Antalya reisetips - storby og kulturopplevelser

Antalya reisetips - storby og kulturopplevelser

Planlegger du en ferie i Antalya med barn, et avslappende strandliv og avbrekk fra hverdagslivet? FINNReise gir deg tipsene til storbyens mange opplevelser.

Publisert 17. april 2019 kl. 11.45

Antalya i Tyrkia er utvilsomt mest kjent for sitt stabile vær og fantastiske strandliv. Her skinner solen nær sagt til enhver tid, i hvert fall i sommerhalvåret, og opplevelsene står i kø.

Strendene

Her er det bare å slappe av og nyte dagene på de mange solfylte og milelange strender. Velg for eksempel Konyaalti-stranden vest for gamlebyen. Dette er en rullesteinstrand, og du må beregne relativt store bølger. Langs den fine strandpromenaden finner du alt du trenger av spisesteder, hoteller og butikker. Reiser du med barn anbefaler vi Lara-stranden. Det er en sandstrand og mer barnevennlig, her er det noe snillere bølger.

Kulturopplevelser

Når solen har varmet deg opp, venter Antalyas kulturopplevelser. Sjekk blant annet Hadrians Port som ble bygget til ære for den romerske keiseren Hadian. Rett utenfor porten finner du byens trikk som blant annet tar deg til det arkeologiske museet. Benytt anledningen til å gå kyststien tilbake. Den tar deg gjennom pinjeparken ved klippekanten, dette er en park som har et eget leke- og treningsområde.

Gamlebyen

I gamlebyen kan du nyte Tyrkia sitt kjøkken til fulle, et av verdens beste kjøkken. Kafeen Demhane bør utvilsomt testes, her er det nemlig mer enn maten som smaker. Kaféen byr på sprelske påfunn og legger sjelen i å dandere lunsjen delikat. Gamlebyen bugner også av rimelige hoteller, og du klarer fint å få et koselig hotellrom til noen hundre kroner per natt. Selv om bydelen har overflod av butikker som selger krydder, klær, sko, vesker, smykker, rett og slett alt turistene ønsker seg, så er det verdt å legge kveldsturen nettopp hit. Ta turen langs kyststiene på klippene, øst og vest for sentrum, eller ut på moloen i havnen. Her vil du møte brudepar som skal fotograferes, unge som flørter, venninner på tur og fiskere som prøver lykken.

Krydder og tepper

I gamlebyen finner du også flere teppeselgere. Tyrkiske tepper er kjent for kvalitet. Bruk tiden godt og få med deg historien til teppet du kjøper, det er verdt det. Utvalget av krydder er imponerende i Tyrkia generelt. Markedene og butikkene i Antalya er intet unntak. De fleste butikkene tilbyr prøvesmaking både av krydder og lokale te-blandinger.

Historisk sus

Området rundt Antalya har tidligere vært under gresk, romersk, ottomansk og bysantisk innflytelse. Byen er derfor omringet av storslagne historiske ruiner som Perge, amfiteatrene i Termessos, Apsendos og Phaselis. Du kan enkelt bli med på en av de mange utfluktene som arrangeres til disse stedene. Vil du utforske på egenhånd, leier du bil og suser avgårde.

Været

Været langs Antalyakysten er det beste i hele området. Du er nærmest garantert fint vær store deler av året. Somrene byr på middelhavsklima med lite nedbør og hete, varme dager og netter. Juli og august er de varmeste månedene, hvor temperaturen fort kan bli 35 varmegrader og mer.

Husk også at det er trygt å reise til Tyrkia. Hvis du er i tvil, kan du sjekke med Utenriksdepartementet, UDs reiseråd.

Les også:

Verdt å vite: I Tyrkia unngår du dyr Euro, og ferien blir billigere!

Været i Antalya de neste 7 dager

  • Søndag 30°
  • Mandag 32°
  • Tirsdag 29°
  • Onsdag 29°
  • Torsdag 26°
  • Fredag 25°
  • Lørdag 25°

Værvarsel fra Yr levert av Meteorologisk institutt og NRK.