Ting å gjøre på den franske riviera

Ting å gjøre på den franske riviera

Den franske rivieraen byr på langt mer enn solfylte strender. Her får du tips til hva du kan fylle ferien med.

Sykkelferie i Provence

Frankrike er drømmelandet for syklister på reise. Sjåførene er kjent for å ta hensyn til de myke trafikantene og det er enkelt å ferdes på sykkel enten du gjør det for å trene eller for å oppleve kysten på ferie. Uansett om du beveger deg på Promende des Anglais i Nice, eller en av nabobyene, vil du garantert oppleve horder med syklister på treningstur. Franskmenn som bruker sykkel som trening, elsker å sykle sammen. Ta med din egen sykkel, eller du kan leie en landeveissykkel og få fine turer både langs kysten og opp i fjellene.

En sykkeltur på ferie trenger derimot ikke være utmattende og slitsom. Det arrangeres for eksempel sykkeltur på elsykkel, inkludert vinsmaking på lokale vingårder. I tillegg arrangeres det sykkeltur med terrengsykler, også det inkludert vinsmaking.

Hold deg i form i ferien

Du trenger ikke frykte at formen forsvinner under ferie på Den franske riviera. Turister og lokalbefolkningen benytter spesielt promenadene flittig både til jogging, powerwalks, yoga, rulleskøyter og andre aktiviteter de liker. I tillegg er det lite som trumfer et morgenbad i Middelhavet, kun noen skritt fra ditt hotell.

 • Provence landsby

  Det er flere pittoreske landsbyer å besøke i Provence

Vinsmaking

Du trenger derimot ikke sykle, for å smake god vin. Fra Nice arrangeres det flere turer til vinregionen Provence. Du får egen ekspertguide og de fleste av turene er innom 2-3 ulike vingårder for vinsmaking. Velg for eksempel en som går til Saint Paul de Vence, en juvel i hjertet av Provence. Landsbyen, som ligger på en topp, har trange, små gater og vakre steinhus. På 1920-tallet ble landsbyen oppdaget av kunstnere som Bonnard og Modigliani, og har siden vært et yndet mål for både flere kunstnere og oss andre på ferie.

Kunst og museum

Pablo Picasso er bare en av svært mange kjente og anerkjente kunstnere som har funnet inspirasjon og arbeidsglede på den fransk riviera. Det setter franskmennene pris på. Picassos verker finner du blant annet på Musee Picasso-Cannes som huser flere av kunstnerens arbeider. I tillegg til en rekke museer, kan du nyte unik kunst på blant annet Verrerie Pierini i Biot eller The Orange Tree galerie i Seillans et stykke inn i landet. Begge kan skilte med topp score fra anmelderne.

 • Vinranker i Provence på Den Franske riviera

  Hvis du og barna vil ha en smak av det ekte franske, anbefales en tur til en av de mange landsbyene i Provence. Lokale bønder frister med smaksprøver av spennende frukter og grønnsaker som vi ikke opplever her hjemme. - Foto: Getty Images

Shopping-eldorado

Uansett om du jakter designerbutikker, kjedebutikker eller små, unike butikker med klær, sko, vesker og ikke minst badetøy bugner det over i de fleste av byene langs den franske kysten. Cannes har kanskje det største utvalget av designerbutikker. I Antibes finner du små, spesielle butikker med det «ingen andre har» og i Nice finner du alt du trenger. Sett av god tid og ta pauser! For her kan du shoppe til du ikke orker mer.

 • Cannes på Den franske riviera

  I Cannes kan du benytte noe av dagen til å vandre langs promenaden og gjøre som kjendisene og filmstjernene gjør, nyte sol, sommer, god mat og et besøk på flere flotte barer på de like flotte hoteller i byen.

Dagstur til Monaco og Cannes

En dagstur til Monaco eller Cannes gir deg en smak av glitter og glamour. Monaco er verdens nest minste land og her regjerer fyrstefamilien med Prins Albert i spissen. Når du først er i området bør du samtidig legge en reise opp til høyden i Eze Village, en pittoresk landsby som ender i en fantastisk botanisk hage. I Cannes kan du benytte noe av dagen til å vandre langs promenaden og gjøre som kjendisene og filmstjernene gjør, nyte sol, sommer, god mat og et besøk på flere flotte barer på de like flotte hoteller i byen.

 • Piknik i Provence

  En sykkeltur på ferie trenger ikke være utmattende og slitsom. Det arrangeres for eksempel sykkeltur med vinsmaking på lokale vingårder. Ta gjerne og lag en piknik ut av det hele.

Været i Nice de neste 7 dagene

 • Fredag 10°
 • Lørdag 12°
 • Søndag 17°
 • Mandag 14°
 • Tirsdag 14°
 • Onsdag 15°
 • Torsdag 15°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.