Opplev julemarkedene i Berlin

Opplev julemarkedene i Berlin

Selv om det er Nuremberg og München som får mest oppmerksomhet rundt sine “Weihnachtsmarkt” så har Berlin kommet langt i utviklingen av sine julemarked, og har flere spennende arrangementer å tilby sine besøkende. Her finner du FINN Reises guide til de beste julemarkedene i den tyske hovedstaden.

Publisert 7. oktober 2019 kl. 14.43

Nå begynner julemarked sesongen å nærme seg, og det betyr at tiden er inne for å planlegge en førjulsweekend. I denne artikkelen vil vi fortelle deg om de beste julemarkedene i Berlin som du ikke vil gå glipp av, og som vil gi deg et frisk pust i den ellers travle julestria.

Weihnachtszauber Gendarmenmarkt

Et av Berlin sine største og mest populære julemarked er Weihnachtszauber Gendarmenmarkt som hvert år ønsker mer enn 600 000 gjester velkommen. Markedet ligger perfekt plassert mellom tre imponerende bygg; Deutsche Dom, Konzerthaus og Franzozizche Friedrichstadtkirche. Det er med andre ord ikke vanskelig å finne, i tillegg til at det gigantiske juletreet og lukten av gløgg og søtsaker vil hjelpe deg å finne frem på en - to - tre. Så kommer julestemningen krypende på…

Weihnachtszauber Gendarmenmarkt er spesielt populær for de mange unike og håndlagde produktene som selges her. Et mer perfekt sted å gjøre en juleshopping på skal du lete lenge etter. Håndverkere fra hele verden kommer til Berlin før jul for å selge sine unike produkter, så her har du sjansen til å gjøre et kupp. Origami og elfenben er bare noen av de mange kunstformene du kan oppdage her, samt haugevis av matboder hvor du kan prøve delikatesser som stekt eple, oster, hvit sjokolademelk og mye mye mer.

Berliner Weihnachtszeit

Alexanderplatz er ofte sett på som knutepunktet i Berlin og i førjulstiden arrangeres det hele tre julemarked her, alle i gangavstand fra hverandre og stasjonen. På Alexanderplatz kan du nyte julemusikken, salgsbodene og den deilige maten, men den beste juleopplevelsen finner du 400 meter fra torget, rett foran Roten Rathaus. Julemarkedet Berliner Weihnachtszeit er et populært arrangement for både store og små. Det er ikke vanskelig å spotte, bare se etter det 50 meter høye pariserhjulet!

Berliner Weihnachtszeit er et av de eldste og mest populære julemarkedene i Berlin. Salgsbodene er nøye dekorert i tradisjonell stil fra det tidlige 1900-tallet, noe som gir markedet en helt unik sjarm. I tillegg til pariserhjulet tilbyr de også en 600 kvadratmeter stor skøytebane som kan benyttes helt gratis. (OBS! Skøyteutleie 4€) Det er med andre ord flere aktiviteter for barn, noe som kan gjøre julehandelen noe enklere for deg som reiser med barn. Markedet huser også noen søte gårdsdyr som barna kan mate og ri på. Nissen kommer også og han tar gjerne bilde med deg!

Det tredje julemarkedet i nærheten av Alexanderplatz er Wintertraum am Alexa, som i likhet med Berliner Weihnachtszeit er et populært marked for barn og spesielt tenåringer. Grunnen er at julemarkedet har et helt tivoli å tilby! Det er ikke hit du vil dra for å få gjort unna juleshoppingen, men heller for å nyte en gløgg og andre tyske delikatesser mens barna har det gøy i karusellene. Markedet ligger mellom shoppingsenteret Alexa og stasjonen Jannowitzbrucke.

Winterwelt Am Potsdamer Platz

Et annet julemarked i Berlin, som ikke kan glemmes, er Winterwelt. Som ligger midt mellom de store bygningene på Potsdamer Platz. Hvert år kommer det hele 2,5 millioner gjester hit på jakt etter julefølelsen. En av de mange grunnene til at så mange tiltrekkes av Winterwelt er den gigantiske akebakken hvor man to og to kan ake ned på et bildekk! Hvem sier vel nei til det? Annet enn aking er også skøyting og annen vinterlek tilbys også her, så julestemningen den er garantert!

Winterwelt er det eneste julemarkedet i Berlin som åpner i begynnelsen av november, så om du er ordentlig glad i jul og ønsker å komme skikkelig i stemning allerede da så er dette stedet for deg. Få unnagjort litt juleshopping, prøv deg på de mange forskjellige aktivitetene og få med deg live-musikken i helgene. Bedre blir det ikke!

Weihnachtsmarkt am Gedächtniskirche

Også i vest-Berlin kan du finne noen julemarkeder. I motsetning til de andre markedene nevnt er Weihnachtsmarkt noe lenger ut av sentrum, men fortsatt kun en rask togtur unna. Fra stasjonen Zoologischer Garten er det bare et par minutter unna.

Weihnachtsmarkt har blitt arrangert i over 30 år og har mer enn 100 salgsboder mellom Zoologischer Garten og Gedächtniskirche. Her kan du finne et unikt og variert utvalg gavetips for hele familien, blant annet leker, håndverk, keramikk og såklart - julepynt! Mat og drikke er det nok av og. Hva med litt grillet sopp mens du titter? Weihnachtsmarkt er faktisk åpent helt til 7 januar, så det passer perfekt for deg som ønsker å holde på julefølelsen så lenge som mulig!

Er du like klar som oss for en førjulsweekend i Berlin?

Les også:

Været i Berlin de neste 7 dagene

  • Mandag 15°
  • Tirsdag 15°
  • Onsdag 15°
  • Torsdag 19°
  • Fredag 17°
  • Lørdag 20°
  • Søndag 19°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.