Bildegalleri
Jekka McVicar; Urter for kropp og sjel. + div. andre om mat og helse
Til salgs
Beskrivelse av varen
Jekka McVicar; Urter for kropp og sjel. Gode råd om økologisk dyrking og bruk av urter til mat, medisin og kosmetikk. Utg. 1996. 255 sider. Rikt illustrert. Meget pent eks. Kr 150,-
Omtale: Urteglede for moderne urmennesker-Urtegartner Jekka McVicar, Englands fremste ekspert på urter, gir gode råd om dyrking og bruk av 335 urter til mat, medisin og kosmetikk.
Urtegartner Jekka McVicar, Englands fremste ekspert på urter, gir gode råd om dyrking og bruk av 335 urter til mat, medisin og kosmetikk.
Sofie Hexeberg; Frisk med lavkarbo. Nytt liv med riktig mat. Utg. 2010. 236 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 50,-
Omtale: Maten er din beste medisin. Du kan bli kvitt plager som migrene, overvekt og høyt blodtrykk og sykdommer som diabetes, muskel- og skjelettsykdommer og kronisk betennelse ved å gå over til et nytt kosthold. Forfatteren er lege og kostholdsekspert og viser deg hvordan. Mange oppsiktsvekkende pasienthistorier og grundig veiledning!
Kenn Hallstensen og Thorun Ranes; Søtt uten sukker. 111 sunne, søte og sukkerfrie oppskrifter. Utg. 2012. 207 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 120,-
Omtale: Nå kan du nyte søte kaker, desserter og forfriskende drikker som også er sunne! I boka får du spennende oppskrifter på kaker, godteri, snacks, syltetøy og mye mer. Den inneholder flere oppskrifter uten melk og gluten. Forfatterne som har lang erfaring innenfor ernæring har ved hjelp av sin kunnskap og sitt engasjement skapt 111 flotte oppskrifter helt uten sukker. Denne boken anbefales varmt til alle som ønsker å kutte ned på sukkerforbruket, men vanskelig kan tenke seg et liv uten "søtt". Å kunne spise søtt uten sukker er vel verdt å øve på? Bli med på en reise gjennom en mengde sunne, sukkerfrie og søte fristelser. Velbekomme!
Berit Nordstrand; Ta vare på deg selv. 12 år yngre på 12 uker. Utg. 2016. 315 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 120,-
Omtale: Boken forteller deg hvordan du: - beriker din tarmbakterieflora- bidrar til stabil trivselsvekt, mindre helsefarlig bukfett og økt muskelstyrke - gir deg en yngre og friskere hud- bedrer humøret, konsentrasjonen og hukommelsen- bedrer dine kolesterolverdier og blodsukkerreguleringen- gir deg et sunnere blodtrykk- demper inflammasjon og oksidativt stress- forebygger Type-2-diabetes, hjerte- og karsykdom og kreft- gir deg mer energi og livsglede Metoden gir deg enkle grep så du kan bli minst 12 år yngre de neste 12 ukene.
Berit Nordstrand; 12 uker til et sunnere liv og en smalere midje. Utg. 2014. 281 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 90,-
Omtale: Nyt fantastisk mat og bli kvitt magefettet. I boken 12 uker til et sunnere liv og en smalere midje, guider Berit deg gjennom en forvandling, en kostholds- og holdningsendring som gjør at du kvitter deg med magefettet som i seg selv er en stor helsefare. Boken veileder deg i de ulike stadiene til hvilken mat du må spise og hva du må unngå. Dette er ikke en diett basert på å telle kalorier, men en plan for hvordan du kan endre kostholdet og spise deg mett på mat som øker forbrenningen og sikrer din helse. Boken inneholder mer en 60 smakfulle oppskrifter som hjelper deg å finne frem til et nytt kosthold bygget på nøklene i Berits prinsipper. På 12 uker minsker vekten med 5-10 kg og du får en ny dose energi.
Berit Nordstrand ; Mat med mer. Hverdagsmat for glede, overskudd og helse. Utg. 2012. Heftet. 208 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 70,- NB: Signert.
Omtale: Kos deg til optimal livskvalitet gjennom små matgrep som gir stor effekt! Overlege, seksbarnsmor og livsnyter Berit Nordstrand viser deg hvordan deilig hverdagsmat basert på ferske råvarer kan berike ditt liv. Hun omsetter medisinsk forskningslitteratur til enkle råd om hva du kan spise for å få mer energi og overskudd, glede, bedre nattesøvn, stabil trivselsvekt, bedre konsentrasjon og hukommelse, mer ro og bedre helse. Gjennom morsomme historier og praktiske tips får du en helt ny opplevelse av muligheter med mat.
Julia Døhlen Edin; Magevennlig mat. LavFODMAP. Kokeboka for deg som har sensitiv mage, irritabel tarm eller matintoleranse. Utg. 2020. 148 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 120,-
Fedon A. Lindberg; Naturlig slank med kost i balanse. Utg. 2003. 168 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 50,-
Omtale: Forfatteren forteller hvordan du kan holde deg sunn og slank ved å balansere proteiner og karbohydrater i kostholdet slik at kroppen forbrenner maten riktig. Boka inneholder også et forslag til en fire ukers menyplan, matvaretabeller som angir glykemisk indeks og over 40 oppskrifter. Har litteraturliste, stikkord- og oppskriftsregister.
Per Lauritz Lien; Fett nok. LCHF for hele familien. Familiemiddager, småretter, smoothier, mat før trening og lørdagskos. Utg. 2011. 158 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 70,-
Omtale: LCHF (Low Carb High Fat) er det siste tiårets store mattrend. FETT NOK er LCHF-boken som praktiserer lavkarbo på et moderat nivå. Dette er en kokebok for alle som vil spise sunn og god mat, basert på friske råvarer. Alle kan ha godt av et kosthold med mindre innslag av karbohydrater, uten at det skal bli fanatisk eller ekstremt, hverken for store eller små. Her er det først og fremst matglede det dreier seg om. Med på kjøpet får du variasjon, stabil vekt og god helse.
Kristine Weber; Sunn og sterk med protein. Mat for muskler. Utg. 2013. 160 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 50,-
Omtale: Her er oppskriftene som gjør at det smaker ekstra godt å få drømmekroppen! Idealet i dag er å ha en sunn og sterk kropp, og siden muskler trenger protein, finner du sunne, proteinrike og kjempegode middager og desserter i denne boken. Istedenfor sukker og hvetemel bruker forfatteren Sukrin og proteinpulver i dessertene, mens middagene er proppfulle av gode råvarer og spennende smaker. Boken inneholder også artikler om kosthold og trening, ukemenyer og treningsprogrammer som garantert gir resultater.
Kristine Weber; Sunnere og sterkere – med proteinrik mat. Utg. 2016. 140 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 90,-
Omtale: I tillegg til å være en kokebok med mange nye oppskrifter du kan la deg inspirere av, er innholdet bygget opp slik at du kan gjennomføre et opplegg over tre måneder – med ukemenyer og treningsprogrammer som garantert gir resultater. Her er også artikler og inspirerende tekster som gjør det lettere å holde seg motivert. Rettene er proteinrike, glutenfrie og enkle å lage, og dessertene er søte uten å inneholde sukker. Her er flere oppskrifter på typisk husmannskost, som for eksempel hjemmelaget fiskegrateng, samt proteinrike vegetarretter, blant annet en fristende bønnegryte. Dette er oppskrifter som gjør at det smaker ekstra godt å bli både sunnere og sterkere.
Arabella Boxer; URTER. 170 fristende oppskrifter med friske urter. Utg. 1996. 256 sider. Meget pent eks. m/omslag. Kr 90,-
Omtale: Urter handler om dyrking og bruk av både våre gamle. velkjente krydderurter og noen nye - og derfor mer ukjente - krydderurter. De over 50 urtene er gjengitt i vakre fotografier.
Annica Triberg; Hvitløk! Historie, kultur og kuriosa, overtro, legekunst, dyrking, mat og fest. Utg. 2001. 160 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 70,-
Omtale: Menneskene har til alle tider latt seg fascinere av hvitløk. Vi har spist den, dyrket den, brukt den til å lege sykdommer og stolt på dens evne til å beskytte mot pest og skremme bort vampyrer og andre uhumskheter...
Romanelli / Ganugi; Olivenolje. Det italienske kjøkken. Utg. 2002. 64 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 50,-
Omtale: Boken gir en kortfattet oversikt over italienske oljer. Den forteller om opprinnelse og historie, om produksjon, gradering, bruk og oppbevaring, i tillegg til å forklare hvordan man skal velge, servere og lage mat med olivenolje. Boken innholder mer enn 50 oppskrifter slik at man kan lære å bruk olje på "italiensk vis". Har register.
Kari Vetlesen; Krydderleksikon, med urter og smakstilsetninger. Utg. 2017. 520 sider. Illustrert. Som ny m/omslag. Kr 180,-.
Omtale: En komplett alfabetisk oversikt over krydder, urter, kryddersauser og andre smakstilsetninger fra hele verden, fra eksotisk korarima til dagligdags svart pepper. Foruten gastronomisk relevant informasjon som beskrivelse av smak og anvendelse, gir artiklene en enkel botanisk karakteristikk av de forskjellige urtene og krydderplantene. Artiklene inneholder også plantenavn på en rekke språk samt historiske anekdoter. Blandingskrydder og kryddersauser er beskrevet med innhold, opprinnelsesland og anvendelsesområder. Oppslagsverket har register på latin og flerspråklig ordliste med lokale navn, noe som gjør det lettere å utforske eksotiske kjøkken og matkulturer.
Arabella Boxer; Krydder og urter. Utg. 2000. 205 sider. Meget pent eks. m/omslag. Kr 70,-
Omtale: Lag smakfulle og spennende retter med krydder og urter Krydder og urter Hvorfor smaker jordbær med svart pepper så godt? Og hvorfor skal du la deg friste av blåskjellsuppe med safran, hummerruller med wasabi og ingefær, marokkansk lam eller pasta med aubergine, paprika og chili? I Krydder og urter beskrives et nennsomt utvalg av krydder og urter, som du deretter finner igjen i oppskriftene bakerst i boka. La deg friste av de mange spennende smakskombinasjonene.
Jennie Harding; Urter. En komplett guide til dyrking og bruk av urter. Utg. 2005. 256 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 70.
Omtale: Denne boken gir deg råd om hvordan du dyrker dine egne urter. Den hjelper deg i å anlegge din egen urtehage, hvordan den kan utformes og hvilke urter som trives best under forskjellige forhold. Du får opplysninger, forslag og råd om alt som har med urter å gjøre, fra dyrking via innhøsting og tørking til forskjellige tilberedningsmetoder. Boken inneholder også oppskrifter på retter med urter. I tillegg har boken en oppslagsdel med omtale av 70 vanlige urter. Her får du rede på de ulike urtenes historie og opprinnelse, botanisk beskrivelse og dyrking samt hvilke plantedeler som brukes, virkestoffer, sikkerhetsopplysninger og kulinarisk og medisinsk bruk av vekstene. Har ordliste og stikkordregister.
Ole Martin Alfsen & Tom Victor Gausdal; Familiekokeboka. 1. utgave 2009. 382 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 90,-.
Omtale: Hva skal vi ha til middag i dag? Dette er boka som hjelper oss med maten vi lager hver dag - året rundt: den raske og sunne middagsretten, den gode kveldsmaten, den enkle frokosten eller lunsjen. Med mer enn 600 oppskrifter og et utall tips, råd og ideer, er boka skrevet for å dekke alle familiens behov - fra middagsretter, salater og supper til barnemat og brødbaking. Resultatet er en bok som er både enkel, omfattende og allsidig, basert på kokkenes egne knep og erfaringer. Nyttige henvisninger hjelper deg å finne variert tilbehør til middagen, og viser hvordan de mange oppskriftene kan kombineres på forskjellige måter. Tom Victor Gausdal og Ole Martin Alfsen er to av Norges mest kjente og profilerte kokker og matskribenter. I denne boka tar de i bruk alle kunnskapene sine for å hjelpe deg med hverdagsmaten hjemme på kjøkkenet.
NB: Sender ikke eller avtaler henting for beløp under kr 100.
Brukerprofil
Du må være logget inn for å se brukerprofiler og sende meldinger.
Logg innAnnonsens metadata
Sist endret: 17.8.2025 kl. 15:07 ・ FINN-kode: 415518921




