Slik tjener du penger på å leie ut hytta

3 smarte smittevernstiltak ved leie og utleie av feriebolig

Skal du Ieie feriebolig i sommer? Da synes du helt sikkert at det er digg å komme til en som har blitt grundig rengjort – og slik bør du også forlate den!

2021 ser ut til å bli Norgesferiens år, woho! I sommer får vi muligheten til å virkelig utforske alle topper, daler, vidder og byer som vårt flotte land har å by på, og da er det jammen godt at det ligger tusenvis av ferieboliger til leie på FINN - fra Bugøynes i nord til Lindesnes i sør. Men, tingenes tilstand fordrer at vi er ekstra nøye med hygienen i år, så derfor har vi laget en liste med tips til hvordan du kan løse dette på en god måte. Tipsene tar utgangspunkt i Folkehelseinstituttets rengjøringsråd i forbindelse med smittevern.

 1. Legg inn en ekstra vaskedag 🧽

  Som både utleier og gjest bør du ta en ordentlig rengjøring før boligen skal overleveres. Tenk så mye tryggere det føles for de som kommer etter deg! :)

  I husholdninger der det ikke er bekreftet koronasmitte, sier FHI at renhold kan utføres som vanlig. Her kan vanlige rengjøringsmidler benyttes. Husk også å kjøre alt av sengetøy og håndklær på 60 grader som en del av denne rengjøringen.

  Det er ikke alltid like lett å vite om man har dratt med seg viruset inn, og siden SARS-CoV-2 kan overleve på ulike typer flater fra timer og opp til dager (avhengig av omstendighetene selvfølgelig), kan det være greit å ta en god rengjøring for å være på den sikre siden. Viruset lar seg enkelt fjerne med manuell rengjøring med vann og rengjøringsmidler.

  kilde: www.fhi.no

 2. Sett en bøtte med rengjøringsmidler rett innenfor døra 🧺

  Det er kanskje ikke den mest spenstige velkomstgaven, men det er definitivt den smarteste akkurat nå.

  Selv om du har vært flink og satt av en dag til rengjøring, kan det være kjekt for ankommende gjester å ha muligheten til å gå raskt over ferieboligen selv også. Så, fyll en bøtte (eller kurv, eller pose eller hva som helst) med et par kluter og litt såpe, så får gjestene mulighet til å gå over litt flater før de begynner sine late feriedager. Forslag til steder du kan gå over:

  🧹Dørhåndtak

  🧹Knotter, håndtak og overflater på kjøkken (kjøleskap, oppvaskmaskin, kjøkkenbenk)

  🧹Vasken på bad og kjøkken

  🧹Toalett

 3. Hold deg hjemme hvis du er usikker! 💪🏼

  Det viktigste rådet Folkehelseinstituttet har gitt oss, er å holde avstand for å hindre smitte. Derfor kan det være lurt å tenke seg om to ganger før du reiser på ferie, selv om det bare er "inne" i Norge. Er du i form? Har du vært i kontakt med litt flere folk enn du burde i det siste? Hvis du kjenner at du helst skulle holdt deg hjemme, så gjør nettopp det! :)

God sommer! <3