Til fjells i påsken? - Rallarvegen/Finse/Hardangervidda

Pris per natt
fra 1 kr
Prisen er oppgitt uten rabatter og ekstra kostnader
Pris oppgitt i
NOK
Størrelse
160 m²
Soverom
3
Sengeplasser
13
Bad
2
Boligtype
Hytte/feriehjem

Om boligen

Oksebotn Vokterbolig II - Hytte i høyfjellet med innlagt vann og toalett. To leiligheter som leies ut separat eller sammen (antall sengeplasser er totalt for begge leilighetene).

Priser for vestre leilighet fra 3500,- for en langhelg, 4500,- for en uke. Østre leilighet er noe rimeligere. Ved korttidsovernatting og drop-in avtales pris i det enkelte tilfelle (korttidsovernatting er kun tilgjengelig i sommersesongen og kun i østre leilighet). På vinteren er korteste leietid langhelg (pga oppfyringskostnader).
NB! I påsken er det egne priser/regler for leieperiode.

Leie kun etter avtale direkte med utleier. Utleiekalenderer er ikke i bruk.
DØGNPRISENE ER IKKE GJELDENE - Ingen døgnutleie uten etter spesiell avltal. Døgnprisene er proforma verdier som er lagt til fordi finn.no ikke tillater lagring av annonen uten døgnpris.


Om Hytta
Vokterboligen er nesten like gammel som Bergensbanen, og et hus med sjel. Her har du virkelig følelsen av å være på fjellet, samtidig som innlagt vann og strøm gjør at du kan nyte litt "luksus" når skituren er over.

Trenger du pulk, truger eller noe annet fjellutstyr kan du ta kontakt så ser vi hva vi får til. For de som skal på sykkeltur, kan det være nyttig å vite at leietakere i Oksabotn, kan leie seg en Rallarsykkel som en del av pakken.

OKSABOTN
Går du på ski ligger Oksabotn ca 7.5km sør-øst for Finse og er et flott utgangspunkt for turere både til Hardangerjøkulen og Hallingskarvet.

Har du lyst på en fjelltur, og ikke finner svar på spørsmålene dine i teksten nedenfor kan du ta kontakt på 976 90 872 for mer informasjon.

Leie sykkel: fra 350,- per sykkel for hele oppholdet
Leietaker gjør selv rent før avreise. Eventuelt sluttrengjøring etter avtale.

Se også informasjon om området på UT.no
http://ut.no/hytte/oksebotn-vokterbolig-ii

SESONGER
Hytta ligger i høyfjellet, og sesongene er litt annerledes enn i lavlandet. Sommersesongen start i midten av juni da det begynner bli grønt i solhellingen. Rundt 1. juli brøyter de normalt de siste fennene mellom Haugastøl og Finse slik at man kan sykle hele veien til Finse. Fra midten/slutten av september, faller nattetemperaturen under frysepunktet og snøen legger seg normalt i løpet av de neste to månedene.

HYTTA
Hytta er en tidligere vokterbolig ved Bergensbanen og følger du Rallarveien finner du den 8-9 km sør-øst for Finse. Boligen består av to enheter som leies ut separat eller sammen. Det er innlagt strøm, vann og WC og ellers enkel standard. Hytta leies direkte av eier, som kan kontaktes på telefon 976 90 872 eller via meldinger her på finn.no. Se også www.oksebotn.no for mer informasjon angående hytta og området rundt.

Vestre leilighet (7-10 sengeplasser)
Den vestre leiligheten er delvis oppusset og har et areal på ca 94 kvm fordelt over to plan. I første etasje er det et lite vindfang, en gang, fullt utstyrt kjøkken, stue med peis og et bad med toalett/dusj. I andre etasje er det to soverom, hvorav det ene er utstyrt med en køyeseng og en smal dobbeltseng (1,20m), totalt plass for 3-4 personer. Det andre rommet har en familiekøye og to enkeltsenger (totalt plass for 4-5 personer). På kjøkkenet er det et lite spisebord med seks stoler og i stuen et større spisebord med plass 8-10 personer samt en liten sittegruppe. Korteste leieperiode er en langhelg, dvs 3 dager.

Østre leilighet (6-7 sengeplasser)
Østre leilighet er i utgangspunktet identisk med vestre leilighet, men i østre leilighet har en enklere standard med tanke på møblering, kjøkkenutstyr og generell standard. Leiligheten har kjøleskap, komfyr og kjeler/dekketøy. Denne leiligheten har kun ett soverom der det er en køyeseng, en familiekøye og to enkeltsenger. I tillegg er det sovesofa i stua og et par ekstra sofaer man også kan overnatte på.
I sykkelsesongen er det mulig med drop-in/korttidsovernatting. Totalpris etter avtale, men i utgangspunktet 350,- for voksne og halv pris for barn. Minimum totalpris er 700 per natt, og dersom totalsummen overstiger 1000,- per natt settes en skjønnsmessig totalpris.

Generelt
Oksebotn vokterbolig ligger langs Rallarvegen, ca 1150 m.o.h i Uksabotn i Ulvik Herad. Følger du Rallarvegen ligger Uksabotn ca. 19 km vest for Haugastøl og i underkant av 9 km sørøst for Finse hvis en følger Rallarveien. Hytta ligger midt mellom Hallingskarvet og Hardangerjøkulen.
De første syklistene kommer normalt i begynnelsen av juli da Rallarveien er åpen øst for Finse, men på grunn av mer snø vest for Finse, åpner normalt ikke resten Rallarvegen før rundt 15. juli.

Ellers er det gode turmuligheter i området med løypenettet på Hardangervidda et par km sør for hytta og Rallarvegen 50m fra døra. Hund er tillatt, men det er utvidet båndtvang i området og jakt med løshund er ikke tillatt. Hytta ligger i Ulvik statsalmenning, og småviltjakt og fiske er åpent for alle som løser nødvendig jakt/fiskekort. Bil kan kjøres inn til 3 km fra huset sommerstid. Det er ikke noen offisiell parkering langs Rallarvegen, så det er viktig at bilen ikke er til hinder for andre trafikanter. Vinterstid kan transport med snøscooter leies fra Finse og da kommer man eventuelt helt til døra.

For begge leiligheter må leietaker selv gjøre rent før avreise dersom annet ikke er avtalt. Sengetøy/håndklær kan normalt lånes på stedet, eventuelt kan man ta med sitt eget (laken, dynetrekk og putevar). På grunn av tidligere erfaringer, godtas ikke sovepose som alternativ til sengetøy.

Fasiliteter

 • Kjøkken
 • Kaffetrakter
 • Håndklær/sengetøy inkludert
 • Peis/ildsted
 • Husdyr tillatt
 • Sykler
 • Hagemøbler
 • Barnestol
 • Barneseng
 • Innlagt vann
 • Innlagt strøm

I nærheten

 • Vann
 • Turterreng
 • Jaktterreng

Beliggenhet

Finse, Ulvik kommune, Vestland, Norge
Kart
Rapporter annonse
FINN-kode87209164
Sist endret23. februar 2024, 14:11

Vurderinger fra gjester

Profilinformasjon om selgeren

Lars Steen
Har vært på FINN siden 2006
Andre annonser fra samme utleier
Velg tid i kalenderen
mars 2024

man

tir

ons

tor

fre

lør

søn

Logg inn for å sende melding

Trenger du en kontrakt?

 • Utfylt kontrakt med opplysninger fra annonsen
 • Signer kontrakten elektronisk
 • Gratis tjeneste
Opprett digital leiekontrakt