Slik fungerer FINN reise

Slik fungerer FINN reise

FINN reise er en markedsplass der du kan søke etter reiser som flybilletter, hotell, leiebil og pakkereiser. Det er ikke et reisebyrå, men en søkemotor som finner og sammenligner de beste tilbudene for reiser.

Skal du ut og reise har du to valg; enten kan du gjøre bestillingene selv, eller du kan kontakte et reisebyrå som ordner alt for deg.

FINN gir deg en oversikt over tilgjengelige flyreiser og hotelltilbud, og sammenligner priser på flybilletter, hoteller, leiebiler og pakkereiser. Finner du en reise på FINN som du vil bestille, trykker du på “gå videre”, og så blir du sendt videre til nettsiden til byrået som tilbyr reisen. Det betyr at spørsmål om reisen, for eksempel fly, hotell eller leiebil, må tas med det selskapet du har bestilt fra.

Hva er inkludert i prisen som vises på FINN?

FINN er gratis å bruke, og det kommer ikke noen ekstra gebyrer fra vår side. Vi samarbeider kun med de beste reisebyråene på nett, og har strenge vilkår som de må følge for å vises i vårt søk. Alle priser som vises i vårt søk skal være mulige å bestille. Vi prøver, så godt det lar seg gjøre, å inkludere alle kostnader som minimum vil påløpe i prisene vi viser.

FINN har ikke en komplett oversikt over tilleggstjenester og gebyrer som byråene tar, men tjenestene deres og prisingen av disse må følge våre retningslinjer. Noen ganger kan det være at tekniske problemer fører til at prisen er en annen ved booking enn det du fikk oppgitt på FINN. Prisene til lavprisflyselskapene endrer seg for eksempel hele tiden. Vi anbefaler derfor alltid at du sjekker den endelige prisen hos selskapet du vil bestille fra.

For FINN er åpenhet rundt priser veldig viktig, og vi jobber hver dag for at du som bruker skal ha tillit til at vi finner de beste prisene hos FINN. Dersom du har spørsmål om hva som er inkludert i prisen og ikke, vennligst kontakt flyselskapet eller byrået der du har bestilt eller planlegger å bestille. Dersom du finner en feil i vårt estimat over ekstrakostnader, vil vi gjerne høre om det.

LES OGSÅ: Få varsel når flyprisen endrer seg

Dette bør du tenke på når du bestiller flybilletter

Vi selger ikke selv flybilletter, men vi kan vise deg hvilke priser som er tilgjengelig slik at du kan ta det smarteste valget for deg og ditt reisefølge. Når du søker etter flybilletter, kan du velge å filtrere etter «pris» for å få listet opp resultatene fra billigst til dyrest. Ved å klikke deg inn på det tilbudet som passer deg best, blir du videresendt direkte til den leverandøren du har valgt, hvor du kan gjennomføre bestillingen.

Finn billigste flyvning

Billigste fly betyr ofte flere mellomlandinger og lengre flyvninger. Det kan ta litt lengre tid, men du sparer kanskje noen kroner som kommer godt med på ferien.

Finn raskeste flyvning

Dette er, som ordet indikerer, de flyvningene som får deg frem raskest mulig. Du definerer selv når på døgnet du kan reise, og kan filtrere på den raskeste ruten med færrest mulig stopp og mellomlandinger.

Finn beste flyvning

Dette er reisen som gir best balanse mellom pris og flytid. Ofte rimeligere enn raskeste fly, og ofte bedre flyvning enn det billigste alternativet.

Søk og bestill flybilletter på FINN Reise

  • Flysøket På Finn Reise

FILTRER PÅ PRIS ELLER REISETID: Sorter på pris fra billigst til dyrest for å få de rimeligste billettene, på reisetid for å få de raskeste flyvningene eller på beste flyvning for å få den reisen som gir best balanse mellom pris og flytid. (Foto: FINN.no)

Slik fungerer lavpriskalenderen på fly

Dersom flere andre også har søkt på det samme som det du søker på, dukker det opp en lavpriskalender under datoene du har søkt på. Lavpriskalenderen presenteres i form av en matrise der du kan se priser for ulike kombinasjoner av ut- og hjemreise. Hjemreisedatoer vises loddrett på høyre side av matrisen. Prisene som vises i kalenderen er for den billigste flyreisen på tvers av tilbydere den aktuelle datokombinasjonen. Feltene med de billigste prisene er markert i grønt – den billigste kombinasjonen i en mørkere grønnfarge.

Dersom du trykker på "sjekk pris" gjør vi et nytt søk på disse datoene. Dette er fordi vi ikke har noen ferske søk på disse datoene. Du kan sjekke prisene i dagene før eller dagene etter søket ditt ved å trykke på linkene nede i venstre og høyre hjørne (Sjekk 7 dager tidligere, Sjekk 7 dager senere). Dersom du søker på datoer langt fram i tid eller en destinasjon som er litt uvanlig er det ikke sikkert at andre har søkt på denne før deg nylig, du vil da ikke få opp lavpriskalenderen.

Ettersom vi henter inn og sammenligner priser fra flere leverandører, så kan vi ikke splitte opp utreise og hjemreise, slik som enkelte flyselskaper gjør i sine lavpriskalendere, ettersom ikke alle tilbud kan kombineres og bestilles samlet.

Søk og bestill flybilletter på FINN Reise

Dette bør du tenke på når du bestiller hotell

FINN søker blant hundrevis av nettsteder, som Booking.com, Hotels.com, reisebyråer og egne nettsider, for å finne de beste tilbudene på hotell. Dermed kan du sammenligne prisen på det samme hotellrommet fra flere tilbydere. Velg det tilbudet som passer deg best. Selve bestillingen foregår inne på booking-nettsiden eller hotellets egen hjemmeside.

LES OGSÅ: Slik sparer du tusenlapper på hotellbookingen

Er det trygt å bestille hotell på FINN?

Alle reiseoperatørene du finner på FINN reise er kvalitetssjekket. Skulle du likevel oppleve problemer eller ha spørsmål vedrørende en reise, oppfordrer vi deg til å kontakte reiseoperatøren direkte. Får du ikke den hjelpen du behøver, er det viktig at du tar direkte kontakt med FINN.

Søk og bestill hotell på FINN Reise

Dette bør du tenke på når du bestiller leiebil på FINN

Leiebil-sidene på FINN leveres av det irske selskapet CarTrawler. De er eksperter på leiebil, og hjelper gjerne til om det skulle bli kluss med utleien. Hvis du ønsker hjelp med å bestille en bil, kan du gå inn på Cartrawlers ofte stilte spørsmål eller ring 81503253. De har åpent døgnet rundt, og bemannes av norsktalende kundeagenter på dagtid, og engelsktalende utenfor kjernetiden.

Alle bilene du leier på FINN har en standard-forsikring inkludert fra Inter Partner Assistance AS, medlem av AXA Assistance Group. Forsikringen gjelder både leiebilen og annen bil ved skade, og dekker forsikring for

  • kollisjon (CDW) – men ikke skade på dekk, vinduer/glass eller karosseriet.
  • tyveri (TW) – men ikke tap av nøkler
  • kasko (TP)

Som ved all annen forsikring, er det en egenandel du betaler selv hvis noe skulle skje. Hvis leiebilen blir skadet må du selv dekke egenandelen, og hvis kostnadene er høyere enn denne vil forsikringen dekke resten. Hvor høy egenandelen er varierer med både biltype og leiested.

Hvis du for eksempel leier en Porsche Panamera på flyplassen i Nice er egenandelen 66 000 kr, mens en Fiat 500 på samme flyplass har egenandel på 7 500 kr. Leier du den samme Fiaten på flyplassen i Roma blir egenandelen 16 500 kr.

Hva egenandelen blir for din bil står i leiepapirene du får tilsendt etter booking. Husk å sjekke hvor mye den er på. Du kan også sjekke hvor mye dette er i vilkårene før du booker leiebil og på kvitteringen etter booking.

LES OGSÅ: Ofte stilte spørsmål om leiebil på FINN