Bildegalleri
Til kakedekorasjon
Til salgs
50 kr
Beskrivelse av varen
Tilstand: Godt brukt - Synlig brukt
Eldre kakepresse. Made in U.S.A.. Esken måler ca. 15,5 x 7 x 3,5 cm. Ukjent alder. Egner seg neppe til bruk. Har stivnet i stoffet.
Selges for 50,- kroner
Porto: 69,- kroner (Postnord)
------------------------------------------------------------------------------
Kake er på norsk et samlebegrep for en rekke typer matretter, hovedsakelig bakverk og konditorvarer. I alminnelig forståelse er kake en konditorvare som vanligvis brukes som festmat eller dessert.
En kake består som regel av grunnelementer som mel, melk, sukker, smør og egg, og ut ifra dette kan man blande inn nesten hva som helst. Kaker finnes i en rekke varianter, for eksempel bløtkake (kremkake eller marsipankake, som er en bløtkake med marsipanlokk), kransekake, sjokoladekake, eplekake eller krokankake.
Kaker blir gjerne brukt til servering ved selskapeligheter, og det er tradisjon i Norge under fødselsdager å servere bløtkake, gjerne med jubilantens navn, alder, eller en bursdagshilsen påskrevet. Påskriften kan stå sammen med pynt, som marsipanroser, eller små kakelys.
Feiring av jul er tradisjonelt knyttet til god mat, og julebaksten består også tradisjonelt av kakebakst. Julekaker for eksempel en gjærbakst, mens sandkaker, og pepperkaker er tradisjonelle småkaker.
Mens kake på norsk er et romslig begrep som kan innbefatte mange forskjellige bakverk og konditorvarer har andre språk mer avgrensede betydninger. Kake er for eksempel ikke synonymt med amerikansk cake, da dette hovedsakelig innbefatter bløtkakevarianter, mens andre kaker der klassifiseres som f.eks. cookies, pies, shortbreads eller brownies.
Kake i andre former:
Kake, eller kaku er dialektiske benevnelser på ulike former for brød.
Også iskrem kan formes i pent anrettede og pyntede iskaker.
Begrepet kake knyttes også til middagsmat, som kjøttkaker og ymse typer fiskekaker.
- - - - - - -
Baking (av norrønt baka)[1] er en metode for å tilberede og steke mat som bruker tørr varme, typisk i stekeovn, men kan også gjøres i varm aske, eller på varme steiner. Den vanligste bakevaren er brød, men mange andre typer mat kan bakes.[2] Baking er den metoden som først og fremst velges til fremstilling av brød, kaker, bakverk som stenger og kringler, paier, terter og kjeks.
En håndverker som har baking som profesjon kalles baker og arbeidsstedet for bakeri. En som er spesialisert på finere bakverk som pyntede kaker og konfekt kalles konditor og utsalgs- og spisesteder som er spesialisert på denne typen bakverk heter konditori.
Baking brukes også til tilberedning av poteter, epler og bønner, samt enkelte gryte- og pastaretter, som for eksempelvis lasagne.
Brukerprofil
Du må være logget inn for å se brukerprofiler og sende meldinger.
Logg innAnnonsens metadata
Sist endret: 31.7.2025 kl. 15:41 ・ FINN-kode: 377102695

