
Bildegalleri
Arne Brimi; - diverse bøker om mat
Til salgs
Beskrivelse av varen
NB: Sender ikke eller avtaler henting for beløp under kr 100.
Arne Brimi og Ardis Kaspersen; Norsk mat og kultur. En reise i landet vårt. Utg. 2006. 352 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 90,-
Omtale: Boken er et omfattende verk som tar for seg lokale norske mattradisjoner og oppskrifter fra hele vårt langstrakte land. Boken er illustrert med fantastiske bilder. En nytelse, selv før maten er servert! Forfatterne Arne Brimi og Ardis Kaspersen har samarbeidet med 6 av Norges aller beste kokker, bl.a. verdensmester Charles Tjessem og tv-kokk Lars Lian og resultatet er mer enn 1100 smakfulle retter fordelt på 352 sider.
Arne Brimi; Den opprinnelege smaken. Utg. 2003. 160 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 70,-
Omtale: I denne kokeboka tar Arne Brimi oss med tilbake til livet i Vågå-traktene på 1960- og 1970-talet, og ser tilbake på det som har forma han som kokk. Vi blir med tilbake til mors kjøkken, til husstellæraren på skolen og alle matopplevingane frå barndomen. I boka er det oppskrifter på bestemors grava laks, mors brune saus, kraftig seterkost og klassisk kaldtbord saman med 100 andre oppskrifter som er solid forankra i tradisjonell norsk kost. Brimis bodskap er at tradisjonskost er spanande og velsmakande mat for vår tid.
Arne Brimi ; Tid til overs. Matfilosofi fra Vianvang. Utg. 2000. 160 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 70,-
Omtale: Vianvang er Arne Brimis serveringssted i Jotunheimen. Her blir kontinentale impulsar blanda med norsk tradisjon, og resultatet er mykje god mat og tid til å nyte samlinga ved bordet. I denne boka skriver Brimi om ting som er viktig for han: fridomen i fjellet, mattradisjonar i inn- og utland, om mennesker han har møtt og om jakta på dei gode råvarene og det perfekte måltidet. Innimellom serverer han oppskrifter med kjøt, fisk, kaker, brød, salat og dessertar. Med oppskriftregister.
Ingrid Hov Lunde m. fl.; En smak av Røisheim. Utg. 2004. 141 sider. Illustrert. Brett i hjørne på noen få sider, ellers meget pent eks. m/omslag. Kr 70,- NB: Med hilsen fra forfatteren på tittelblad.
Omtale: Kokeboken presenterer vertinnen/kjøkkensjefens 21 tre-retters menyer, supplert av ektemannen Haavard Lundes vinforslag. Røisheim har sin egen vin, med egen etikett, importert fra Italia, og en tur til Italia for å smake og handle inn vin er viet et eget kapittel. Boka har også et kapittel om historien til Røisheim som ligger i Bøverdalen ved Jotunheimen. På 1800-talet var gården en skysstasjon, i dag et hotell med tradisjonsrike bygninger og et kjøkken av ypperste klasse.
Bjarne Rimi; Bak stabbursfjos og utedas. På bærtur med Loms nest største son. Utg. 1998. 117 sider. Illustrert. Meget pent eks. Kr 90,-
Omtale: I denne boka leker Arne Brimis kulinariske halvbror med alternative råvarer som Plumbo, maursyre, flaggermus og kråke. Her finnes oppskrifter og forklaringer, krydder og vin, jaktredskap og tilberedningsmåter utenom det vanlige.
Arne Brimi; Brimis Beste. Dei beste oppskriftene. Den beste smaken. Den norske opplevinga. Utg. 2010. 259 sider. Illustrert. Meget pent eks. m/omslag. Kr 120,-
Omtale: Boka inneheld om lag 200 av Arne Brimis aller beste oppskrifter. Her finn du rettar som har utvikla seg gjennom meir enn tjue år, og som utgjer plattforma i Brimis filosofi, naturens kjøken. Brimi har alltid vore oppteken av å leite etter den rette smaken, smaken av det opphavlege, av norsk natur, luft og vatn. Råvarene har stort sett vore dei same, men framgangsmåten har endra seg over tid og står i dag fram som betre og enklare. Har register.
Brukerprofil
Du må være logget inn for å se brukerprofiler og sende meldinger.
Logg innAnnonsens metadata
Sist endret: 28.11.2025 kl. 18:51 ・ FINN-kode: 409465333



