Rhodos gamleby - en vakker middelalderby

Rhodos gamleby - en vakker middelalderby

Smale brosteinsbelagte gater, turistsjapper, kaféer, restauranter og vakre boutique-hotell. Gamlebyen på Rhodos er verdt et besøk, ja til og med verdt en overnatting.

Publisert 4. mars 2019 kl. 10.19

Skal du på ferie til Rhodos, er det et must å besøke denne vakre middelalderbyen. For å få det rette inntrykket av den, bør du vandre gjennom de smale gatene og se hvordan folk levde før, og hvordan de lever i dag.

Arkitektur fra middelalderen

Arkitekturen i gamlebyen er fra flere perioder, men særlig arkitekturen til Knights of St. John preger gamlebyen spesielt. Brosteinene i gatene kan dateres tilbake til middelalderen, men denne øya i Hellas har vært bebodd helt siden steinalderen.

Ønsker du å være natten over, finnes det mange room-to-let, studioer, leiligheter, hotell og vakre, små boutique-hotell.

Ting å gjøre i Rhodos gamleby

I gamlebyen kan du handle litt klær, historiske artikler og suvenirer. Du finner også et rikt utvalg av kaféer og restauranter som bidrar til et hyggelig uteliv i de trange gatene.

Rhodos’ gamleby på Unescos liste

I antikkens tid var Rhodos hjemstedet til en av verdens syv underverker, kolossen på Rhodos. Det var en gigantisk bronsestatue av solguden Helios og var på størrelse med Frihetsgudinnen i New York.

Statuen sto ferdig i år 280 f.Kr, men gikk med i et jordskjelv 60 år senere. I dag finnes det ikke spor etter statuen, som i sin tid sto i Rhodos’ havn.

Rhodos’ gamleby er Europas største, bebodde middelaldersentrum og er med på Unesco sin verdensarvliste. Her holdt korsfarerne til i en lang periode, og det er fremdeles mye å se fra den perioden.

Raske fakta om Rhodos, Hellas:

Les også:

Været på Rhodos de neste 7 dager

  • Lørdag 29°
  • Søndag 29°
  • Mandag 27°
  • Tirsdag 25°
  • Onsdag 26°
  • Torsdag 26°
  • Fredag 24°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.