Opplev julemarkeder i London

Opplev julemarkeder i London

Det er lite som slår førjulstid i London. Byen byr på endeløs, magisk julestemning i de travle hovedgatene med vakker julepynt og shopping vi bare kan drømme om. Her får du FINN reises tips til julemarked i London.

Publisert 11. november 2019 kl. 15.37

Planlegger du en weekendtur til London før jul, bør du absolutt legge inn et avbrekk fra de travle shoppinggatene i sentrum og besøke London sine sjarmerende julemarkeder. Finn unike gaver til dine nærmeste, smak på deilig julemat og la sansene nyte den fantastiske julefølelsen i Englands hovedstad.

Alle julemarkedene vi har nevnt under har sentral beliggenhet i sentrum. De fleste er eller ligger ved kjente attraksjoner. Det er mange overnattingsmuligheter i sentrum, og du finner hoteller i gåavstand til alle julemarkedene.

De mest populære julemarkeder

Englands mest kjente og største julemarked er Winter Wonderland i Hyde Park. Her blir det meget fullt i adventshelgene, da julemarkedet har gratis inngang. Sirkus, pariserhjul, flere ulike karuseller, temabarer og den største utendørs skøytebanen i Storbritannia. I tillegg finner du de tradisjonelle bodene med julevarer, dekorasjoner og gløgg. Et julemarked som holder åpent fra slutten av november til rundt nyttår.

Winter Market på Southbank er stemt frem som det 6. beste julemarked i hele Storbritannia. Her finner du massevis av treboder fulle av julemat, gløgg, julegaver, julepynt og håndlagde kunstverk. Markedet holder åpent helt fra midten av november til starten av januar, så her har du mulighet til å oppleve julestemning litt før det store julerushet, samt etter alt egentlig er ferdig.

Julemarkeder som bør oppleves

Julemarked i Leicester Square arrangeres for tredje gang i år. Her finner du julenissens hule og det legendariske sirkuset La Soiree. Kjøp med deg tradisjonsrike julegaver og smak på julemat og drikke. Planlegger du å få med deg en teateropplevelse mens du er her, bør du bestille billetter på forhånd.

På elvebredden av Themsen finner du julemarkedet på London Bridge. Markedet strekker seg over More London, The Queens Walk, Hays Galleria og London Bridge City Pier. Her kan du utforske over 40 uavhengige utstillere i nydelige juledekorerte treboder. Opplev utsikten over byen, Tower Bridge og The Tower of London. Julemarkedet starter første helgen i advent og varer til like over nyttår.

Gi bort hjemmelagde gaver til jul

Besøk julemarkedet på Tate Modern, et familiefokusert julemarked som tilbyr unike, håndlagde julegaver til hele familien. Med julenissens grotte, Thomas Toget-attraksjon og en viktoriansk karusell, vil barna elske dette julemarkedet. Det selges også pølser og gløgg. Markedet holder åpent fra midten av november frem til julaften.

Les også:

Se været i London de neste 7 dagene

  • Torsdag 21°
  • Fredag 19°
  • Lørdag 21°
  • Søndag 20°
  • Mandag 20°
  • Tirsdag 19°
  • Onsdag 19°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.