Opplev det flotte julemarkedet i Riga

Opplev det flotte julemarkedet i Riga

I slutten av november bør du vende blikket mot øst. Her bugner det av julemarkeder, og Riga har et av de flotteste og mest tradisjonelle julemarkedene i hele Europa.

Publisert 14. oktober 2019 kl. 14.21

Midt på Domkirketorget i gamlebyen av Riga, Latvias hovedstad, åpner julemarkedet i slutten av november og varer til midten av januar. Her bugner det av skinnende kuler og juletrelys. Plassen fylles av lukten av gløgg, brente mandler og annet godteri som hører julen til. Unn deg en førjulstid og kom i ekte julestemning på et av Europas eldste og vakreste julemarkeder.

Tradisjonell julestemning

Verdens første juletre skal etter sigende ha blitt pyntet her på Domkirkeplassen i Riga så tidlig som på 1500-tallet, og tradisjonen er holdt i hevd siden den gang. Juletreet pyntes med julekurver, glitter og sparklende kuler, og tennes høytidelig av byens borgermester hvert år.

Riga har selv erklært seg som juletrebyen, og det til tross for at nabolandet Estland hevder å være først ute med tenning av juletre, allerede på 1400-tallet. Uansett, hvem som var først, landene øst i Europa har lang tradisjon i julepynting, og med middelalderbygningene som ligger som en beskyttende krans rundt de åpne plassene, er med på å skape en helt unik julestemning du bare får her.

At markedet ligger så idyllisk til, og den åpne plassen bugner av julepynt kan nok forklare hvorfor så mange skandinavere, og særlig nordmenn, valfarter østover til Riga i adventstiden.

Julekonserter i Riga

Latvia har en sterk kortradisjon, og i adventstiden fylles konsertlokalene med korsang og julekonserter for å sette en ekstra prikk over i’en. Kom i julestemning i Riga!

Reise til Riga

Det er billig å reise til Riga. Norwegian flyr direkte flere ganger i uken, og flyturen tar bare 90 minutter. Flybillettene er rimelige, og planlegger du i god tid, kan du komme tur/retur for under tusenlappen. Hotellprisene er det heller ingen ting å si på, og å bo og leve i Riga er forholdsvis rimelig. Hotellene finnes i alle prisklasser og ligger for det meste veldig sentralt i gamlebyen.

Hent juleinspirasjon og kom i skikkelig julestemning. Ta deg en tur til Riga, Baltikums kulturhovedstad og opplev ekte juletradisjoner.

God tur!

Les også:

Søk og bestill flybilletter til Riga

Søk og bestill hotell i Riga

Søk og bestill fly og hotell i Riga