Naxos reisetips – 6 beste opplevelser på Naxos

Naxos reisetips – 6 beste opplevelser på Naxos

Naxos er knutepunktet for øyloffere. Hit kommer du med båt fra Pireus, Rafina eller naboøyene. Her finner du Hellas’ beste strender, og et yrende liv i gamlebyen.

Publisert 29. april 2019 kl. 10.08

Naxos er den største øya i øygruppen Kykladene. Med sine snaue 500 kvadratkilometer tilbyr den historiske ruiner, flere severdigheter og fantastiske strender. Naxos er også den mest fruktbare øya i øygruppen, og potetene fra Naxos er kanskje de beste du noen sinne får smake. Naxos er sjeldent overbefolket av turister. Årsaken til det kan være at det ikke finnes internasjonal flyplass på øya, og den nasjonale flytrafikken er på et minimum. Naxos er en rolig øy og her finner du de aller beste strendene i hele Hellas. Noen er langgrunne, andre ikke. Felles for dem alle er at de har en fantastisk finkornet lys sand, og vannet er mykt. Jo lenger syd du reiser på øya, jo mykere blir vannet. Ikke rart at også dette er øya hvor grekere selv ønsker å nyte late dager. Her trives alle som ikke ønsker høy partyfaktor, sånn som familier med både små og store barn, par, voksne, eldre, single så vel som vennegjenger. Velkommen til Naxos!

6 opplevelser du bør få med deg på Naxos

Uteliv på Naxos

Naxos har en rekke hyggelige utesteder, vinbarer og puber. Likevel er det ikke et utpreget ute- og natteliv. Her finner du også en rekke koselige tavernaer, så vel som bedre restauranter. Sett deg gjerne ned, der du ser lokalbefolkningen benker seg rundt bordet ved nitiden på kvelden. Det er et ganske så sikkert tegn på at maten er god og prisen er rettferdig.

Slik reiser du til Naxos

Kykladene er utmerket for øyhopping. Her finnes det mange øyer å utforske. Skal du reise til Naxos, går det både rutyefly og charter fra Norge til Santorini. Båttrafikken er hyppig og du kommer deg til og fra raskt og enkelt, både på dagsturer og som transportmiddel videre fra øy til øy. Båtturen fra Santorini til Naxos tar ca. 3,5 timer.

Raske fakta om Naxos:

Les mer om:

Været på Naxos de neste 7 dager

  • Torsdag 26°
  • Fredag 26°
  • Lørdag 30°
  • Søndag 27°
  • Mandag 27°
  • Tirsdag 25°
  • Onsdag 25°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.