Tallinn - opplev julemarkedet i Estlands hovedstad

Tallinn - opplev julemarkedet i Estlands hovedstad

Få god, tradisjonell julesteming i eventyraktige Tallinn. De praktfulle byggverkene med spir som raver høyt opp mot himmelen gir deg den perfekte stemningen i adventstiden. I Tallinn ligger et verdensberømt julemarked vel verdt et besøk.

Publisert 17. oktober 2019 kl. 14.16

Midt i hjertet av Gamlebyen i Estland sin hovedstad, blant middelalderbygg og smale brosteinsgater setter Tallin opp sitt tradisjonsrike julemarked i slutten av november. Nettopp her ble Europas aller første juletre satt opp på midten av 1400-tallet, og på torget har julenissen et eget hus som snille barn og voksne kan besøke.

Tallinn topper lister

Med snø på taket og stearinlys langs de smale gatene, forvandles Tallinn til en eventyrby fra slutten av november til begynnelsen av januar. Hovedstaden ved Finskebukta topper ofte listene over Europas beste julemarkeder, og det ikke uten grunn. Her finner du et enormt utvalg av julepynt og juledekorasjoner, tradisjonelt håndverk, gløgg, pepperkaker og varme supper. Her får du julefølelse på høyeste nivå.

I de små torgteltene og stuene kan du kjøpe julegaver med hjem, smake honning og annet julegodteri. Reiser du med barn, finnes det mange aktiviteter på julemarkedet for de minste. Midt på Rådhusplassen i Tallinn kan de for eksempel hilse på julenissen og reinsdyret hans.

Designernes julemarked

Telliskivi er Estland sitt kreative svar på Grünerløkka, og ligger 15 minutters spasertur fra Rådhusplassen i Gamlebyen. Her finner du et noe mindre tradisjonelt julemarked. Designernes julemarked, hvor du møter lokale designere og kunstnere fra Tallin. Her kan du finne helt unike gaver å ta med deg hjem.

Landsby av lys

Er du på skikkelig reise i Estland, kan du sette kursen tre timer syd-øst for Tallinn og oppleve Universitetsbyen og kulturhovedstaden Tartu. I julesesongen forvandles byen til en landsby av lys, og den tradisjonelle julemessen her foregår midt på rådhusplassen. Er du heldig, kan du også oppleve hundrevis av folkedansere som sender stemningen til himmels i denne 1000 år gamle byen 18 mil fra Tallinn.

Les også:

Været i Tallinn de neste 7 dager

  • Søndag
  • Mandag 11°
  • Tirsdag
  • Onsdag
  • Torsdag
  • Fredag
  • Lørdag

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.