Kjøpe eller selge bil?
Sånn går dere frem.

Her får dere nyttige tips om kontrakt, betaling og hva dere må gjøre før eierskifte.

Prosessen starter med at en av partene oppretter digital kontrakt hos vår partner Swiftcourt, og inviterer motparten. Begge må verifiseres med BankID.

Begge kan redigere kontrakten samtidig, så den som oppretter den trenger ikke fylle ut alle feltene for motparten.

Dere kan velge å gjennomføre betalingen gjennom FINN ved å huke av dette i kontrakten. Kontrakten vår er godkjent av Forbrukerrådet.

Klar til å signere kontrakten? Dette gjøres trygt med digital signatur. Dersom en av partene skulle komme til å gjøre endringer i kontrakten etter signering, må begge parter signere på nytt.

Vi samarbeider med If og Storebrand som gir deg 30 dager bilforsikring til 0 kr hvis du oppfyller vilkårene.

Bestill forsikringen i oversikten over din kjøpsprosess, som du får tilgang til fra annonsen. Kjøper er lovpålagt å forsikre bilen for å kunne bruke bilen.

Bilen må være EU-godkjent før den bytter eier. Du kan sjekke det med registreringsnummer på Statens vegvesen sine sider.

Hvis dere vil betale gjennom FINN, huker dere av for det i kjøpekontrakten.

Etter kontrakten er signert av begge parter, må selger bekrefte at beløpet dere ble enige om stemmer. Selger legger inn sine kontodetaljer og oppretter et slags hvelv som kjøperen skal betale inn til. Selger får ikke tak i pengene før overleveringen av bilen har skjedd.

Når hvelvet er klart, får kjøper en e-post om at det nå er åpent for å gjennomføre betalingen. Det kan ta noen dager før pengene dukker opp i hvelvet etter kjøper har betalt. Så fort pengene har kommet dit, kan dere møtes for overlevering av bilen.

Når dere velger å gjennomføre betalingen gjennom FINN, skjer dette i samarbeid med våre partnere Swiftcourt og Adyen.

Vi samarbeider med Statens vegvesen som gjør at dere kan registrere eierskiftet fra FINN. Det gjøres i oversikten over kjøps- og salgsprosessen som dere får tilgang til fra annonsen.

Når dere møtes må begge bekrefte at overleveringen skjer. Med dette godkjenner dere at selger kan overlevere bilen til kjøper, og at pengene overføres fra hvelvet til selgers konto.