Store tall

De store tallene for bruktmarkedet i 2021

På FINN er det mye aktivitet hele døgnet, innenfor alle kategoriene. Noen ting følger sesongene, som f.eks gressklippere om våren og snøfresere om høsten, men generelt er det full fart hele tiden.

Hvor mange annonser ble lagt ut på FINN.no i 2021?

Totalt ble det publisert over 12,6 millioner annonser i 2021, det er en økning på over 8 prosent mot året før

- og hvor mange ser annonsene?

Sidevisninger forteller hvor mange ganger hver annonse er åpnet og forteller oss noe om aktiviteten på markedsplassen.

I løpet av 2021 var det over 17,8 milliarder sidevisninger totalt på FINN.no

Zoomer vi inn til Torget, så ser vi at det var over 460 millioner besøk inn til annonsene. Hvert besøk gir igjen mange sidevisninger når folk klikker seg gjennom annonsene og leser og leter. Resten er fordelt på Eiendom, Motor (bil, båt, MC osv), Jobb-markedet og Reise.

Tilsammen utgjør det mange penger

Verdien av all handelen på FINN.no i 2021 var hele 780 milliarder kroner. Det er omtrent halve statstbudsjettet for 2021.

Går det med mye tid på FINN?

Ja, det kan vi si. I gjennomsnitt brukte folk i Norge 40 timer og 21 minutter på FINN i 2021, og det gjøres i snitt 700 søk hvert minutt av døgnet.


Populære søk

Vi går i flokk og følge. Mye er sesongbetont, og noe handler om trender og at veldig mange skal ha tak i det samme samtidig. Noe er også forbundet med knapphet på varer når noe spesielt oppstår, som f.eks munnbind under pandemien eller da Gastromat-fabrikken fikk produksjonsstans.

I mai 2021 var det mest søkte ordet på Torget ord som inneholder “bunad” med 181 000 søk

  • Bunad

I desember var det mange som håpet på å glede seg selv eller andre med en Playstation til jul - da var det 55 000 søk med ordet "ps5"

Vi så også at mange måtte skaffe seg ved da strømprisen begynte å stige samtidig som temperaturen sank og forretningene ikke klarte å levere nok. På FINN registrerte vi hele 650 000 søk med ordet “ved”

Hvilke dingser bruker folk?

Samlet sett så er det mobiltelefonen det gripes til, hele 77% av trafikken til FINN i 2021 kom fra en mobiltelefon. Ca 20% fra en PC eller Mac og resten fra et nettbrett.

  • Alle dingser

Apropos store tall

FINNs brukere alene sparte klimaet for 556 334 tonn CO2 ekvivalenter i 2021. Et kjempestort tall og et solid bidrag!

Schibsted utgir den årlige rapporten The Second Hand Effect-report, hvor betydningen av at du og jeg gjenbruker mer for å slippe at det blir produsert nytt, er tydelig.

Du kan lese mer om hvordan dette er beregnet for FINN med eksempler på hva det betyr. Les mer i denne saken