Opplev nasjonalparken Timanfaya på Lanzarote

Opplev nasjonalparken Timanfaya på Lanzarote

Lanzarote har et imponerende og unikt landskap, og det er takket være Timanfaya nasjonalpark. Tre fjerdedeler av øya er dekket av lava, og det finnes hele 100 vulkaner. Flesteparten av disse kan du se i Timanfaya parken.

Om du planlegger å reise til Lanzarote så er en tur rundt i Timanfaya en opplevelse du ikke vil gå glipp av. Her er våre fire tips til det du bør få med deg i Timanfaya nasjonalpark.

 1. Timanfaya besøkssenter

  Det anbefales å starte opplevelsen i Timanfaya besøkssenter. Senteret er bygd midt i et lavafelt og er åpent hver dag fra 9-16. Her kan du lære alt om hvordan Kanarieøyene ble skapt, og hver time demonstreres et jordskjelv inne på senteret. Bak bygget er det en gangbro som gir deg et første inntrykk av nasjonalparken.

  Vulkaner i månelandskapet i Timanfaya nasjonalpark på Lanzarote - Foto: Getty Images
 2. Montañas del Fuego

  Den største attraksjonen i Timanfaya er desidert Montañas del Fuego, eller som vi ville sagt; Brannfjellene. Det er nemlig her du har mulighet til å oppleve ekte vulkansk aktivitet!

  Obs! Området er regulert og begrenset, og kan derfor kun oppleves via en turbuss som tar deg gjennom hele parken på 45 minutter. Bussturen er gratis, du må kun betale for inngang til nasjonalparken (12€).

  En viktig ting å merke seg er at dette er en av hovedattraksjonene på Lanzarote. Parkering er derfor vanskelig og det anbefales å være tidlig ute.

  Åpen varme i Timanfaya nasjonalpark på Lanzarote - Foto: Getty Images
 3. El Diablo Restaurant

  Før du avslutter turen anbefaler vi å ta turen til El Diablo restaurant, på norsk Djevelens restaurant. Her lages nemlig kylling og poteter på varmen fra vulkanen! Bare noen centimeter fra bakken når temperaturen nærmere 150 grader!

  Lunsj her er en helt unik opplevelse som anbefales på det sterkeste.

  Restaurant El Diablo i Timanfaya nasjonalpark på Lanzarote - Foto: Getty Images
 4. Echadero de Camellos

  Vårt siste tips ligger en biltur unna, sør for El Diablo.

  Følg hovedveien (LZ-67) mot Yaiza, til du kommer til Echadero de Camellos. Her vil du spotte hundrevis av kameler - det er rett og slett umulig å unngå.

  Her har du sjansen til å oppleve en 20 minutters kameltur i månelandskapet. Turen koster rundt 12€ for to personer på en kamel. Forbered deg på en humpete, men uforglemmelig opplevelse.

  Kameltur i Timanfaya nasjonalpark på Lanzarote - Foto: Getty Images

Er du klar for et brennhett eventyr på Lanzarote? FINN reise hjelper deg på veien.