Trondheim med barn - 6 tips til ting å gjøre

Trondheim med barn - 6 tips til ting å gjøre

Trondheim tilbyr mange aktiviteter for barn som både lekeland, parker og museer. Her får du FINN Reise 6 tips til ting å gjøre med barn i Trondheim.

Publisert 1. oktober 2019 kl. 14.32

Lekeland – to favoritter i Trondheim

Tar du med barna til Leo Lekeland, kan det være vanskelig å få de med hjem igjen. Her finner du flere etasjer med hengebroer og lekerom for de minste, og kafe for de største. Leos lekeland er favoritten om de minste får bestemme. Rush Trampolinepark ligger på Tiller, ca 15 min fra Trondheim sentrum. Her kan barn fra 4 år og oppover hoppe på store trampoliner på gulv og vegg, spille basket- og kanonball, kaste seg i skumgroper eller være med i gladiatorkamp. Passer for 4 år og oppover.

Ringve Musikkmuseum

Ringve Musikkmuseum tar de yngste på alvor. Her får ungene se og høre mange instrumenter, lage instrumenter selv, og de kan boltre seg på et stort utendørsområde. Museet har tilrettelagte opplegg for både barnehager, skole/SFO og barnebursdager. Gøy for både små og store barn!

Aktivitetsparker for de minste

Reiser du til Trondheim på sommeren med barn er det nesten garantert at dere finner aktiviteter både innendørs og utendørs. På vinterhalvåret er det mer væravhengig, men det kan likevel være noen fine dager som kan nytes utendørs. Rundt om i Trondheim sentrum ligger det flere parker med lekeapparater og gressplener som passer til ballspill. Ladeparken eller Sirkusparken som den også kalles er en av Trondheims største og nyeste parker med mange lekeapparater, stier og sittegrupper. Parken ble kåret til Norges beste uterom i 2013. Ilaparken har lekeapparater, musikkpaviljong, ballplass, og på vinteren er det islagt skøytebane her. Marinen er en park med store gressflater som egner seg godt til ballspill og frisbee. Den ligger i umiddelbar nærhet til Nidarosdomen og Nidelva, ikke langt fra gamlebyen Bakklandet.

Været i Trondheim de neste 7 dagene

  • Torsdag 18°
  • Fredag 17°
  • Lørdag 19°
  • Søndag 17°
  • Mandag 19°
  • Tirsdag 19°
  • Onsdag 19°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.

Vitensenteret

På Vitensenteret finner du mange forskjellige aktiviteter for barn i alle aldre, og aktiviteten er tilpasset de ulike sesongene. Besøk 360-kinoen og planetariet for en annerledes opplevelse, og utfordre nysgjerrige barn til å lære og utforske mer!

Sverresborg Trøndelag Folkemuseum

Det er alltid gøy for barn å hilse på dyr. På Sverresborg museum kan dere hilse på geitene, grisene, kua, kalven, hønene og de søte små kaninene. På toppen av borgen beiter sauene. På sommeren har Sverresborg museum fast dagsprogram med en rekke spennende tilbud.

Pirbadet

I Trondheim finner du Norges største innendørs badeanlegg. Nesten alle attraksjonene er samlet i ett stort rom, så det er ganske enkelt å holde oversikt – selv om det kan være fullt av både små og store til tider. Nærheten og utsikten til sjø, vær og vind, og ikke minst til Munkholmen (hovedartikkel trondheim) er fascinerende, og like gøy for både store og små!