Villa Reipå på Helgelandskysten - gårdsidyll, usjenert og solrikt

Pris per natt
fra 1 550,-
Prisen er oppgitt uten rabatter og ekstra kostnader
Åremål/langtidsleie
Kontakt utleier
Pris oppgitt i
NOK
Soverom
4
Sengeplasser
7
Bad
1
Boligtype
Hytte/feriehus

Om boligen

Om Villa Reipå - bo idyllisk og landlig kun tre minutter fra havet og opplev en indre og ytre reise. Villa Reipå er et tidligere gårdsbruk som ligger usjenert og solrikt til like ved Meløys store perle – Reipå elven som renner mellom de majestetiske fjellene i bygda.

Den vakre kysten og de pittoriske Meløyalpene er like flotte og spektakulære som Lofoten, men har mindre køer, stress og turister - og bedre tilgjengelighet. De majestetiske fjellene inviterer til fantastiske toppturer i ett av Norges vakreste naturområder hele året, og byr eksempelvis på noen av Nord-Norges villeste off-piste muligheter.

Lev som en ekte cowboy - å ta et deilig varmt bad i badekaret på tunet eller dusje utendørs mens elgen beiter like ved er en eksklusiv og eksotisk opplevelse. Du kan også ta med shampo og håndkle, og rusle ned til den vakre elven med kritthvit sandbunn som genser til tomten for en deilig dukkert der - det anbefales på det sterkeste!

I låven kan du nyte en iskald øl i baren Lucky Luke, også omtalt som verdens lengste bar på Reipå, og i låvens saloon kan du se fotballkamp eller en god film på storskjerm ved bruk av husets projektor.

Har du barn kan de boltre seg ute på tunet eller i låven blant mange gamle skatter og lage sin egen lille eventyrlige verden, fri fra dataspill og SOME, eller jakte på rev og harepus, eller snekre fuglehus. Vi tørr påstå at Villa Reipå er en eventyrlig plass for både liten og stor.

Drømmer du om det enkle liv, det deilige jordnære og «Back to Nature» finner du en herlig utedo i låven – intet er bedre enn å sitte i fred og ro på do med døren på vidt gap og nyte vakker nordlandsnatur. Det er faktisk ren luksus! Og med luksus menes ikke gullbelagt armatur og krystallkroner, men den følelsen du kjenner bre seg i kroppen når sjelen din er lykkelig! #glede

I det idylliske hovedhuset finner du herlige 7 sengeplasser fordelt på fire deilige soverom. Det koselige kjøkkenet inspirerer til gode matopplevelser fra frokost til kvelds. En rykende fersk morgenkaffe nyter du stille og rolig ute på steintrappen i sør omkranset av idyllisk natur, mens resten av verden våkner til liv. En bedre start på dagen får du ikke.

Blir det regn, fyrer du opp i peisen i den koselige stuen og leser en god bok, kanskje en av utleier og forfatteren selv. Hennes populære bøker om Lotte-Marie, Norges svar på Harry Hole og Varg Veum, finner du i huset - og ps, heltinnen Lotte-Marie er født og oppvokst i Bestemorhuset!

I Reipåvassdraget som omfatter Reipåga (den store elven som grenser til tomten), samt idylliske Markvatnet kan du bade og grille, eller leie båt og fiske laks, sjøørret og sjørøye til glede for liten og stor. Om du foretrekker hvite strender og et bad i sjøen eller surfe, så er havet åpent 24/7. En fjelltur eller to til en av toppene i de majestetiske Meløyalpene eller en tur ut til det vakre øyriket anbefales på det sterkeste.

På varme sommerdager kan du nyte et glass vin eller en iskald Nordlandspils og kanskje en deilig sigar utover de lyse nattetimene på den vestvendte terrassen – eller du kan la deg fascinere av den klokkeklare magiske høstsolen som farger de omkransende fjellene i romantisk høstprakt før Nordlyset forfører deg med sin lystige, grønne dans over nattehimmelen når mørket faller på.

Også på vinteren er Meløy en magisk opplevelse – februar og mars er primetime for Lofotfiske og på klare dager ser vi rett ut i Lofotveggen. De pittoreske Meløyalpene byr på noe av Nord-Norges villeste offpiste-muligheter - liker du fart og spenning, samt nysnø i uberørt fjellvillmark, ligger eventyrlige Meløy og venter på deg kun 1,5 time syd for Bodø. Kort og godt, i Meløy finner du gode naturopplevelser og uforglemmelige aktiviteter hele året.

Du og din familie kan leie hele huset en weekend eller uker – eller du kan nyte et opphold alene om du trenger ro for å male, lage musikk eller skrive en bok - eller bare for å finne deg selv!

Du kan også leie et rom som B&B - da er det bare å sende meg en mail. Det er ditt valg.

Velkommen til Villa Reipå, også kalt Bestemorhuset på Reipå.

Langtidsleie og åremål kan vurderes på forespørsel.

Beskrivelse av rom

I husets 2 etasje finner du Østfløyen med to herlige enkeltsenger og Midtrommet med en enkeltseng, samt Østfløyen med to romslige rammemadrasser på 90 cm som kan slås sammen til en deilig dobbeltseng på 180 cm.

Soverommet i første etasje har en liten dobbeltseng på 120 cm. En reiseseng til små barn er også tilgjengelig i huset.

Fasiliteter

 • Kjøkken
 • Balkong/terrasse
 • Kaffetrakter
 • Peis/ildsted
 • Husdyr tillatt
 • Hagemøbler
 • Barneseng
 • Innlagt vann
 • Innlagt strøm
 • Grill

I nærheten

 • Vann
 • Strand
 • Turterreng
 • Fiskemulighet
 • Matbutikk
 • Tettsted
 • Sjøen
 • Jaktterreng
 • Skiløyper

Beliggenhet

Villa Reipå eller Bestemorhuset ligger i eventyrlige Helgeland i Meløy kommune - midt i Nord-Norge. Helgeland ligger som et langstrakt paradis i den sørlige delen av Nordland. Her kneiser nesten 2.000 meter høye fjell i innlandet og på kysten ligger et av verdens vakreste øyriker med en unik kystkultur som har havnet på UNESCO`s verdensarvliste. Tar du en tur, så sett av litt tid - for her vil du oppdage et unikt og vakkert øy- og fjellrike. Du vil oppdag villmarker og isbreer, og en fantastisk skjærgård med dype fjorder omkranset av eventyrlige fjell.

Og om dette ikke er nok - på Helgelandskysten finner du også noen av Norges mest spennende spisesteder som tilbyr kortreist mat og lokale råvarer tilberedt med omtanke og kjærlighet for faget. Når maten i tillegg serveres på spisesteder fullspekket med historie, sjarm og sjel i vakker natur - ligger det virkelig til rette for gode, smakfulle og uforglemmelige opplevelser.

Ta gjerne en tur til Bårstua Restaurant og Gladlaksen pub som ligger i det hyggelige handelsstedet Selsøyvik som føyer seg inn i den lange rekken av fantastiske flotte historiske perler langs Helgelandskysten. I Selsøyviksundet like nord for Polarsirkelen, med Rødøyløva i nord, Svartisen i øst og Hestmannen i sørvest, ligger de hvite og rødmalte bygningene som har utgjort et viktig knutepunkt på Helgelandskysten helt siden slutten av 1700-tallet. Handelsstedet er Rødøy kommunes Tusenårssted og er fortsatt i drift med landhandel, restaurant og båtekspedisjon.

Helgelandskysten og Meløy kommune byr mao på fantastiske opplevelser om du er interessert i natur, kultur, historie og gode matopplevelser.

Reipå, som er den nordligste bygda i Meløy ligger kun 1,5 time syd for Bodø og kan enkelt nås fra nord og sør via kystriksveien E17, samt båt, buss og Salten sjøfly som anbefales om du virkelig vil koste på deg en herlig opplevelse.

Reipå ligger mao midt i smørøyet og lettere tilgjengelig enn f. eks Lofoten som kan beskues fra fastlandet på klare dager. I Reipå sentrum finner du tjenester som matbutikk, byggevare, bilrekvisita, frisør og en trivelig miljøkafé med bruktbutikk, og kjører du fem minutter til Ørnes finner du fasiliteter som blant annet Vinmonopol og rekeutsalg direkte fra båt. Det er ti minutter til Storvika hvor du finner døgnåpen butikk.

Bygda består av vakre langstrakte enger, kritthvite strender i verdensklasse og høye majestetiske fjell som innbyr til fantastiske toppturer sommer som vinter, og ikke minst den idylliske Reipåelven som bukter seg gjennom dalen og tilbyr fine badeplasser og lakse- og ørretfiske.

Aktiviteter og opplevelser
Vila Reipå eller Bestemorhuset ligger usjenert og idyllisk til omkranset av urørt natur og et rikt dyreliv. Elg, rev og hare er alltid et hyggelig og lystig skue, og er du heldig ser du kanskje et reinsdyr eller to beitende like utenfor. Det kan tenkes at uglen vil holde deg med selskap når du sitter på terrassen, og kanskje ser du ørnen også, mens myrsnipa gir seg til kjenne med sine underfundige lyder. Liker du å bade og løpe barbeint på kritthvite strender eller på glattskurte svaberg eller fiske - er havet like ved, men du kan også søke fiskelykken i Reipåvassdraget som består av Svartvatnet, Markvatnet og Reipåelva like ved Bestemorhuset. Her fiskes det både laks og sjøørret. I Reipåvassdraget finner du en hyggelig grillplass og her er det også muligheter for å leie båt.

Reipå er en idyllisk bygd med store muligheter for aktiviteter både til fjells og til havs, med fiskevann som ligger både høyt og lavt i terrenget – Besseggen blir bare barnemat i forhold.

Mulighetene er mange – ønsker du sightseeing og sportsaktiviteter, eller en tur på en festival er du bare få tastetrykk unna. Er du interessert i spennende geologi er nok Lahko nasjonalpark noe for deg. Her finner du rare figurer i berget og store steiner som ser ut til å stå i løse luften, og i Corbels canyon kan du se spor av grottelandet under bakken. Tamreinen bruker området som beite og i de mange kalksjøene trives både fisk og fugl.

Eller hva med en tur til Krokstad klatrepark eller en fartsfylt RIB tur for å lete etter hval? Kanskje frister det mer med en rolig kajakktur mellom de tusen øyene i den vakre skjærgården, eller kanskje du vil prøve deg på en magisk topptur i de vakre Meløyalpene - jeg anbefaler på det sterkeste Finnesfjellet og de magiske Finnesgjura som er en utenomjordisk opplevelse - eller hva med en bretur på Svartisen? Foretrekker du å besøke gallerier og gode matopplevelser så finner du det også. Ditt valg – dine gleder.

Svartisen er Norges nest største isbre og det går en liten rutebåt over fjorden hvor en av brearmene kan oppleves på nært hold. I Inndyr finner du Gildeskål gamle kirke som er en av landsdelens eldste. Drar du nordover kommer du til Saltstraumen som er verdens sterkeste tidevannstrøm og en stor turistattraksjon. Litt nord for Bodø ligger Kjerringøy gamle handelssted som også er verdt å se. Fra Bodø kan du også ta dagsturer med bilferge til Lofoten og øyene Værøy og Røst, eller hurtigbåt til de mange små øysamfunnene utenfor Bodø eller du kan dra sydover til Ørnes, Bolga, Røst og Fugløya hvor det årlig arrangeres klatrefestival. Mulighetene er mange.

Her er en oversikt over flotte nettsider som viser deg hva du kan oppleve på Helgelandskysten og i Meløy.

Meløy.no - https://www.meloy.no/bygdene/reipa/

Visit Helgeland - https://visithelgeland.com/no/

Visit Norway - Helgeland - https://www.visitnorway.no/reisemal/nord-norge/oyhopping-pa-helgelandskysten/

Myrvoll Kulturgård - https://www.myrvollkulturgaard.no/
Marklandsveien 274, 8146 REIPÅ, Reipå, Meløy, Nordland, Norge
Kart
Rapporter annonse
FINN-kode282144602
Sist endret2. november 2023, 09:44

Vurderinger fra gjester

Profilinformasjon om selgeren

Trude
Har vært på FINN siden 2010
HjemmesideAndre annonser fra samme utleier

Velg tid i kalenderen

Ma

Ti

On

To

Fr

Logg inn for å sende melding

Trenger du en kontrakt?

 • Utfylt kontrakt med opplysninger fra annonsen
 • Signer kontrakten elektronisk
 • Gratis tjeneste
Opprett digital leiekontrakt

Nyttige lenker