5 ting du bør du tenke på før du kjøper mobil til barna

5 ting du bør tenke på før du kjøper mobil til barna

Vi har samlet noen tips!

Skal barnet få sin aller første mobil, eller det er på tide med en oppgradering av den nåværende? Vi har samlet noen tips som forhåpentligvis gjør det litt enklere for deg å velge.

Hvilket merke burde man velge?

Det kan være fordelaktig å kjøpe mobil fra den samme produsenten som resten av familien. Da er det både enklere å hjelpe barnet med mobilen, men også ha større kontroll og oversikt når dere selv er kjent med produsenten og operativsystemet de bruker. Ved å velge en mobil med samme operativsystem som resten av familien er det enklere å ha kontroll på barnas mobilbruk, applikasjoner og hvor de er.

Kjøp brukt med garanti

Det er ingen hemmelighet at barna ikke er de flinkeste til å ta vare på mobilene sine og det er derfor som oftest ikke nødvendig å kjøpe den nyeste og dyreste modellen. Derfor kan en brukt mobil være et godt alternativ. Dersom du er skeptisk til å handle brukt mobil fra privatpersoner, kan vår nye tjeneste FINN Nybrukt være et godt alternativ for deg.

FINN Nybrukt finner du et stort utvalg av brukte og kvalitetssjekkede mobiltelefoner, med opptil 50% rabatt på nypris. Telefonene er nøye sjekket og godkjent av fagfolk, så du kan være sikker på at mobilen fungerer som den skal. I tillegg får du 2 års garanti, det samme som du får ved å kjøpe en ny mobil i butikk.

  • IMG 7760

Vær ute før uhellet skjer

Barna er ofte høyt og lavt, så det kan lønne seg å være ute før uhellet skjer. Sørg for at mobilen til barnet har skjermbeskyttelse og deksel. En liten investering i beskyttelsesutstyr kan spare dere for unødvendige og dyre reparasjoner. Det å forsikre barnets mobil kan også være en god ide med tanke på å minske risikoen for dyre og uforutsette kostnader i forbindelse med tyveri, skader og uhell.

Mobilvett

Lær barna om mobilvett. Sett deg ned med barna og gå igjennom hva som er greit og ikke greit på mobilen. Lytt til barnas opplevelser med mobilen, både positive og negative. Vær åpen og ærlig om hva de kan møte på og sett noen tydelige grenser for hvordan dere ønsker at mobilene skal brukes hjemme hos dere.

Foreldrekontroll

Foreldrekontroll er med på å sikre større kontroll over barnets enhet og mobilbruk. Husk å tilpasse innstillingene på barnets mobil når du setter opp mobilen. For å kunne laste ned apper på iOS- og Android telefoner må du for eksempel logge på med en brukerkonto og legge til betalingsopplysninger. Hvis du kobler din og barnets konto sammen i en familiekonto kan du enkelt tilpasse innstillinger som forelder og du kan aktivere funksjoner som kjøpsbekreftelser, og samtidig få en god oversikt over tids- og databruken til barnet.