Dere kan enkelt spare tusenvis av kroner på Norgesferien

Dere kan enkelt spare tusenvis av kroner på Norgesferien

Her er forbrukerøkonom og «Luksusfellen»-ekspert Magne Gundersens beste tips.

Publisert 31. mai 2019 kl. 11.37

Flere foreldre opplever at trang privatøkonomi setter en stopper for drømmen om å ta med barna på sommerferie. Også hjemme i Norge.

Men forbrukerøkonom i Sparebank1 og «Luksusfellen»-ekspert, Magne Gundersen, sier ferien kan fylles med mange spennende opplevelser, uten at det trenger å koste skjorta.

– I år er det nok ekstra viktig å være tidlig ute, sier Gundersen.

– Mange steder er det allerede fullbooket, så det er ingen tid å miste for den som vil reservere hytte, hotell e.l. i sommerferien. Ta med barna, de synes det er gøy å få planlegge!

Her kan du søke etter rimelige ferier hos FINN Reise!


Få kontroll på utgiftene

– Det som virkelig kan bli rimelig, uten at det går ut over feriekvaliteten, er når du camper i naturen eller låner hytte, kjører egen bil og lager maten selv. Nøkkelen til en ferie på budsjett er å få kontroll med de viktigste ferieutgiftene: Overnatting, reise, mat/drikke.

– Klarer man også å sette av en fast sum i måneden til sommerferie, så er det lettere å få til litt ekstra. Man bør uansett ikke kjøpe ferie med kredittkort hvis man ikke vet at man kan betale det tilbake ganske raskt.

LES OGSÅ: Dette er nordmenns drømmedestinasjoner i 2019

Skal du på ferie i Norge, har Gundersen tre tips som kan sikre deg billig overnatting:

Villmarkscamping:
– Barn synes det er moro med camping, og telt kan du skaffe deg svært rimelig. I tillegg er det gratis å overnatte i naturen, på øyer og lignende. Bor du i Norge, så blir det lave reiseutgifter og maten kan du lage selv.

Lån en hytte:
– Har du familie eller venner som eier en hytte, som du kan låne eller leie rimielig? En hytteferie kan være en sosial opplevelse, i tillegg til at kostnadene til reise og mat kan bli svært lave.

Her kan du søke etter feriehus og hytter hos FINN Reise!

Boligbytte:

– Kjenner du ikke noen med hytte, eller ønsker å feriere et annet sted, kan en boligbyttetjeneste være et godt alternativ. På sider som boligbytte.no, intervac.no og homeexchange.com kan du byttelåne hjem med andre reiseglade mennesker i inn- og utland.

– Ofte kan du låne bil av de du bor med, og du har også muligheten til å lage maten din selv.

For dem som har tenkt seg utenlands i år, er oppfordringen fra Magne klar:

– De må passe ekstra godt på at de har muligheten for avbestilling/pengene tilbake-garanti om reiserådene skulle endre seg fra bestilling til reisetidspunkt. Men per i dag er rådet fortsatt å være i Norge, da det er ennå ikke åpnet ennå for ikke-viktige reiser utenlands, sier han.

Gundersen anbefaler også hyttene til Den Norske Turistforening, vandrerhjem og søkemotorer som formidler utleie av private hjem, som rimelige overnattingsalternativer.

Før man reiser...

Forbrukerøkonomen sier man også kan spare mye penger på opplevelsene i ferien, dersom man bruker litt tid på forberedelser før man reiser.

– Man bør bruke alle tilbud og rabatter som er tilgjengelige gjennom jobben, idrettslaget, kredittkortet, fagforeningen, organisasjonen osv., som man er medlem av. Det kan ta tid å sjekke alle mulighetene, men belønningen er en flott ferie som ikke koster mer enn man har råd til.

- På den lokale turistinformasjonen kan du også få mange gode tips om gratis aktiviteter, attraksjoner og severdigheter i området, sier han.

LES OGSÅ: De mest populære feriedestinasjonene i Norge

Kommersiell direktør i FINN Reise, Terje Berge, anbefaler å reise utenom skolens fellesferie, hvis man har mulighet til det. Da er det gode muligheter for å finne svært rimelige tilbud på overnatting og opplevelser.

Har man muligheten til å reise utenom skolens fellesferie er dette den beste måten å spare penger på. På hotellsøket har vi gjort det enkelt å søke seg frem til de rimeligste overnattingene, sier han.

Søk og bestill feriehus og hytter på FINN Reise

Søk og bestill hotell på FINN Reise

Søk og bestill flybilletter på FINN Reise

Søk og bestill leiebil på FINN Reise