøring i rygg er det ikke sikkert du trenger omsøm. Det beste er uansett å kjøpe en brudekjole nær din størrelse. Pass også på å se over alle bilder og still spørsmål om flekker eller skitt på skjørtet. Er kjolen renset og klar for bruk? Det er viktig.

Stort utvalg av brudekjoler

Det er i storbyene du har størst variasjon og utvalg i brudekjoleannonser, med Oslo på toppen – hvor det nå ligger over 900 brudekjoler til salgs, hvorav 330 nye, Bergen på andreplass med over 350 brudekjoler og Trondheim på tredje med over 200 brudekjoler.

Men det er mye til salgs i distriktene også – med fylkene Akershus, Rogaland, Hordaland og Østfold på toppen. Og du finner alt fra romantiske blondekjoler med langt slep, til korte og elegante utgaver, samt mer klassiske tyllkjoler.

 • MOITEEKSPERT: Silje Pedersen er moteekspert og blogger på Motesilje.com. Foto: Motesilje.com.

  MOITEEKSPERT: Silje Pedersen er moteekspert og blogger på Motesilje.com. Foto: Motesilje.com.

- Trendene for brud nå er fortsatt veldig romantisk og elegant. Det er mye blonder, utsmykninger og mer spesielle kjoler enn tidligere. Vi ser dype utringinger, enten foran eller bak. Detaljer som en spesialtilpasset cape eller hansker er mye mer vanlig enn tidligere. Den tradisjonelle hjerteformen er fortsatt en slager og for de mer vågale kan en brudekjole med splitt være tingen, forklarer Pedersen:

- Hva slags kjole man velger kommer an på både tema for bryllup og location. Man velger jo en helt annen brudekjole til et strandbryllup enn i kirken. Gå for en kjole som passer din personlighet og figur!

Et godt råd, dersom du bor i nærheten av selger, er å dra og prøve kjolen, gjerne med en bekjent som kan si sin ærlige mening. Og når det gjelder pris, er det greit å finne hva kjolen kostet da den var ny.

- Prisen kommer an på hva slags type brudekjole det er og om det er en spesiell designer. Det er ikke unormalt at kjolen synker til rundt 50 prosent i verdi når den er brukt, sier moteeksperten.

Ønsker du å gjøre et bruktkupp? Gå inn på Finn torget, kategorien «Klær, kosmetikk og accessoirer», deretter på «dameklær» og så «brudekjoler».

LES OGSÅ: Tora (26) og Jørn-André (27) giftet seg på Mount Everest Base Camp - i brukt kjole og utstyr fra FINN!

 • Foto: Faksimile FINN torget.

  Foto: Faksimile FINN torget.

Flere tips til hvordan du finner drømmekjolen på FINN får du nedenfor:

 1. Kombiner søkeord med filter, f.eks. «Brudekjoler», «Privat» og «Ny», Da kan du kanskje finne helt nye brudekjoler til en rimeligere pris enn i butikk.
 2. Ekskluder søkeord du ikke vil ha med ved å sette – foran ordet og * etter. Hvis du ser etter brudekjole, og vil se alt annet enn tyllkjoler, kan du skrive -tyll*.
 3. Prøv et annet søk hvis du ikke finner det du leter etter.
 4. Bruk kartfunksjon til å finne ting i nærheten av deg.
 5. Prøv kjolen for å sikre at fargen og stoffet passer din kropp. Kjolen kan enkelt sys om/tas inn hos en skredder, men det er vanskeligere å gjøre noe med stoffet og fargen.
 6. Vær tydelig på at du oppfatter at dere har en avtale om kjøp. Da er det mindre sannsynlig at selgeren selger til noen andre som byr mer.
 7. Last ned FINN-appen og skru på varsler. Med et autosøk og pushvarsler vil du være blant de første som oppdager annonsen.
 8. Bruk FINN-appen når du sender melding til andre. Da får du varslinger når du får nye meldinger og kommunikasjonen blir mer effektiv.
Se flere på FINN.no