Klar for en vårskitur? - Rallarvegen/Finse/Hardangervidda

Pris per uke
fra 3 000,- til 4 250,-
Pris per helg
fra 2 750,- til 3 250,-
Pris oppgitt i
NOK
Beliggenhet
På fjellet
Størrelse
160 m²
Boligtype
Hytte/feriehus
Sengeplasser
13
Soverom
3
Bad
2

Beskrivelse

Oksebotn Vokterbolig II - Hytte i høyfjellet med innlagt vann og toalett. To leiligheter som leies ut separat eller sammen (antall sengeplasser er totalt for begge leilighetene).

Ved hendvendelse angåend påsken - ringe 976 90 872

Priser for vestre leilighet fra 2750,- for en langhelg, 4250,- for en uke. Østre leilighet er noe rimeligere. Ved korttidsovernatting og drop-in avtales pris i det enkelte tilfelle (korttidsovernatting er kun tilgjengelig i sommersesongen).
I påsken er det egne priser/regler for leieperiode.

Om Hytta
Vokterboligen er nesten like gammel som Bergensbanen, og et hus med sjel. Her har du virkelig følelsen av å være på fjellet, samtidig som innlagt vann og strøm gjør at du kan nyte litt "luksus" når skituren er over.

Trenger du pulk, truger eller noe annet fjellutstyr kan du ta kontakt så ser vi hva vi får til. For de som skal på sykkeltur, kan det være nyttig å vite at leietakere i Oksabotn, kan leie seg en Rallarsykkel som en del av pakken.

OKSABOTN
Går du på ski ligger Oksabotn ca 7.5km sør-øst for Finse og er et flott utgangspunkt for turere både til Hardangerjøkulen og Hallingskarvet.

Har du lyst på en fjelltur, og ikke finner svar på spørsmålene dine i teksten nedenfor kan du ta kontakt på 976 90 872 for mer informasjon.

Rabatt fra september til juli (med unntak av påske og vinterferie da det er er egne priser):
Vestre leilighet - 3500/3000 (uke/langhelg)
Østre leilighet - 3250/2750 (uke/langhelg)

Leie sykkel: fra 350,- per sykkel.
Sluttrengjøring etter avtale.

Se også informasjon om området på UT.no
http://ut.no/hytte/oksebotn-vokterbolig-ii

HYTTA
Hytta er en tidligere vokterbolig ved Bergensbanen og følger du Rallarveien finner du den 8-9 km sør-øst for Finse. Boligen består av to enheter som leies ut separat eller sammen. Det er innlagt strøm, vann og WC og ellers enkel standard. Hytta leies direkte av eier, som kan kontaktes på telefon 976 90 872 eller via meldinger her på finn.no. Se også www.oksebotn.no for mer informasjon angående hytta og området rundt.

Vestre leilighet (7-10 sengeplasser)
Den vestre leiligheten er delvis oppusset og har et areal på ca 94 kvm fordelt over to plan. I første etasje er det et lite vindfang, en gang, fullt utstyrt kjøkken, stue med peis og et bad med toalett/dusj. I andre etasje er det to soverom, hvorav det ene er utstyrt med en køyeseng og en smal dobbeltseng (1,20m), totalt plass for 3-4 personer. Det andre rommet har en familiekøye og to enkeltsenger (totalt plass for 4-5 personer). På kjøkkenet er det et lite spisebord med seks stoler og i stuen et større spisebord med plass 8-10 personer samt en liten sittegruppe. I perioden fra 1. juli og fram til skolestart leies leiligheten på ukesbasis. I øvrige perioder er det også åpent for kortere leieperioder. Prisene for denne leiligheten starter på 4.250,- per uke avhenging av antall gjester. Weekend-leie (fredag - mandag) fra 2.750.-.

Østre leilighet (6-7 sengeplasser)
Østre leilighet er i utgangspunktet identisk med vestre leilighet, men i østre leilighet har en enklere standard med tanke på møblering, kjøkkenutstyr og generell standard. Leiligheten har kjøleskap, komfyr og kjeler/dekketøy. Denne leiligheten har kun ett soverom der det er en køyeseng, en familiekøye og to enkeltsenger. I tillegg er det sovesofa i stua og et par ekstra sofaer man også kan overnatte på. I sykkelsesongen er det mulig med drop-in/korttidsovernatting. Pris etter avtale: 350,- per person (minimum 600 per natt, halv pris for barn). Dersom totalsummen overstiger 1000,-, avtales pris i hvert enkelt tilfelle. Fra medio juli til skolestart kan leie avtales i kaféen i nabohuset. Eventuelt kan leie avtales med eier i forkant og nøkkel hentes i nøkkelboks på stedet. Se bilder av denne leiligheten nederst i bildegalleriet. Pris ved ukesleie starter på 3.000,- (pris avhenger av antall gjester).

Generelt
Oksebotn vokterbolig ligger langs Rallarvegen, ca 1150 m.o.h i Uksabotn i Ulvik Herad. Følger du Rallarvegen ligger Uksabotn ca. 19 km vest for Haugastøl og i underkant av 9 km sørøst for Finse hvis en følger Rallarveien. Hytta ligger midt mellom Hallingskarvet og Hardangerjøkulen.
De første syklistene kommer normalt i begynnelsen av juli, men på grunn av snø vest for Finse, åpner normalt ikke Rallarvegen før rundt 15. juli.

Ellers er det gode turmuligheter i området med løypenettet på Hardangervidda et par km sør for hytta og Rallarvegen 50m fra døra. Hund er tillatt, men det er utvidet båndtvang i området og jakt med løshund er ikke tillatt. Hytta ligger i Ulvik statsalmenning, og småviltjakt og fiske er åpent for alle som løser nødvendig jakt/fiskekort. Bil kan kjøres inn til 3 km fra huset sommerstid. Det er ikke noen offisiell parkering langs Rallarvegen, så det er viktig at bilen ikke er til hinder for andre trafikanter. Vinterstid kan transport med snøscooter fra Finse avtales, og da kommer man eventuelt helt til døra.

For begge leiligheter må leietaker selv gjøre rent før avreise dersom annet ikke er avtalt. Sengetøy/håndklær kan normalt lånes på stedet, eventuelt kan man ta med sitt eget (laken, dynetrekk og putevar). På grunn av tidligere erfaringer, godtas ikke sovepose som alternativ til sengetøy.

Fasiliteter

 • Kjøkken
 • Kaffetrakter
 • Håndklær/sengetøy inkludert
 • Peis/ildsted
 • Husdyr tillatt
 • Sykler
 • Hagemøbler
 • Barnestol
 • Barneseng
 • Innlagt vann
 • Innlagt strøm

I nærheten

 • Vann
 • Turterreng
 • Jaktterreng

Beliggenhet

Uksabotn, Ulvik, Finse, Ulvik kommune, Vestland, Norge
Kart

Rapporter annonse

FINN-kode87209164
Sist endret5. april 2021, 10:43

Vurderinger fra gjester

Trenger du en kontrakt?

 • Utfylt kontrakt med opplysninger fra annonsen
 • Signer kontrakten elektronisk
 • Gratis tjeneste