Opplev julemarkedet i Budapest

Opplev julemarkedet i Budapest

Julemarked i Budapest er et av de mest populære arrangementene i Ungarns hovedstad. I slutten av november rigges det opp til julestemning og julefølelse for både lokalbefolkning og turister. Her får du FINN Reises tips til julemarkedet i Budapest.

Publisert 10. september 2019 kl. 8.02

Julemarkedet i Budapest blir trukket frem som en av Europas flotteste. Dette er mye på grunn av den spektakulære belysningen på kveldstid, samt for de mange sitteplassene rundt omkring på markedene hvor du kan nyte deilig mat og drikke etter en lang dag med severdigheter og shopping. Budapest en en stor førjuls-destinasjon, og er perfekt for deg som elsker jul og tradisjon, og vil komme i julestemning allerede i starten av adventstiden.

Julemarked på Vörösmartytorget

I hjertet av Budapest finner du det største og mest kjente julemarkedet på Vörösmartytorget. Her finner du massevis av boder som tilbyr alt fra keramikk og lærarbeid til antikke leketøy. Du får servert tradisjonell ungarsk mat, som de populære pipekakene, tradisjonell søt gjærbakst og et stort utvalg pølser og kjøtt. Sørg for å prøve den varme vinen som er veldig kjent i Budapest. Opplev den daglige underholdningen hvor julen synges inn, og det trekkes julekalender. Markedet er fylt med julepynt, lys og deilige dufter – alt som skal til for å få deg i julestemning.

Reiser du til Budapest på førjulstur, bør du bo i gåavstand til det meste. Det er anslått at mellom 600 000 og 1 million mennesker besøker et julemarked i Budapest den drøye måneden før jul. Det kan med andre ord være altfor mange mennesker i gatene, og det er deilig å kunne ta en tur tilbake på hotellet mellom slagene. Iberostar Grand Hotel Budapest har flott beliggenhet midt i sentrum, i nærheten av både julemarked på Vörösmartytorget og foran Sankt Stefans basilika.

Julemarked foran Sankt Stefans basilika

Julemarked foran Sankt Stefans basilika er litt mindre enn på Vörösmartytorget, men det skaper nesten enda mer julestemning for både små og store. Foran den vakre basilikaen settes det opp en skøytebane midt på plassen,og det foregår juleunderholdning i hele førjulstiden, noe som er med på å gjøre dette julemarkedet til et lite “Winter Wonderland”. På kveldstid lyses plassen vakkert opp, og den beste utsikten får du fra trappene til Sankt Stefans basilika eller fra kuppelen til kirken. Du finner de samme type bodene og produktene her, samt tradisjonell mat og drikke, som på julemarked på Vörösmartytorget.

Hotel Rum ligger kun en kort gåtur unna Sankt Stefans basilika, og er et nytt og moderne hotell med rom som minner om leiligheter med en trendy og chic innredning. Hotellet ligger i et urbant område som kryr av restauranter, cafeér og shopping, blant annet rett ved handlegaten Vaci utca, nasjonalmuseet og Street Food Karaván.

Les også:

Været i Budapest de neste 7 dager

  • Lørdag 23°
  • Søndag 22°
  • Mandag 22°
  • Tirsdag 22°
  • Onsdag 18°
  • Torsdag 17°
  • Fredag 16°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.